تبیان، دستیار زندگی
مسائل مالی یکی از موضوعاتی است که در ازدواج، کمتر به آن بها داشته می‌شود. اما چگونه با همسر آینده‏مان درباره مسائل اقتصادی حرف بزنیم؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ازدواج، حساب و کتاب دارد!


مسائل مالی یکی از موضوعاتی است که در ازدواج، کمتر به آن بها داشته می‌شود. اما چگونه با همسر آینده‏مان درباره مسائل اقتصادی حرف بزنیم؟


تعهد داشتن، قول دادن

بسیار مهم است که تصویر روشنی از توقعات، انتظارها و خواسته‏های خود داشته باشید و با نامزدتان در مورد مسائل مالی صحبت کنید و نظر او را نسبت به نحوه اداره مسائل مالی بپرسید. هر چه اطلاعات کامل‌تری از او و انتظارهای خود داشته باشید، بهتر می‌توانید تصمیم‏گیری کنید. این مسئله بسیار اهمیت دارد که در جلسه‏های خواستگاری و آشنایی، در کنار همه صحبت‌ها برای آشنایی بیشتر با هم که عمده آن‌ها به رمزگشایی علایق فردی می‌پردازد، از همسر آینده‌تان بپرسید نگاهش به مقوله اقتصاد و پولدار شدن چیست؟

مسئله تفاهم و تعامل مالی، یکی از بحث‌هایی است که امروزه درباره زندگی مشترک مطرح است. البته به این معنی نیست که زوج جوانی که قصد ازدواج دارند، دارای یک سطح اقتصادی باشند، بلکه آن‌ها باید نگاه اقتصادی مشترکی داشته و چشم‏انداز مالیشان یکی باشد؛ مثلاً می‌خواهند در 20 سال آینده به نقطه‏ای از تملک مالی برسند و در پیمودن این مسیر، با هم تفاهم داشته باشند. قطعاً زندگی مردی که قصدش میلیاردر شدن است، با زنی که قانع است و به کم می‌سازد و زندگی می‌کند یا برعکس، زندگی زنی که می‌خواهد همراه شوهرش به اوج ثروت و رفاه مالی ، با مردی که دیدگاهش این است که می‌گوید دنیا ارزشی ندارد و دنبال یک زندگی ساده کارمندی و به اصطلاح، تنها داشتن آب باریکه مالی است، به جایی نمی‌رسد. توافق‌های پیش از ازدواج، می‌تواند سلامت رابطه زناشویی را تایید کند و جلوی هدر رفتن سرمایه‏های مادی و معنوی را بگیرد. هر توافق پیش از شروع زندگی مشترک، احتمال جدایی، اختلاف و درگیری‌های آینده را کم می‌کند.

10 فرمان اقتصادی ازدواج

اگر می‌خواهید ازدواجتان زیرساخت اقتصادی مناسبی داشته باشد، 10 فرمان زیر را جدی بگیرید:

1. شیوه‏های خرج و پس انداز، مدیریت مالی، توقعات مالی، سطح مالی خانواده‌ها، درآمد ماهیانه زن و مرد، میزان کمک احتمالی خانواده‌ها، دارایی‌های اختصاصی دختر و پسر و... از مواردی هستند که باید پرسیده شوند تا تصویر روشن‌تری از وضعیت مالی آینده خانواده و زندگی داشته باشید. بهتر است صحبت درباره این مسائل، به جلسه‏های دوم و سوم خواستگاری موکول شود.

پنهان کاری نکنید، دروغ نگویید و سعی نکنید در این دوران (خواستگاری و نامزدی)، خودتان را پولدارتر یا قانع‌تر از آن چه هستید، نشان بدهید.

2. با خواستگارتان درباره مسائل مالی به طور شفاف گفتگو کنید. متأسفانه خیلی‌ها به دلیل ترس از مادی‏گرا جلوه کردن، درباره مسائل مالی صحبت نمی‌کنند، اما به یاد داشته باشید که حق شما و طرف مقابلتان است که همه ابهاماتش در این زمینه برطرف شود.

3. توقعات و نیازهای مادی‌تان را مطرح کنید و با صداقت درباره آنچه که می‌توانید در این رابطه هزینه کنید، حرف بزنید. مطمئن باشید هر چقدر راستگوتر باشید، در دوران نامزدی، عقد و ازدواجتان آرامش بیشتری خواهید داشت و از رابطه‌تان لذت خواهید برد.

4. پنهان کاری نکنید، دروغ نگویید و سعی نکنید در این دوران، خودتان را پولدارتر یا قانع‌تر از آن چه هستید، نشان بدهید. شاید برای شما سخت باشد که همسر آینده‌تان را بشناسید و بی مقدمه درباره مسائل مالی صحبت کنید. از یک برنامه تلویزیونی، یک فیلم، خبر روزنامه و مسائل زناشویی یکی از اطرافیانتان استفاده کرده و به این بهانه، هم رویکرد خودتان را مطرح کنید و هم با دیدگاه شریک زندگی‌تان آشنا شوید. این جمله برای شروع یک گفتگو مناسب است: «همیشه برای من عجیب بود که چرا دوستم پیش از ازدواج، درباره این مسئله با همسرش حرف نزده! حالا دوستم در موقعیت سختی قرار گرفته. نظر شما در این مورد چیست؟»

عشق ورزی به همسر

5. با خودتان روراست باشید. مشخص کنید که خرج کننده هستید یا پس اندازگر. دانستن این نکته، این امکان را می‌دهد که درک دقیق‌تری از مهارت‌های همدیگر داشته باشید. اگر یکی از دو شخص در پس انداز کردن ضعف دارد، بهتر است فرد دیگر، این را از قبل بداند تا بتواند به او در این مسئله کمک کند. اگر یکی از دو شخص، به بیماری خرید افراطی مبتلاست، نباید وحشتی از بازگویی آن برای دیگری داشته باشد، این یک ضعف ساده است و اقرار به آن برای هر دو شخص مفید خواهد بود، زیرا در آینده، شخص دوم می‌تواند به شخص اول کمک کند تا هرچه بیشتر بر خود مسلط شود.

6. بعضی‌ها می‌کوشند بدهی‌های خود را از همسر آینده‌شان پنهان کنند، زیرا امیدوارند این بدهی‌ها هرچه زودتر برطرف شوند یا به هر دلیل دیگری از این مسئله اجتناب می‌کنند؛ اما اولین اصل در هر ارتباطی، صداقت است. بنابراین لازم است زوج‌ها از یکدیگر بپرسند آیا چیزی در زندگی مالی‌ات هست که تو را آزرده کرده باشد؟ و بکوشند این آزردگی‌ها را برطرف کنند.

7. از همان ابتدا تصمیم بگیرید که می‌خواهید حساب‌های بانکی مجزایی داشته باشید یا نه؟ داشتن حساب بانکی مجزا می‌تواند یک راه بسیار عملی برای تقسیم مسوولیت‏پذیری مالی باشد. به علاوه، فردیت و آزادی فردی افراد هم بهتر حفظ خواهد شد. با این حال، بسیاری از زوج‌ها معتقدند عادت‌های مالی آن‌ها به قدری مشابه یکدیگر است که داشتن حساب مشترک، مشکلی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند. زوج‌های دیگری ممکن است برای رسیدن به یک وحدت در زمینه عادت‌های مالی، از حساب مشترک به عنوان یک راه حل بهره بگیرند، بنابراین انتخاب با خود افراد است؛ اما اگر قرار است دو شخص حساب‌های مالی مجزایی داشته باشند، لازم است به طور دائمی یکدیگر را در جریان مخارج و موجودی حساب‌هایشان قرار دهند.

در رسیدن به چشم انداز موفق مالی، هم مرد و هم زن، مسوول و موثر هستند. هر دو نفر باید با یک هدف مشترک و تلاش به آن سمت بروند. در واقع شیرینی ثروتمند شدن در زندگی مشترک، به احساس رضایت دوطرفه مربوط است.

8. فراموش نکنید برنامه‏ریزی مالی، نیازمند رعایت برخی اصول است که عبارتند از تفاهم اقتصادی، داشتن چشم‏انداز روشن و مشخص مالی، تعیین میزان پس انداز، روشن کردن مسئله که درآمدهای خانواده از جانب مرد است یا زن یا هر دو، افتتاح حساب مشترک برای برداشت، تعیین مدیر امور مالی در خانواده. وقتی برای هر مسئله‏ای از جمله مسائل مالی خانواده، برنامه‏ریزی نکنید در واقع خود را اسیر دست برنامه‏ریزان دیگر کرده‌اید؛ از دوست و فامیل گرفته تا غریبه‌ها.

9. در رسیدن به چشم انداز موفق مالی، هم مرد و هم زن، مسوول و موثر هستند. هر دو نفر باید با یک هدف مشترک و تلاش به آن سمت بروند. در واقع شیرینی ثروتمند شدن در زندگی مشترک، به احساس رضایت دوطرفه مربوط است و اگر قرار باشد یکی از آن‌ها به تنهایی خانواده را به مسیر موفقیت مالی بکشاند، در انتها به جای لذت، فقط خستگی می‌ماند. یادتان باشد که این مسئله بسیار مهم است، زیرا درنتیجه همین خستگی، مشکلاتی مانند پنهان کاری پیش می‌آید و هرکدام از ترس روز مبادا و هر علت دیگری، به دنبال اندوخته مالی جداگانه خواهد بود. در این حالت، دیگر اعتماد از بین می‌رود و اشتراک آن‌ها به دو زندگی مجزای مالی تبدیل می‌شود که در آن همفکری و همدم بودن از بین می‌رود.

10. برای داشتن چشم انداز صحیح مالی، هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. کلید دستیابی به یک زندگی مالی شاد، این است که تمام تصمیم‌های مالی مهم، دو نفری اتخاذ شود. این مسئله که به ظاهر ساده به نظر می‌آید، می‌تواند بسیار دشوار باشد؛ زیرا افراد، تلقی یکسانی از تصمیم بزرگ مالی ندارند. ممکن است فردی خرید تلویزیون را یک خرید مهم بداند، درحالی‌که به نظر فرد دیگری (شاید همسر او) این تصمیم، تصمیم بی اهمیتی باشد. بنابراین باید بکوشید قبل از ازدواج از حدود حساسیت و نحوه تلقی یکدیگر در مورد خریدها و تصمیم‌های مالی مهم آگاه شوید.

نویسنده: دکتر علی شاه‌حسینی

منبع: روزنامه سلامت


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: taghvimi

برگرفته از گروه: ازدواج و همسرداری