تبیان، دستیار زندگی
به قول قدیمی‌ها، سفر است و خاطراتش؛ خاطراتی دلنشین و دوست‌داشتنی و چه خوب است بتوانیم لحظه‌لحظه سفر را ثبت و ضبط کنیم، طوری که همیشه در یاد و خاطرمان بماند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لحظه‌های به یادماندنی در قاب تصویر


به قول قدیمی‌ها، سفر است و خاطراتش؛ خاطراتی دلنشین و دوست‌داشتنی و چه خوب است بتوانیم لحظه‌لحظه سفر را ثبت و ضبط کنیم، طوری که همیشه در یاد و خاطرمان بماند.


عكاسی

چه خوب است بتوانیم لحظه‌لحظه سفر را ثبت و ضبط کنیم، طوری که همیشه در یاد و خاطرمان بماند. خاطراتی که قدیم‌ترها تنها دهان به دهان نقل می‌شد و آنچه امروز در ذهن ما مانده است در آن زمان، تنها یک آرزو بود، آرزویی دست نیافتنی.

این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی، ثبت خاطرات نیز کاری راحت و ساده شده است. عکس گرفتن از مناظر و نقاط دیدنی و همین طور ثبت لحظاتی خاص و به یادماندنی در قاب یک عکس می‌تواند خاطره آن سفر را جاودانه کند.

خوشبختانه امروز با وجود دوربین‌های دیجیتال، این کار راحت‌تر هم شده است. بدون دغدغه زود تمام شدن فیلم، خراب شدن عکس‌ها، مات شدن آن‌ها و...عکس می‌گیریم و آن‌ها را نگه می‌داریم. اما برای این که از عکاسی در سفر و خاطرات پس از آن بیشتر لذت ببریم، باید نکاتی را هم مدنظر داشته باشیم.

دوربین و تجهیزات مناسب

اگر دوربین ندارید، قبل از این که برای سفر آماده شوید به فکر تهیه دوربینی مناسب باشید؛ دوربینی که هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ قیمت، مناسب سفر و نیازهای شما باشد. البته هنگام خرید به لوازم جانبی آن هم توجه کنید. به عنوان نمونه، کیف دوربین وسیله مهمی است که حتماً در طول سفر به آن احتیاج پیدا می‌کنید. دوربین را هیچ وقت بدون کیف حمل نکنید، به خصوص در سفر که احتمال آسیب دیدن آن بیشتر است. البته کیف هم باید متناسب با اندازه و نوع دوربین باشد و به همین دلیل بهتر است هنگام خریدن دوربین، آن را هم تهیه کنید.

همه دوربین‌ها بسیار ظریف و حساس هستند و به مراقبت و محافظت همیشگی نیاز دارند؛ اما شاید این محافظت در سفر اهمیتی بیشتر پیدا کند. پیش از همه به این نکته توجه داشته باشید که تماس دوربین با هرگونه رطوبت (آب، برف، گل و...) باعث آسیب آن می‌شود.

باتری دوربین هم از جمله موارد مهمی است که متأسفانه اغلب فراموش می‌شود. برای همین قبل از سفر به فکر آن باشید و بدانید وقتی برای دوربین خود باتری جدیدی می‌خرید، باید ابتدا آن را به طور کامل شارژ کنید. چون باتری‌های نو شارژ ندارند و گاهی به دلیل ندانستن این موضوع ممکن است با باتری بدون شارژ به سفر برویم و در نتیجه نتوانیم از صحنه‌های جالب و بعضاً غیرقابل تکرار مسیر سفر، عکس‌های مناسبی بگیریم. البته نوع باتری هم مهم است. دقت کنید باتری مناسب و با کیفیت بخرید تا هیچ وقت حسرت عکس‌های نگرفته‌تان را نخورید.

اگر شارژر داخل ماشین هم داشته باشیم، احتمال این که در طول سفر با دوربینی بدون شارژ مواجه شویم به حداقل می‌رسد. همچنین همیشه از شب قبل دوربین را آماده کنید و بگذارید شارژ شود، چون هیچ چیز بدتر از داشتن دوربینی بدون شارژ نیست که می‌تواند انسان را حسابی کلافه و عصبانی کند. البته همه افراد هم از دوربین‌های دیجیتال استفاده نمی‌کنند، بنابراین اگر شما هم از آن گروه افرادی هستید که دوربین آنالوگ را (دوربین‌هایی که دارای فیلم هستند) ترجیح می‌دهید، حواستان باشد که فیلم دوربین به اندازه کافی و مورد نیاز همراهتان باشد، چون امروز با وجود دوربین‌های دیجیتال، شاید پیدا کردن فیلم دوربین کار ساده‌ای نباشد.

عكاسی

محافظت از دوربین

همه دوربین‌ها بسیار ظریف و حساس هستند و به مراقبت و محافظت همیشگی نیاز دارند؛ اما شاید این محافظت در سفر اهمیتی بیشتر پیدا کند. پیش از همه به این نکته توجه داشته باشید که تماس دوربین با هرگونه رطوبت (آب، برف، گل و...) باعث آسیب آن می‌شود. در نتیجه بکوشید تا حد امکان دوربین را در جای مرطوب قرار ندهید.

اما گاهی ممکن است دوربین در رودخانه، روی برف یا توی یک چاله آب بیفتد. آن وقت چه کار باید کرد؟ بهترین کار این است که اگر می‌توانید و متخصص تعمیر دوربین در آن اطراف است به او مراجعه کنید و از او کمک بخواهید.اما اگر در منطقه‌ای هستید که دسترسی به تعمیرکار ندارید، بهتر است اجازه دهید دوربین به طور کامل خشک شده و بعد آن را روشن کنید. حتی شاید بد نباشد وقتی به محل اقامتتان برگشتید، با کمک سشوار آن را خشک کنید.

در هر صورت هیچ وقت در روشن کردن مجدد آن عجله نکنید، چون ممکن است دوربین بسوزد و دیگر کاری از دست هیچ‌کس برنیاید. به همین دلیل است که ابتدا تاکید کردیم بهتر است هیچ وقت دوربین را بدون کیف جابه‌جا نکنید تا اگر هم در آب افتاد، کیف از آن محافظت کند.

عکس‌هایی با کیفیت

لازم نیست همه عکس‌ها با کیفیتی فوق‌العاده گرفته شوند. گاهی عکسی معمولی بهتر است، چون کیفیت بالای عکس موجب می‌شود که حافظه دوربین به حداقل برسد.

گاهی ممکن است منظره‌ای زیبا در جاده، توجه شما را به خود جلب کند و بخواهید از آن عکس بگیرید. اما اگر در حال رانندگی هستید، دقت کنید از مسیر غافل نشوید. به آرامی ماشین را در جایی مطمئن و مناسب متوقف کنید و برای عکس گرفتن پیاده شوید.

همچنین اگر می‌خواهید عکسی زیبا و دیدنی بگیرید، بدانید که عکس در نورهای مورب (هنگام صبح و بعد از ظهر) زیباتر می‌شود. البته برعکس این مطلب هم درست است؛ عکسی که در ساعات نزدیک ظهر گرفته شود معمولاً به دلیل سایه‌های عمودی، کیفیت مناسبی نخواهد داشت.

همچنین اگر کمی حوصله کنید و صبح زود (نیم ساعت قبل از طلوع آفتاب) کنار دریا و دریاچه‌ها عکس بگیرید، عکسی زیبا و دیدنی خواهید داشت؛ اما اگر نمی‌توانید از خواب صبحتان بزنید، نیم ساعت قبل از غروب آفتاب، کنار دریا و دریاچه بروید و عکس بگیرید. مطمئن باشید عکس‌هایی زیبا و منحصربه‌فرد خواهند شد.

همچنین اگر منظره‌ای دیدید که تصویر کوه یا درختان جنگل در آب منعکس شده است، آن را از دست ندهید. این عکس‌ها بسیار زیبا و بی‌نظیر از آب در می‌آیند.

عكاسی

مواظب باشید عکاسی سفرتان را خراب نکند!

تعجب نکنید، درست است. بعضی وقت‌ها عکاسی هم می‌تواند سفر من و شما را خراب کند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که برخی افراد، این قدر درگیر عکس گرفتن و پیدا کردن منظره‌ای مناسب می‌شوند که اصل سفر را فراموش می‌کنند.

در حقیقت اولویت اول، سفر و لذت بردن از تمامی لحظه‌های آن است، بنابراین اگر همیشه به دنبال موضوعاتی برای عکس گرفتن باشید یا زمان زیادی را برای عکاسی اختصاص دهید، از اصل سفر و مناطق دیدنی، کنار هم بودن و گفتن و شنیدن و شاد بودن غافل می‌شوید. گاهی اوقات بعضی چنان در این کار افراط می‌کنند که پس از سفر، خسته‌تر از قبل به شهر و خانه و زندگی معمول برمی‌گردند. غافل از این که سفر باید فرصتی باشد برای تمدد اعصاب، آرامش و دور شدن از دغدغه‌های زندگی روزمره. پس باز هم بر این نکته تاکید می‌کنیم که در طول سفر، تعادل را در نظر داشته باشید و مانند همه کارها، عکس هم به اندازه بگیرید، چرا که عکس هر قدر هم ارزشمند باشد، نمی‌تواند جایگزین لذت لحظات زنده سفر شود.

بعضی وقت‌ها عکاسی هم می‌تواند سفر من و شما را خراب کند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که برخی افراد، این قدر درگیر عکس گرفتن و پیدا کردن منظره‌ای مناسب می‌شوند که اصل سفر را فراموش می‌کنند.

گاهی ممکن است منظره‌ای زیبا در جاده، توجه شما را به خود جلب کند و بخواهید از آن عکس بگیرید. اما اگر در حال رانندگی هستید، دقت کنید از مسیر غافل نشوید. به آرامی ماشین را در جایی مطمئن و مناسب متوقف کنید و برای عکس گرفتن پیاده شوید. در ضمن حواستان باشد وقتی ماشین را متوقف می‌کنید تمام نکات ایمنی را رعایت کرده باشید. گاهی این قدر برای عکس گرفتن عجله می‌کنید، که شاید یادتان برود ترمز دستی را بکشید یا حتی از یاد ببرید که ماشین را خاموش کنید. همواره بکوشید، آرام و بدون شتاب برای عکس گرفتن اقدام کنید.

عکاس

عکاسی با رعایت مقررات

اگر به موزه‌ها و مناطق باستانی سفر می‌کنید و دوست دارید از چنین مکان‌هایی هم عکس‌هایی داشته باشید، به قوانین احترام بگذارید. در چنین مکان‌هایی بیشتر اوقات عکاسی با فلش ممنوع است.

بنابراین باید فلش دوربین را خاموش کنید و سپس عکس بگیرید. البته بعضی از دوربین‌ها، خودشان گزینه‌ای برای عکاسی در موزه دارند که این کار را راحت‌تر کرده است. اما هیچ‌وقت با فلش عکس نگیرید و به قوانین موزه و مناطق باستانی احترام بگذارید.

همچنین شاید کسانی دوست نداشته باشند در عکس‌های شما جایی داشته باشند؛ پس به حریم خصوصی افراد و خانواده‌ها احترام بگذارید و هنگام عکاسی از مناظر، این موضوع را هم در نظر داشته باشید.

در هر حال، عکس گرفتن همیشه کاری جذاب است که در سفر اهمیتی دوچندان می‌یابد. پس شما هم آماده باشید عکس‌هایی زیبا و دیدنی تهیه کنید که سال‌ها خاطره این سفر را برای شما زنده نگه دارد.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: taksetareh

مطالب مرتبط:

عكاسخانه (ویژه نامه)

نکاتی مهم در خرید دوربین دیجیتال

ده روش برای عکاسی بهتر با دوربین تلفن همراه

باشگاه کاربران در شبکه اجتماعی

باشگاه کاربران در سامانه تبلاگ

باشگاه کاربران در ثبت مطالب

باشگاه کاربران در انجمن