تبیان، دستیار زندگی
رزومه‌نویسی مهارتی است که متأسفانه در کشور ما چارچوب چندان مشخصی ندارد و هر کسی به فراخور اطلاعات شخصی و بدون آموزش قبلی اقدام به نوشتن شناسنامه کاری خود می‌کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چه کنیم که رِزومه برجسته‌ای داشته باشیم؟


رزومه‌نویسی مهارتی است که متأسفانه در کشور ما چارچوب چندان مشخصی ندارد و هر کسی به فراخور اطلاعات شخصی و بدون آموزش قبلی اقدام به نوشتن شناسنامه کاری خود می‌کند.


تصور بسیاری از جویندگان کار بر این است که هرچه رزومه‌شان عریض‌و‌طویل‌تر باشد، شانس موفقیت‌شان نیز بالاتر می‌رود. حال آن‌که کارفرمایی که به دنبال نیروی کار می‌گردد، در پی یافتن نیروی است که مهارت‌های مشخصی داشته باشد.

در این گزارش نکاتی را برای شما خواهیم گفت که با رعایت آن در رزومه‌نویسی، می‌توانید کارفرمای بیشتری را دنبال خود بکشانید.

1. به توضیحات مندرج در آگهی توجه کنید

چطور یک رزومه بی‌نقص بنویسیم؟

گام نخست در رزومه‌نویسی این است که به آگهی مورد نظر توجه کنید؛ بدین معنا که اول توضیحات آگهی را بخوانید تا متوجه مقصود کارفرما از آگهی شوید. باید دقت داشته باشید که چه ملاک‌هایی برای کارفرما مهم است و به چه شکل آنها را اولویت‌بندی کرده است.

بعد بر اساس اولویت‌ها رزومه خود را بنویسید تا به این ترتیب کارفرما راحت‌تر بتواند با رزومه شما ارتباط برقرار کند.

2. برای رزومه اهمیت قائل شوید

چطور یک رزومه بی‌نقص بنویسیم؟

برخی فکر می‌کنند که هر آن‌چه در طول زندگی یاد گرفته‌اند را باید با توضیحات کامل مربوط به آن در رزومه خود ذکر کنند، در حالی که تنها نتیجه این طرز تفکر، فراری شدن کارفرما از رزومه شماست.

پس با ارزش نهادن به رزومه خود، چیزهایی بنویسید که برای کارفرما مهم است و در واقع برای این کار وقت بگذارید.

3. غلط ننویسید

رزومه‌نویسی فقط مهارت نوشتن سوابق کاری یا اطلاعات شخصی نیست. بلکه در کنار این مهارت، باید یاد بگیرید که چه به لحاظ دستوری و چه به لحاظ املایی، همه چیز را درست بنویسید. پس، از جمله‌بندی زیبا و املای صحیح غافل نشوید.

4. تمام قسمت‌ها را پر کنید

در صورتی که فرم رزومه مشخصی در اختیار دارید و موظفید آن را تکمیل کنید، دقت کنید که تمام کادرها و همه آن‌چه از شما خواسته شده را تکمیل نمایید. اطلاعات شخصی، اطلاعات تماس، سوابق شغلی و مهارت‌های فنی و کاری، همه‌و‌همه در برجسته شدن رزومه شما تأثیرگذارند. ضمنا پر کردن بخش‌های ستاره‌دار در هر رزومه‌ای الزامیست.

5. ساده بنویسید

دقت داشته باشید که رزومه، نه نامه عاشقانه است و نه نامه اداری! رزومه، شناسنامه کاری و شغلی شماست. پس ساده، روان و قابل فهم بنویسید و فکر نکنید که اگر لقمه را دور سرتان بچرخانید و توضیح اضافات دهید، کارفرما از این کار شما استقبال می‌کند.

6. مختصر و مفید بنویسید

سعی کنید در نوشتن رزومه از جمله و عبارت‌هایی استفاده کنید که در کوتاه‌ترین جمله منظور و مقصود شما را برساند و کارفرما نه تنها با خواندن آن سردرگم نشود، بلکه کاملا بتواند منظور شما را درک کند. از به‌کار‌گیری زیاد صفات و توضیح و تفصیل‌های بی‌مورد جدا خودداری کنید.

منبع: بانكی


باشگاه كاربران تبیان ـ ارسالی از: afroziop