تبیان، دستیار زندگی
نام : جایگاه حقوق زن در اسلام وغرب نگارش : جمعی از خواهران پژوهشگر غیر ایرانی ناشر : انتشارات جامعة المصطفی العالمیه تنظیم : محمد شجاعی چاپ اول : اسفند 1382
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

معرفی یك یار مهربان

حجاب

معرفی کتاب: جایگاه حقوق زن در اسلام وغرب

نویسنده: سید کبیرحسینی

تهیه: مهدی مقدس زاده

پخش: آبان 1389

یاران مهربان یک دنیا صفا و صمیمیت ضمیمه بهترین سلام ها و درود ها نثار شما. یک فرصت دیگه و معرفی یک یار مهربان دیگه. به این امید که انیس و مونس تنهایی ما و شما کتاب باشه.

دوستان گرامی!

امروزه جایگاه زن وحقوق وی از مسائلی است که در جهان غرب جار و جنجال زیادی به راه انداخته و غربی‌ها جایگاه آن را در جوامع اسلامی زیر سؤال می برند از نظر آنان زن جایگاه شایسته خود را  در غرب یافته وهمانند مردان از حقوق مساوی بر خوردار شده اند در حالیکه در جوامع شرقی واسلامی زنان هنوز ازاین جایگاه بی بهره اند اما دراین میان باید بین جوامع اسلامی و متون اسلامی تفاوت قائل شد یعنی اینکه آیا به چه میزان اسلام در جوامع اسلامی عملی شده است؟

به هرحال کتاب حاضر جایگاه زن را در اسلام و غرب مقایسه می کند.

یاران همراه!

مشخصات یار مهربان امروز ازاین قرار است.

نام : جایگاه حقوق زن در اسلام وغرب

نگارش : جمعی از خواهران پژوهشگر غیر ایرانی

ناشر : انتشارات جامعة المصطفی العالمیه

تنظیم : محمد شجاعی

چاپ اول : اسفند 1382

همراهان مهربان!

این کتاب مجموعه مقالات برگزیده سومین همایش زنان جهان اسلام است ومطالب خود را در یک مقدمه وسه فصل به خوانندگان خود ارائه می دهد.

در مقدمه می خوانیم: با اینکه زن یک از دو رکن اساسی انسان در هستی و مادر همه زیباییها در زندگی است مع الاسف در رشد فرهنگ استعماری و پیشرفتهای (منهای انسانیت ومعنویت)علم وتکنولوژی زن را ازمقام والا وشامخ خویش ساقط کرده و وی را به نوعی جدید به اسارت وبردگی گرفته است. امروز هم زن کالا ست اما نه به ارزش یک گاو آهن بلکه به ارزش آگهی های تبلیغاتی بر روی قوطیهای مواد غذایی بلکه پست تر.امروز زن عروسکی است بی روح که جز زیبایی ظاهرچیزی برای عرضه ندارد.

در فصل اول کتاب جایگاه زن در اسلام وغرب مطالبی با عنوان زن در جهان قبل ازاسلام ارائه می شود دراین فصل به موضوعاتی مانند ارزش زن در ادیان وجوامع گذشته و سنت های غلط نسبت به زن در قبل از اسلام پرداخته می شود.

فصل دوم به موضوع کلی زن در اسلام می پردازد ومطالبی ر ادر باره ویژگیهای زن مسلمان از دیدگاه کتاب وسنت روابط زن ومرد در اجتماع, تساوی مرد و زن, زن و تعلیم وتربیت واسلامی, جایگاه زن در فرهنگ اسلام, حقوق زن و حقوق اجتماعی زنان برای خوانندگان خود ارائه می کند . در ادامه این فصل به نقش الگویی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دختر گرامی رسول اعظم اسلام پرداخته می شود. در این بخش با عنوان فاطمه حجت و الگوی امامان می نویسد: فاطمه استمرار اسوه حسنه است تا آنجا که برای همه امامان از نسل او اسوه حجت والگو می گردد. ما امامان معصوم حجت خداوند بر مردمان هستیم وفاطمه حجت خدا بر ماست.

یاران همراه!

این بخش که 80 صفحه از کتاب را به خوداختصاص داده موضوعاتی چون فاطمه حجت والگوی امامان، شیوه اسوه پذیری از ازسیره فاطمه، شوهرداری فاطمه، فاطمه وفرزندانش، انفاق فاطمه، زهد فاطمه، انصاف فاطمه و عنوانهای مفید وخواندنی دیگر پرداخته شده است دراین بخش می خوانیم: از جمله اتهاماتی که همواره از سوی فرهنگ غرب و غربزدگان متوجه اسلام است این است که اسلام زن را در چهار چوب دیوار خانه ود ر قید وبند حجاب محصور و از حقوق وفعالیتهای اجتماعی وسیاسی محروم کرده است.  ما در پاسخ به این اتهام به ذکر نمونه هایی از فعالیتهای اجتماعی زنان صدر اسلام پرداخته ایم تا ادعای بی دلیل آنها را بی پاسخ نگذاشته باشیم. نویسنده سپس به باز گو کردن این نمونه ها می پردازد.

همراهان مهربان!

فصل سوم کتاب جایگاه حقوق زن در اسلام وغرب به موضوع زن در جهان امروز اختصاص دارد که موضوعاتی چون زن وآزادی، تأثیر جریان های فمینیسم بر فرهنگ زنان و موضوعات دیگر را به بحث می گیرد.

در بخشی ازکتاب در باره زن وآزادی می خوانیم: دراین دوره زن به شکل گلی زیبا وخوش آب ورنگ وخوش اندام ظاهر شده و تا زمانی که لطافت و زیبایی و کارآیی خود را از هر نظر دارد مورد توجه است وچون فرسوده و پژمرده شد اورا به دور می اندازند.

همراهان گرامی!

در یونان زن شخصیت حقوقی و اجتماعی نداشت وشوهر می توانست زن خود را به هرکه بخواهد قرض دهد یا به دوستان خود ببخشد ایجاد و بقای خانواده تابع مذهب مرد بود سلطه پدر خانواده نیز ناشی از عنوان ریاست مذهبی بوده است . و مبنای خانواده به هیچ وجه بر پایه علقه وعاطفه نبود در نظر یونانیان زناشویی برای تشکیل خانواده جدید نبود بلکه این کار به منظور دوام وبقای خانواده شوهر انجام می گرفت.

ازدواج وطلاق نیز بی اطلاع دختر صورت می گرفت و اصل کلی در ارث نیز محرومیت دختر بود.

امید واریم که یار مهربان امروز را یعنی کتاب جایگاه حقوق زن در اسلام وغرب را تهیه واز آن کمال استفاده را ببرید.

تا معرفی یارمهربان دیگر بدرود وخدا نگهدار


باشگاه كاربران تبیان - ارسالی از Akhund