تبیان، دستیار زندگی
انگیزه است که همچون مشعلی درخشان، می تواند راه موفقیت و پیروزمندی را برای هر فردی روشن کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اهمیت ایجاد انگیزه در زندگی


انگیزه است که همچون مشعلی درخشان، می‌تواند راه موفقیت و پیروزمندی را برای هر فردی روشن کند.


انگیزه

امروزه معنا و مفهوم واژه انگیزه، برای همه ما مشخص شده است. برای درک بهتر آن، می‌توانیم دانشجویی را ببینیم که در تمامی جلسات کلاس‌هایش حاضر می‌شود، هیچ نکته‌ای از درس استاد را از قلم نمی‌اندازد و امتحاناتش را با موفقیت کامل پشت سر می‌گذارد؛ اما در مقابل، دانشجویی است که تا حد ممکن در کلاس‌ها غیبت می‌کند و تنها چیزی که از آمدن به دانشگاه می‌خواهد، پاس کردن واحدهای دانشگاهی است. در هر صورت، انگیزه است که همچون مشعلی درخشان، می‌تواند راه موفقیت و پیروزمندی را برای هر فردی روشن کند.

مریم ایزانلو، کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی درباره انگیزه و روش‌های شناسایی و به کار بستن آن می‌گوید: انگیزه همان نیرویی است که ما را در رسیدن به اهدافمان یاری می‌کند و موجب می‌شود برای این که به رویاهایی که در سر می‌پرورانیم، جامه عمل بپوشانیم، حداکثر استعدادهای بالقوه خود را به فعلیت درآوریم. درون هر یک از ما، گنجینه‌ای گرانبها وجود دارد که نظیر آن پیدا نمی‌شود؛ بنابر این ما باید آن را از اعماق وجود خود درآوریم و به‌کار بیندازیم. در این راه، به این سه گام توجه داشته باشید:

1‌ ـ علایق خود را کشف کنید

به چه چیزهایی عشق و علاقه دارید که با فکر کردن به آن، شور و حرارت را در وجود خود حس می‌کنید؟ از خود بپرسید: «اگر مانع خاصی بر سر راهم نباشد و محدودیت‌های مادی و معنوی نداشته باشم، دوست دارم چه کارهایی انجام بدهم؟»

2 ـ اهدافتان را طرح‌ریزی کنید

برگه‌ای بردارید و بر روی آن بنویسید که سال‌ها پیش چه رویاها و اهدافی در سر داشتید، الان کجا هستید و خیال دارید چند سال بعد، در زمینه‌های مختلف به کجا برسید.

شاد باشید و شادمانی را به دیگران انتقال دهید. افراد خوشحال، پرانگیزه‌ترند.

3 ـ مسائل شخصی خود را پرورش دهید

چه علومی را باید یاد بگیرید؟ چه درمان‌های جسمی باید انجام دهید و چه ترس‌ها و محدودیت‌هایی هست که باید آن‌ها را پشت سر بگذارید؟ چه مهارت‌هایی را باید فراگیرید؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در آغاز یک کار، انرژی و انگیزه زیادی داشته‌اید، اما در طول زمان، این انرژی، کم و کمتر شده است؛ مثل دانش‌آموزی که در ابتدای سال تحصیلی پر از امید و انگیزه است که خوب درس بخواند و شاگرد اول شود، اما با گذشت چند هفته، دیگر از آن انگیزه و شور و نشاط برای درس خواندن خبری نیست. ایزانلو در پاسخ به این پرسش که چگونه انگیزه‌ها را پویا و فعال در خود نگه داریم؟ نکات زیر را خاطرنشان می‌کند:

* از اشتباه کردن، کوچک‌ترین ترسی به دل راه ندهید. بدانید در پس هر اشتباهی، تجربه‌ای با ارزش نهفته است که به آگاهی شما کمک خواهد کرد تا در آینده راه صحیح‌تری را در پیش بگیرید. البته این به آن معنا نیست که اشتباه کردن خوب است.

هرگز اجازه ندهید که موانع، شما را دلسرد کنند و در مأیوس‌کننده‌ترین لحظات نیز مطمئن باشید که موفقیت، به زودی خودش را به شما نشان خواهد داد.

* شاد باشید و شادمانی را به دیگران انتقال دهید. افراد خوشحال، پرانگیزه‌ترند. از این گذشته، سعی کنید حداقل روزانه یک زمان کوتاه را به رشد و پرورش روحیه خود اختصاص دهید و در این راه، از کتاب‌ها، نوارها و دوستان مثبت‌اندیش خود کمک بگیرید و از همه مهم‌تر، راز و نیاز با خدای مهربان را فراموش نکنید. معنویت، جایگاه ویژه‌ای در حس و حال خوب ما دارد. راحت‌طلبی و زندگی یکسان و یکنواخت، برای شما انگیزه به‌همراه نمی‌آورد و شما را دچار روزمرگی و کسالت می‌کند.

* به خود یادآوری کنید کاری را که شروع می‌کنید، باید به سرانجام برسانید. برای هر هفته، از قبل برنامه‌ریزی داشته باشید و زمان تعیین کنید. مهارت مدیریت زمان را بیاموزید. هرگز اجازه ندهید موانع، شما را دلسرد کنند و در مأیوس‌کننده‌ترین لحظات نیز مطمئن باشید که موفقیت، به زودی خودش را به شما نشان خواهد داد.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: m_hadi47

برگرفته از گروه: موفقیت و مدیریت