تبیان، دستیار زندگی
محققان دانشگاه براون به تازگی با استفاده از نانوذرات طلا روش جدیدی را ارایه كرده‏اند كه انتظار می‌رود در تشخیص به‏موقع سرطان یعنی خیلی زودتر از اینكه تومور به اندازه پنج سانتیمتر رشد كند مؤثر باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ارتباط طلا و سرطان کبد

سرطان کبد

محققان دانشگاه براون به تازگی با استفاده از نانوذرات طلا روش جدیدی را ارایه كرده‏اند كه انتظار می‌رود در تشخیص به‏موقع سرطان یعنی خیلی زودتر از اینكه تومور به اندازه پنج سانتیمتر رشد كند مؤثر باشد.

سرطان كبد یكی از كشنده‏ترین انواع سرطان است كه سالیانه جان بیش از پانصدهزار نفر را در سراسر جهان می‌گیرد. اكثر كسانی كه به این بیماری مبتلا می‌شوند ظرف مدت كمتر از شش ماه جان خود را از دست می‌دهند.

یكی از بزرگ‏ترین موانع در درمان مؤثر این بیماری، عدم تشخیص به‏موقع است. علائم این بیماری اغلب زمانی خود را نشان می‌دهد كه سلول‌های سرطانی در سراسر بدن پخش شده‌اند. تكنولوژی‌های تصویربرداری موجود - CT اسكن و MRI – زمانی پزشك را از وجود سرطان آگاه می‌كنند كه تومور حدود پنج سانتی‌متر رشد كرده باشد، ولی در این حالت سرطان كاملاً حالت تهاجمی به خود گرفته است و در مقابل شیمی‌درمانی مقاومت می‌كند؛ علاوه بر آن حذف تومور با اعمال جراحی بسیار دشوار است.

این روش بر مبنای نانوذرات طلا با یك پوشش پلیمری باردار و تكنولوژی تصویربرداری به روش پراكندگی اشعه X قرار گرفته است.

مدیر این پروژه تحقیقاتی می‌گوید: آنچه ما انجام داده‌ایم یك روش غربالگری نیست، اما در یك معاینه معمولی افرادی كه بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند مورد بررسی قرار می‏گیرند. معمولاً در این افراد تومورهایی با ابعاد چند میلیمتر نیز قابل تشخیص است.

در این روش از نانوذراتی با ابعاد 10 تا 50 نانومتر استفاده می‌شود و این ذرات توسط یك جفت پوشش پلی الكترولیتی به ضخامت یك نانومتر به صورت حلقه درمی‌آیند. پوشش مذكور نانوذرات طلا را باردار می‌كند و باعث می‌شود كه سلول‏های سرطانی به ذرات بچسبند.

پس از اینكه سلول‌های سرطان نانوذرات طلا را احاطه كردند تصویربرداری به روش پراكندگی پرتو x انجام می‌شود و سلول‌های بدخیم را شناسایی می‏كند.

محققان بر این باورند كه متد تصویربرداری به روش پراكندگی پرتو X می‏تواند برای شناسایی نانوذرات در اعضای دیگر بدن نیز مورد استفاده قرار گیرد و این آزمایش به شناسایی تومور كبدی محدود نمی‌شود.

محققان بر این باورند كه توسعه این روش جدید گام موثری در مهاركردن این بیماری كشنده است.

منبع: ایرنا؛ به نقل از رویترز


باشگاه کاربران تبیان ـ ارسالی از: pakdamani