تبیان، دستیار زندگی
پکیج ها، ارمغان استفاده از گاز طبیعی به جای دیگر سوخت ها هستند؛ وسیله هایی که همزمان، هم آب گرم مورد نیاز برای گرمایش محیط خانه را فراهم می کنند و هم آب گرم بهداشتی برای مصارف روزانه.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موتورخانه مینیاتوری!


پکیج‌ها، ارمغان استفاده از گاز طبیعی به‌جای دیگر سوخت‌ها هستند؛ وسیله‌هایی که همزمان، هم آب‌گرم مورد نیاز برای گرمایش محیط خانه را فراهم می‌کنند و هم آب گرم بهداشتی برای مصارف روزانه.


پکیج

راندمان بالا و مصرف بهینه سوخت گاز هم یکی از مزایای اصلی استفاده از آن‌هاست که باعث شده به‌عنوان متداول‌ترین وسیله ایجاد گرمایش، رادیاتورهای شوفاژ در گوشه و کنار دنیا استفاده شوند؛ وسیله‌هایی که با ابعاد کوچکشان، جایگزین موتورخانه مرکزی و بزرگ آپارتمان‌ها شده و خیلی زود جای خود را در ساختمان‌ها باز کرده‌اند؛ دیگر از سروصدایی که موقع روشن شدن موتورخانه به اوج می‌رسد و در ساعات دیگر مثل یک صدای پس‌زمینه در تمام روز با ساکنین طبقه اول آپارتمان همراه است، خبری نیست. نکته اینکه، کماکان در ساختمان‌هایی با تعداد واحد زیاد، داشتن سیستم گرمایشی مرکزی، انتخاب بهینه‌تری است. با وجود این، اینجا قرار است در مورد ساختمان‌هایی با کمتر از 8 واحد صحبت کنیم و البته نکته‌های خرید و قیمت‌های پکیچ دیواری.
چرا و چه پکیجی را انتخاب کنیم؟
یکی از مشکلات همیشگی ساکنان آپارتمان‌های چند واحدی که از سیستم موتورخانه مرکزی برای گرمایش آب و فضای ساختمان‌هایشان استفاده می‌کنند، بحث صرفه‌جویی در مصرف آب و گاز است؛ عاملی که خیلی وقت‌ها به اختلاف بین همسایه‌ها و بالا رفتن قبض آب و گاز مشترک ساختمان می‌انجامد. پکیج‌ها دقیقاً برای رفع این مشکل پا به میدان گذاشته‌اند. به‌این‌ترتیب که با استفاده از پکیج، واحدهای یک آپارتمان می‌توانند دارای کنتور آب و گاز جداگانه شوند و به‌این‌ترتیب مستقل شده و صرفه‌جویی بیشتری در هزینه انرژی‌های مصرفی نصیبشان می‌شود.
جدای از این، راندمان احتراق پکیج‌های گرمایشی نسبت به موتورخانه‌های مرکزی، بین 2 تا 3 برابر بیشتر است؛ یعنی برای تولید مقدار ثابت انرژی گرمایشی، مقدار مصرف گاز در سیستم موتورخانه‌های مرکزی، 2 تا 3 برابر بیشتر از پکیج‌های گازی است و درعین‌حال، آب‌گرم فوری در تمام ساعات شبانه‌روز خواهید داشت. ضمن اینکه ابعاد کوچک آن، مناسب استفاده در فضای داخلی ساختمان‌هاست.
اگر تصمیم به استفاده از پکیج دیواری برای تهیه آب گرم و گرمای فضای ساختمانتان گرفته‌اید، بهتر است یک کاغذ و قلم مقابلتان بگذارید و قبل از خرید به این سوال‌ها پاسخ دهید و وسیله‌ای مناسب با فضای ساختمانتان تهیه کنید: «وضعیت دودکش ساختمان چطور است؟ متراژ ساختمان چقدر است؟ مقدار آب گرم مصرفی چه اندازه است؟ تأمین اکسیژن مورد نیاز دستگاه از چه طریقی انجام خواهد شد؟»

راندمان احتراق پکیج‌های گرمایشی نسبت به موتورخانه‌های مرکزی، بین 2 تا 3 برابر بیشتر است؛ یعنی برای تولید مقدار ثابت انرژی گرمایشی، مقدار مصرف گاز در سیستم موتورخانه‌های مرکزی، 2 تا 3 برابر بیشتر از پکیج‌های گازی است و درعین‌حال، آب‌گرم فوری در تمام ساعات شبانه‌روز خواهید داشت.

طبق یک قانون کلی، به ازای هر کیلووات توان دستگاه، به یک مترمکعب فضا نیاز هست. با در نظر گرفتن این قانون، باید به این نکته مهم که ساختمان محل سکونت یا کار شما از نظر معماری در چه وضعیتی قرار دارد دقت کنید و جواب این سوال را هم زیر سوال‌های قبلی بنویسید؛ بر این اساس، ساختمان‌ها به 3 دسته کلی تقسیم می‌شوند:
دسته اول: ساختمان‌هایی که به‌خاطر استفاده از پنجره‌های دوجداره و عایق‌بندی دیوارها، اتلاف انرژی در آن‌ها بسیار کم است.
دسته دوم: ساختمان‌هایی با پنجره‌های فلزی معمولی که اتلاف گرما و انرژی در آن‌ها معمولی است.
دسته سوم: ساختمان‌هایی با اتلاف انرژی زیاد که معمولاً قدیمی‌ساز هستند و درو پنجره‌ها در آن‌ها، چفت درست‌وحسابی ندارند.
حالا که نوع ساختمانتان را مشخص کرده‌اید، به این نکته هم توجه کنید که از نظر جغرافیایی در کدام منطقه آب‌وهوایی کشورمان زندگی می‌کنید؛ قاعدتاً اگر در هوایی گرم و مرطوب ساکن باشید، توان دستگاهی که قصد خریدش را دارید، با توان دستگاه کسی که در منطقه گرم و خشک زندگی می‌کند، متفاوت است. بر این اساس:
** اگر در شهرهایی با آب‌وهوای معتدل و مرطوب زندگی می‌کنید:
در ساختمان‌های دسته اول: برای هر مترمربع 80 تا 100 وات توان
در ساختمان‌های دسته دوم: برای هر مترمربع 100 تا 120 وات توان
در ساختمان‌های دسته سوم: برای هر مترمربع 120 تا 140 وات توان
** اگر در شهرهایی با آب‌وهوای سرد و خشک زندگی می‌کنید:
در ساختمان‌های دسته اول: برای هر مترمربع 100 تا 120 وات توان
در ساختمان‌های دسته دوم: برای هر مترمربع 120 تا 140 وات توان
در ساختمان‌های دسته سوم: برای هر مترمربع 140 تا 160 وات توان
** اگر در شهرهایی با آب‌وهوای گرم و مرطوب زندگی می‌کنید:
در ساختمان‌های دسته اول: برای هر مترمربع 60 تا 80 وات توان
در ساختمان‌های دسته دوم: برای هر مترمربع 80 تا 100 وات توان
در ساختمان‌های دسته سوم: برای هر مترمربع 100 تا 120 وات

اگر در بازار فروش و عرضه محصولات گرمایشی مثل پکیج و رادیاتور قدم بزنید، خیلی زود متوجه می‌شوید که این منابع تولید آب گرم، در حالت کلی به 2 گروه زمینی و دیواری تقسیم می‌شوند و از آنجا که استفاده از کوچک‌ترین فضاها در آپارتمان‌ها اهمیت دارد، نوع دیواری پکیج، بالاترین آمار نصب و فروش را به خود اختصاص داده است.

انتخاب بر اساس زیربنای ساختمان
برای پاسخ به این سوال و انتخاب پکیج مناسب با فضای ساختمانتان به این نکته‌ها دقت کنید:
تا زیربنای 240 مترمربع: میزان آب‌دهی یک پکیج دیواری 24 هزار وات، 7 لیتر در دقیقه است که برای منزل مسکونی معمولی با یک حمام یا یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب است.
تا زیربنای 280 مترمربع: میزان آب‌دهی یک پکیج دیواری 28 هزار وات، 8 لیتر در دقیقه است که برای منزل مسکونی با یک حمام و یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب است؛ ولی برای منزل مسکونی که دارای 2 حمام و یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه است، مناسب نیست.
تا زیربنای 300 مترمربع: میزان آب‌دهی پکیج دیواری 35 هزار وات، 10 لیتر در دقیقه آب است که برای واحدی که دارای 2 حمام و سرویس بهداشتی و آشپزخانه است، مناسب است.
هر که بامش بیش...
اگر در بازار فروش و عرضه محصولات گرمایشی مثل پکیج و رادیاتور قدم بزنید، خیلی زود متوجه می‌شوید که این منابع تولید آب گرم، در حالت کلی به 2 گروه زمینی و دیواری تقسیم می‌شوند و از آنجا که استفاده از کوچک‌ترین فضاها در آپارتمان‌ها اهمیت دارد، نوع دیواری پکیج، بالاترین آمار نصب و فروش را به خود اختصاص داده است. بااین‌حال، نکته مهم در انتخاب پکیج دیواری توجه به وضعیت دودکش ساختمان است که برای برطرف شدن مشکل دودکش، در ساختمان‌هایی که دودکش مناسب ندارند، این دستگاه‌ها در 2 نوع دودکش‌دار و فن‌دار طراحی شده‌اند که در این بین، پکیج‌های دودکش‌دار پرطرفدارترند. همچنین پکیج‌های دیواری به 2 دسته دومبدله و تک‌مبدله تقسیم می‌شوند؛ دقت کنید که پکیج‌های دومبدله، در شرایطی مورد استفاده قرار می‌گیرند که یا آب ورودی دارای سختی (املاح) زیاد باشد یا زیربنای آپارتمان، بیش از 120 متر باشد.

همشهری

باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: ha_sh_2000
برگرفته از گروه: ریزه‌کاری‌های خانه‌داری