• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1409)
سه شنبه 20/3/1393 - 10:26 -0 تشکر 689764
خشک کردن سبزی

در صورتی که سبزیجاتی که انتخاب می‌ کنید کاملا رسیده نباشند ، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبی نخواهند داشت …

 

البته سبزیجات خیلی رسیده هم بعد از خشک شدن سفت می‌ شوند و نمی‌ توان آنها را مصرف کرد . برای خشک کردن سبزیجات ابتدا آنها را در تشتی از آب سرد غوطه‌ ور کنید . آب سرد به حفظ تازگی سبزیجات کمک می‌ کند .

سبزیجات خیسانده شده را از روی آب جمع‌ آوری کرده و گل و لای ته‌ نشین شده را دور بریزید . این کار را برای ۳ تا ۴ مرتبه انجام دهید تا آب سبزیجات کاملا تمیز شود . بعد آنها را آب بکشید . فراموش نکنید نباید سبزیجات برای مدت طولانی در آب خیسانده شوند زیرا به راحتی املاح و ویتامین‌های خود را از دست می‌ دهند . بعد از شستن اجازه بدهید سبزیجات خشک شوند . برحسب نوع آنها ، برش لازم را بدهید .

 

حتما قسمت‌های کال ، کپک‌ زده یا فیبردار سبزیجات را حین برش زدن جدا کنید چون می‌ توانند عاملی برای رشد باکتری‌ ها باشند . متاسفانه سبزیجات حاوی نوعی از ترکیبات ارگانیک هستند که به آن آنزیم می‌ گویند و به همین دلیل خیلی سریع کپک می‌ زنند . به همین دلیل است که سبزیجات تازه سریع‌ تر از میوه‌ها خراب می‌ شوند . تنها راه برای متوقف کردن فعالیت این آنزیم‌ها جوشاندن چند دقیقه‌ای سبزیجات در آب جوش یا بخار آب قبل از خشک کردن است . به این طریق بسیاری از باکتری‌ها و کپک‌ها از بین می‌ روند و در ضمن سبزیجات سریع‌ تر خشک شده و رنگ و طعم آنها بهتر حفظ می‌ شود .

 

نکته دیگری که باید در ذهن داشته باشید این است که هر چه سبزیجات به قطعات ریزتری خرد شوند ، سریع‌ تر خشک خواهند شد . برای خشک کردن سبزیجات ۳ روش وجود دارد : خشک کردن زیر نور آفتاب – خشک کردن به روش صنعتی و خشک کردن در فر . برای خشک کردن سبزیجات در فر کافی است درجه فر را روی پایین‌ ترین حرارت تنظیم کنید و هر نیم ساعت یکبار به سبزیجات خود سری زده و آن را هم بزنید . توصیه ما به شما این است که سبزیجات خود را روی یک سینی مسی اکسید نشدنی یکنواخت پهن کنید و هر چند وقت یکبار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد . برحسب نوع سبزی ، ۴ تا ۱۲ ساعت زمان برای خشک شدن در فر نیاز است .

 

در مورد سبزیجاتی که به روش صنعتی خشک می‌ شوند لازم است قبل از استفاده شسته شده و در صورت نیاز به مدت ۲ ساعت خیسانده شوند . در نهایت ساده‌ ترین روش خشک کردن سبزیجات که در خانه امکان‌ پذیر است ، خشک کردن در هوای آزاد است . ترجیحا بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در محلی سایه خشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند .

 

وقتی سبزیجات به طور کامل خشک شد ، باید آنها را به ظروف پلاستیکی شیشه‌ای دربسته انتقال داد و در محیطی خشک ، تاریک و خنک نگهداری کرد . مدت زمانی که می‌ توان سبزیجات خشک را نگهداری کرد به میزان خشک شدن آنها بستگی دارد . در صورتی که سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند به سرعت رنگ‌شان تغییر کرده و مقدار فراوانی از ویتامین A و C خود را از دست می‌ دهند . معمولا در صورت خشک کردن صحیح و نگهداری مناسب ، سبزیجات خشک را می‌ توان برای مدت یک سال استفاده کرد .

 

منبع : beytoote.com (بیتوته)

این غفلت زندگیمو سوزنده
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.