تبیان، دستیار زندگی
می‌گویند مردان كمتر به پزشك مراجعه می‌كنند، اما این موضوع در مورد بسیاری از آنها اصلا صادق نیست. این نوشته را دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت‌ منتشر كرده و 20 كلید طلایی را در اختیار آقایان قرار می‌دهد كه بیشتر سالم بمانند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

كلیدهایی طلایی برای‌ سلامت‌‌مردان

مرد

می‌گویند مردان كمتر به پزشك مراجعه می‌كنند، اما این موضوع در مورد بسیاری از آنها اصلا صادق نیست. این نوشته را دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت‌ منتشر كرده و 20 كلید طلایی را در اختیار آقایان قرار می‌دهد كه بیشتر سالم بمانند.

1- تغییر عادت دهید: سال‌ها با عادات گوارشی و ادراری خود كنار آمده‌ایم. هر گاه این عادات مختل شود باید دریابیم بهترین راه، مراجعه به پزشك و درمان زود هنگام است. قبل از آن كه بیمار شوید با پیشگیری برای خود، سپر دفاع مستحكمی ایجاد كنید تا گرفتار بیماری خطرناك نشوید.

‌2- رنگ ادرارتان را كنترل كنید: رنگ ادرار نشانه گویایی از سلامت است و نباید نسبت به تغییر رنگ آن بی‌اعتنا باشیم. در كنار رنگ ادرار هر نشانه خونریزی یا قرمز شدن ادرار، زنگ خطری است كه ‌ سن و جنسیت افراد تفاوتی در اصل ماجرا ندارد.

3- سیگار نكشید: هر پكی كه به سیگار می‌زنید شانس سرطان پرستات را برای شكل ‌گرفتن، افزایش می‌دهید. مصرف سیگار كلید ورود به جمع آنهایی است كه سرطان مثانه گرفته‌اند. بهتر نیست سیگار خود را خاموش كنید؟

4- آب كافی بنوشید: اگر می‌خواهید رنج داشتن سنگ كلیه را تجربه نكنید به موقع و به قدر كافی آب بنوشید. خوردن خودسرانه كلسیم و ویتامین‌ها می‌تواند خطر ایجاد سنگ كلیه را افزایش دهد.

5- ‌ مراقب كلیه‌هایتان باشید: كلیه ناسالم بر فشار خون تاثیر منفی می‌گذارد و در مقابل فشار خون بالا، كلیه را دچار آسیب می‌كند.

6- رفتار سالم جنسی داشته باشید: با اتخاذ رفتارهای سالم جنسی از ابتلا به بیماری ایدز و سایر بیماری‌های آمیزشی پیشگیری كنید.

رازهای سلامتی را به شما می‌گوییم: عدم استعمال دخانیات، حفظ وزن متعادل، ورزش روزانه، تغذیه سالم و متعادل،كنترل فشار خون، كلسترول و دیابت، مراجعه منظم به پزشك، قرار گرفتن در غربالگری بزرگی پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر 45 سال بیشتر دارید، كاهش استرس در ارتباط فعال با دوستان و خویشاوندان و عادت مراجعه به روانپزشك در صورت بروز خشم و افسردگی

7- با پزشك مشورت كنید: بروز ناتوانی جنسی مردان در سن بالا طبیعی است ولی با درمان خودسرانه این ناتوانی، مشكلاتی به بار می‌آید. بهترین انتخاب، مراجعه به پزشك متخصص است.

8- ‌ به سمت مواد مخدر نروید: اعتیاد، دشمن سلامتی جسمی و شكل‌گیری ناهنجاری‌های روانی، فرهنگی و اجتماعی است وفرد معتاد، مسوول بسیاری از این ناهنجاری‌هاست.

9- فشار خونتان را كنترل كنید: ‌فشار‌‌خون‌ بالا قاتلی است كه در سكوت دست به كشتار می‌زند. با آزمایش كامل ادرار، اندازه‌گیری الكترولیت‌ها و تست‌های هورمونی و با درمان به موقع امكان سلامتی خود را تضمین كنید.

10- ‌ حواستان به این 5 عامل باشد: 5 عامل می‌تواند باعث سكته قلبی شود. برای رخ دادن یك سكته به همه 5 عامل نیازی نیست، مبتلا شدن به سه مورد كافی است. این 5 نام را فراموش نكنید: تری گلیسیرید بالا، كلسترول، فشار خون، قند خون، HDL پایین و LDL بالا.

11- ‌ پروستات در میانسالی را جدی بگیرید: مردان40 سال به بالاها هر 2 تا 3 سال یكبار و مردان بالای 50 سال هر سال باید از نظر سرطان پروستات، غربالگری شوند.

12- ‌ به این نشانه‌ها دقت كنید: این علائم می‌توانند نشانه بیماری پروستات و سرطان در این ناحیه باشند. تكرر ادرار، ضعف یا منقطع شدن جریان ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه، احساس درد یا سوزش در زمان تخلیه ادرار و درد دائمی كمر، لگن یا مفصل ران.

13- ‌ شغل شما ممكن است بیماری‌زا باشد: حتماً با پزشك متخصص طب كار مشورت كنید. اگر شغلی برای خود برگزیده‌اید كه به ناچار با صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیك، مواد نفتی، چرم و چاپ سروكار دارید، بیشتر از بقیه در معرض سرطان مثانه قرار دارید پس بیشتر از بقیه با پزشك متخصص مشورت كنید.

‌14- هورمون درمانی نكنید: استفاده از هورمون‌های آنابولیزان در صحنه رقابت ورزشی ممكن است منجر به ناباروری شود، بدون آن كه در رقابت كمكی به شما كند.

15- ‌ ورزش كنید: ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسیار مفید است، ورزش كردن را جزو عادات زندگی خود قرار دهید. این نكته را هم فراموش نكنید، با اولین علامت غیرطبیعی در جسم خود بلافاصله به پزشك خانوادگی خود مراجعه كنید چون اقدام به موقع نصف درمان است.

5 عامل می‌تواند باعث سكته قلبی شود. برای رخ دادن یك سكته به همه 5 عامل نیازی نیست، مبتلا شدن به سه مورد كافی است. این 5 نام را فراموش نكنید: تری گلیسیرید بالا، كلسترول، فشار خون، قند خون، HDL پایین و LDL بالا.

16- این زنگ‌ها را جدی بگیرید: نشانه‌های زیر زنگ هشداری است كه به شما خبر می‌دهد باید به پزشك مراجعه كنید: وجود خون در ادرار، فوریت در دفع ادرار، دفع مقادیر كم و مكرر ادرار،دفع دردناك ادرار و كاهش اشتها و وزن.

17- ‌ با متخصص اورولوژی دوست باشید: بزرگی پروستات اگر با علائمی مانند كاهش فشار و قطع و وصل شدن جریان ادرار، تاخیر در شروع ادرار، نیاز به تخلیه مكرر ادرار و احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار كردن، تكرر ادرار در روز و شب و زور زدن هنگام ادرار كردن همراه باشد، باید به متخصص اورولوژی مراجعه كنید تا از پیشرفت و بروز نارسایی كلیه جلوگیری شود.

18- این نكته را باید بدانید: بزرگی خوش خیم پروستات نشانه سرطان نیست، ولی آمارها نشان می‌دهد این بزرگی می‌تواند با بدخیمی همزمان شود.

اگر با كسانی كه سابقه سرطان پروستات دارند فامیلی نسبی دارید خطر ابتلای شما به این بیماری بیشتر است. اگر این بزرگی خوش خیم را مشاهده كردید، تحت معاینه پروستات و آزمایش PSA قرار گیرید تا مطمئن شوید مشكلی ندارید.

19- ‌ استرس را از خود دور كنید: اگر خواهان طول عمر بیشتری هستید باید مراقب جسم خود باشید. مصرف دخانیات را كنار بگذارید و تغذیه مناسب را جدی بگیرید، از رفتارهای استرس‌زا پرهیز كنید و از همه مهم‌تر ورزش را فراموش نكنید.

20- ‌ این رازهای سلامتی را به شما می‌گوییم: عدم استعمال دخانیات، حفظ وزن متعادل، ورزش روزانه، تغذیه سالم و متعادل،كنترل فشار خون، كلسترول و دیابت، مراجعه منظم به پزشك، قرار گرفتن در غربالگری بزرگی پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر 45 سال بیشتر دارید، كاهش استرس در ارتباط فعال با دوستان و خویشاوندان و عادت مراجعه به روانپزشك در صورت بروز خشم و افسردگی.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی توسط : simin-bala