تبیان، دستیار زندگی
هرچه استرس و فشارهای روحی و روانی که به والدین در محل کار تحمیل می‌شود بیشتر باشد، مسوولیت آن‌ها در قبال خانواده و فرزندانشان نیز به مراتب بیشتر خواهد بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مادران شاغل بخوانند

فرزند


هرچه استرس و فشارهای روحی و روانی که به والدین در محل کار تحمیل می‌شود بیشتر باشد، مسوولیت آن‌ها در قبال خانواده و فرزندان شان نیز به مراتب بیشتر خواهد بود.


در چنین شرایطی تأثیرات منفی را بر روند تغذیه خانواده شاهد خواهیم بود که سلامت آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

از سوی دیگر هرچه مدت زمانی که والدین در محل کارشان سپری می‌کنند بیشتر باشد، زمان و انرژی کمتری را به فرزندان و برآورده ساختن نیازهای مختلف آن‌ها اعم از تهیه غذای مناسب برایشان اختصاص می‌دهند که می‌تواند پیامدهای نامطلوبی به همراه داشته باشد.

در گذشته، مطالعات زیادی درباره تأثیر اشتغال مادران بر سلامت جسمی و روحی اعضای خانواده انجام شده است. اما این نخستین بار است که در تحقیقاتی دیگر، خانواده به عنوان یک جمع مورد مطالعه قرار می‌گیرد و نقش پدران نیز در این روند پررنگ‌تر بررسی می‌شود.

توجه والدین به تغذیه فرزندان می‌تواند نقش مهمی در تضمین سلامت آن‌ها داشته باشد. زیرا كه عادت‌های تغذیه‌ای فرزندان، ریشه در رفتار والدین دارد.

نتایج به دست آمده نشان می‌دهد استرس‌های شغلی پدر و مادر، تأثیر قابل توجهی روی روند تغذیه اعضای خانواده دارد.

از آنجا که بیشتر مادران مسوولیت خرید مواد غذایی و تهیه غذا را به عهده دارند، مادرانی که شاغل اند به سبب استرس‌های شغلی شان، تأثیرگذاری کمتری بر بهبود تغذیه و شکل‌گیری عادات غذایی سالم میان خانواده دارند، اما باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که استرس‌های شغلی پدران نیز می‌تواند در این روند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

بی‌توجهی والدین به تغذیه فرزندان موجب می‌شود میوه و سبزیجات در سبد غذایی خانواده‌ها جایگاهی نداشته باشد، علاقه آن‌ها به خوردن فست‌فودها افزایش یافته و وعده غذایی صبحانه در خانواده به دست فراموشی سپرده می‌شود.

مادر

بنابراین باید در نظر داشت توجه والدین به تغذیه فرزندان می‌تواند نقش مهمی در تضمین سلامت آن‌ها داشته باشد. این نکته را هم یادآور می‏شویم که عادت‌های تغذیه‌ای فرزندان، ریشه در رفتار والدین دارد.

بر این اساس بدیهی است رفتار هر یک از آن‌ها می‌تواند در این میان نقش مهمی داشته باشد.  یکی از مهم‌ترین عادت‌های غذایی که در میان خانواده‌های امروزی به دست فراموشی سپرده شده و کمتر به آن توجه می‌شود، خوردن میوه و سبزیجات است.

اختصاص زمانی قابل توجه به برآورده کردن نیازهای تغذیه‌ای خانواده و پخت غذای خانگی که از مواد غذایی سالم و تازه تهیه شده است، تنها کلید آموزش عادت‌های غذایی سالم در میان اعضای خانواده محسوب می‌شود و این همان قطعه گمشده معمایی است که این روزها بسیاری از خانواده‌ها در جستجوی آن هستند.

جام جم

پرنیان قربانپور -‌ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: ahmadchalepey

مطالب مرتبط:

مشکلات زنان شاغل

سخنی با مادران شاغل

باشگاه کاربران در شبکه اجتماعی

باشگاه کاربران در سامانه تبلاگ

باشگاه کاربران در ثبت مطالب

باشگاه کاربران در انجمن