تبیان، دستیار زندگی
بیشتر خانم ها، چه قبل از بارداری و چه زمانی که حامله هستند، با پرسش های زیادی در خصوص این دوران مواجه هستند. به تازگی سازمان بهداشت جهانی، پنج پرسش عمده خانم ها دراین باره را مطرح و به همراه پاسخ ها منتشر کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

5 پاسخ به 5 پرسش خانم‌های باردار

بیشتر خانم‌ها، چه قبل از بارداری و چه زمانی که حامله هستند، با پرسش‌های زیادی در خصوص این دوران مواجه‌ هستند. به‌تازگی سازمان بهداشت جهانی، پنج پرسش عمده خانم‌ها دراین‌باره را مطرح و به همراه پاسخ‌ها منتشر کرده است.


بارداری

غذا خوردن در دوران بارداری، اصول خاصی دارد؟
این پزشک شماست که رژیم غذایی دوران بارداری را تعیین می‌کند تا اضافه وزنتان کنترل شود، اما خوردن بعضی غذاها، اصلاً توصیه نمی‌شود. به‌عنوان‌مثال، خانم‌های باردار باید از خوردن گوشت خام یا نیمه‌پخته خودداری کنند. یادتان باشد برخلاف توصیه مادربزرگ‌ها، هرگز نباید جای دو نفر غذا بخورید، بلکه رژیم غذایی‌تان باید سالم و متنوع باشد. پیشنهاد می‌شود در سه ماه اول بارداری، روزانه صد کیلوکالری و در سه ماه دوم، روزانه 250 کیلوکالری مازاد بر گذشته مصرف کنید.


چقدر اضافه وزن در دوران بارداری طبیعی است؟
به‌طور معمول یک خانم باردار در طول 9 ماه بارداری، 12 کیلوگرم (یک کیلوگرم ماهانه در سه ماه اول و 1.5 کیلوگرم در ماه تا پایان دوران بارداری) سنگین‌تر می‌شود. بیش از این حد چاق شدن، مشکل‌آفرین خواهد بود و زایمان را سخت می‌کند. پس اگر شما اهل ورزش نیستید، بهتر است بدانید که انجام برخی تمرینات در این دوره ضروری است، به‌ویژه شنا و پیاده‌روی. این حرکات، اکسیژن‌رسانی را به بدن شما و جنین بهبود می‌بخشد و به تنفس و گردش بهتر خون کمک می‌کند و مانع اضافه وزن بیش‌ازحد مجاز می‌شود.


آیا تاریخ‌های خاصی در دوران بارداری وجود دارند که اهمیت زیادی داشته باشند؟
در فاصله یازدهمین و چهاردهمین هفته باید اولین سونوگرافی برای پیشگیری و تشخیص برخی بیماری‌ها انجام شود. بهترین زمان برای این کار، دوازدهمین هفته است. البته این روزها تقریباً همه خانم‌ها در هفته چهارم بارداری به پزشک زنان مراجعه می‌کند. سونوگرافی باید در ماه چهارم و هفتم نیز تکرار شود، اما سه بار سونوگرافی در طول بارداری، کافی است، چون عوارض زیادی به دنبال دارد.

به‌طور معمول یک خانم باردار در طول 9 ماه بارداری، 12 کیلوگرم (یک کیلوگرم ماهانه در سه ماه اول و 1.5 کیلوگرم در ماه تا پایان دوران بارداری) سنگین‌تر می‌شود. بیش از این حد چاق شدن، مشکل‌آفرین خواهد بود و زایمان را سخت می‌کند. پس اگر شما اهل ورزش نیستید، بهتر است بدانید که انجام برخی تمرینات در این دوره ضروری است، به‌ویژه شنا و پیاده‌روی.


استراحت دوران بارداری اجباری است؟
بارداری، یک بیماری نیست؛ بنابراین استراحت شما به شرایط بدنی خودتان بستگی دارد، مگر این‌که استراحت مطلق، توصیه پزشک باشد. در باقی موارد، به‌ویژه اگر زایمانتان طبیعی باشد، باید تحرک روزانه داشته باشید و دور تنبلی، یک خط قرمز بکشید.


چه زمانی متوجه حرکت جنین خواهیم شد؟
اولین حرکت‌های جنین در چهارماهگی در کودک اول و در 3.5 ماهگی در بارداری دوم حس می‌شود. البته این تاریخ ممکن است کمی تغییر کند و به‌تدریج حرکات جنین ملموس‌تر می‌شود. گاهی این حرکات به‌قدری شدید است که حالت طبیعی شکم را به هم می‌ریزد. این حرکات در اواخر ماه هفتم، آرام‌تر و جنین به سمت راست متمایل می‌شود. بااین‌حال، این حرکات هنوز قابل‌لمس است. اگر نتوانستید این حرکات را حس کنید، باید در اولین فرصت به پزشکتان مراجعه کنید.

منبع: جام جم سرا

باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443
برگرفته از گروه: اطلاعات دارویی و پزشکی