تبیان، دستیار زندگی
مقام عظمای ولایت، نماز روز عید فطر را شکرانه نعمت الهی در ماه رمضان می‌دانند و معتقدند: روز عید فطر، تجسم و نمایش انسجام حقیقی و قلبی ملت است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دو خصوصیت ممتاز عید فطر از منظر رهبر

بیاناتی از رهبر معظم انقلاب درباره عید فطر


مقام عظمای ولایت، نماز روز عید فطر را شکرانه نعمت الهی در ماه رمضان می‌دانند و معتقدند: روز عید فطر، تجسم و نمایش انسجام حقیقی و قلبی ملت است.


نماز عید فطر

پس از یک ماه بندگی در بهترین ماه خدا، اینک لحظه دریافت عیدی از درگاه باری‌تعالی فرا رسیده است و مردم مۆمن و خداجو با اقامه نماز عید فطر، با قلبی مالامال از عشق الهی، سجده شکر به جا می‌آورند، به همین مناسبت، به بازخوانی برخی بیانات معظم له درباره عید فطر می‌پردازیم که در ادامه می‌آید:

عید فطر، عید توجه است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با بیان این که عید فطر، هم روز عید مسلمانان و هم روز اجتماع آن‌ها است، تصریح کردند: امروز هم روز عید فطر است که در روایت «علل»: «فَیَکُونُ یَوْمَ عیدٍ وَ یَوْمَ اِجْتِماعٍ وَ یَوْمَ فِطْرٍ وَ یَوْمَ زَکاةٍ وَ یَوْمَ رَغْبَةٍ وَ یَوْمَ تَضَرُّعٍ»، هم عید است، هم روز اجتماع مردم است. امروز در سراسر دنیای اسلام، مردم مسلمان عید می‌گیرند. این متوجه شدن دل‌ها به یک نقطه در یک زمان، فرصت بزرگی برای امت اسلامی است.

ایشان با اشاره به اینکه عید فطر، عید توجه است، افزودند: «یوم زکاة و یوم رغبة»؛ روزی است که به خدای متعال رغبت نشان می‌دهید. «و یوم تضرّع»؛ روزی است که انسان به خدا تضرع می‌کند. این عید، عید توجه است؛ عید معناست. امیدواریم که خداوند متعال، توفیق بدهد بتوانید (همه‌مان بتوانیم) امروز را که روز عید است و روز مبارک جمعه است، از فیوضات الهی استفاده کنیم. (19/6/89)

نماز روز عید فطر، شکرانه نعمت الهی در ماه رمضان است

مقام عظمای ولایت، با بیان اینکه نماز روز عید فطر، به یک معنا شکرانه نعمت الهی در ماه رمضان است، اظهار داشتند: نماز عید فطر، شکرانه این ولادت جدید است، در نماز عید فطر، بارها به خداوند عرض می‌کنیم: «اَدْخِلْنی فی کُلِّ خَیْرٍ اَدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ»؛ ما را به آن بهشت مصفای ایمان و اخلاق و عمل که این برگزیدگان را در آن جا دادی، وارد کن. «اَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوَّءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ الَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ»؛ از آن دوزخ عمل ناشایست، اخلاق ناشایست، عقیده ناشایست که این بزرگواران و عزیزان عالم خلقت را از آن محفوظ و مصون نگاه داشتی، ما را خارج کن. این هدف بزرگ را برای خودمان در روز عید فطر ترسیم می‌کنیم، آن را از خدا طلب می‌کنیم و خودِ ما هم البته وظیفه داریم، تکلیف داریم که سعی کنیم، تلاش کنیم که در این صراط مستقیم بمانیم. این همان تقواست. (29/6/88)

این عید، عید توجه است؛ عید معناست. امیدواریم که خداوند متعال، توفیق بدهد بتوانید (همه‌مان بتوانیم) امروز را که روز عید است، از فیوضات الهی استفاده کنیم.

دو خصوصیت ممتاز عید فطر

ایشان با تاکید بر اینکه روز عید فطر، دارای دو خصوصیت ممتاز است، ادامه دادند: خصوصیت اول آن عبارت است از این حالت طهارت و نزاهت و نظافتی که در دل و جان انسان‌های مۆمن به وجود آمده است؛ در اثر ریاضت‌های شرعی و الهی ماه مبارک رمضان که روزه یکی از این ریاضت‌هاست که انسان با اختیار خود، با اراده خود، ترک لذات مادی را در طول ساعات طولانی انجام می‌دهد و بر هوس‌ها و خواهش‌های نفسانی در طول ایام روزه‌داری فائق می‌آید.

علاوه بر این، انس با قرآن، تلاوت کلام پروردگار، آشنایی با معارف و مفاهیم قرآنی؛ علاوه بر آن، این حالت ذکر و دعا و تضرع و توجه و انسی که انسان با خدای متعال در روزها و شب‌های ماه رمضان به خصوص شب‌های مبارک قدر پیدا می‌کند، همه این‌ها، یک نورانیتی به دل می‌دهد؛ یک نظافت و نزاهتی به جان انسان می‌بخشد.

نماز عید فطر، رهبر معظم انقلاب اسلامی

یک درس عید فطر، غلبه اراده راسخ بر همه موانع است

مقام معظم رهبری تصریح کردند: یک درس این است که اراده انسانِ خداجو می‌تواند بر همه خواهش‌ها و هوس‌ها و لذات مادی که نفس، انسان را به آن فرا می‌خواند، غلبه کند. این یک نکته بسیار مهمی برای ماست. گاهی انسان به خود تلقین می‌کند که من نمی‌توانم بر هوای نفس فائق بیایم. روزه ماه رمضان، به انسان ثابت می‌کند که انسان می‌تواند آن وقتی که اراده بکند، عزم راسخی به کار ببندد، می‌تواند بر هوس‌ها فائق بیاید و پیروز شود. جلوه‌های اغواگر، عادات زشت و ناپسند را که در ما وجود دارد، می‌توان با اراده‌ی قوی، با توکل به خدای متعال، مقهور کرد و خود را از آن‌ها نجات بخشید. این اراده قوی (که برای ما تأثیر این اراده، یک درس بزرگی است) می‌تواند ما را چه از عادات شخصی ناپسند خودمان و چه از عادات اجتماعی و خصال بومی خودمان که مایه عقب‌افتادگی ما در زمینه‌های مادی و معنوی است، جدا کند. بنابراین، یک درس، غلبه اراده راسخ بر همه موانع است.

ایشان با اشاره به اینکه روز عید فطر، تجسم و نمایش انسجام حقیقی و قلبی ملت است، افزودند: وحدت ملت، اعتصام دسته جمعی به حبل‌اللَّه، از چیزهایی است که بسیار با ارزش است. این را بایستی به عنوان یک درس رمضانی برای خودمان حفظ کنیم که این هم محصول همان معانی معنوی ماه رمضان است. (10/7/87)

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینکه روز عید فطر از جمله مناسبت‌هایی است که امت اسلامی می‌تواند از آن منتفع شود و خوشبختانه در اسلام از این مناسبت‌ها بسیار است، ابراز داشتند: این روز برای همه مسلمانان جهان عید است؛ روزی است که مسلمانان بعد از یک ماه روزه‌داری و عبادت و توجه و تذکر، با دل‌هایی که برای جلب رحمت و نورانیت الهی آماده شده است، با اقامه نماز و اجتماعات گوناگون، گرد هم جمع می‌شوند و این برای دنیای اسلام، یک فرصت است. همه اعیاد و مناسبت‌های اسلامی باید این خاصیت را برای ما داشته باشد که دل‌های ما مسلمانان را به هم نزدیک کند. امروز مسلمانان، بیش از همیشه احتیاج دارند به این که دل‌هایشان را به هم نزدیک کنند. (15/09/1381)


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: کلبه مهربانی

برگرفته از انجمن: معارف

مطالب مرتبط:

کارت تبریک عید سعید فطر

مسابقه عکاسی «قنوت بندگی»