تبیان، دستیار زندگی
امروزه نظر به صنعتی شدن جوامع و سهم بالای تولیدات صنعتی غذایی در تغذیه مردم، اطمینان حاصل كردن از كیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی آن‌ها اهمیت فراوان دارد. با توجه به این كه در كشور ما مصرف برخی از تنقلات غیرضروری و مضر همچون چیپس و پفك توسط مردم به‌ویژه كودكان ر
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عوارض مصرف چیپس و پفك
مضرات پفك و چیپس

امروزه نظر به صنعتی شدن جوامع و سهم بالای تولیدات صنعتی غذایی در تغذیه مردم، اطمینان حاصل كردن از كیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی آن‌ها اهمیت فراوان دارد. با توجه به این كه در كشور ما مصرف برخی از تنقلات غیرضروری و مضر همچون چیپس و پفك توسط مردم به‌ویژه كودكان رواج یافته‌است، برشمردن معایب این‌گونه محصولات منجر به آگاهی بیشتر مصرف كنندگان هنگام انتخاب مواد غذایی و تنقلی خواهد شد.

مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفك دارای اثرات جبران‌ناپذیری است كه بسیاری از كارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق‌نظر دارند.

چیپس و سیب زمینی سرخ کرده

● موارد منع مصرف چیپس و پفك

مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین استفاده از روغن هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول می‌دهند، از جمله خطرناك‌ترین مواردی است كه می تواند منجر به مسمومیت و سرطان‌زا شدن  چیپس شود.

نمک زیاد موجورد در پفک و چیپس باعث آسیب دیدن کلیه‌ها و تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود

گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیكال‌های آزاد پراكسید می‌شود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می شود.

مصرف رنگ نارنجی تارترازین در پفك باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، تندخویی و آلرژی كودكان می‌شود.

به علت وجود هیدرات‌های كربن قابل تخمیر در چیپس و پفك فرصت برای رشد باكتری‌های دهانی فراهم می‌شود كه نتیجه آن پوسیدگی دندان‌هاست. همچنین مصرف این دو محصول، چسبندگی روده را افزایش داده و عمل دفع را مشكل می‌كند.

در حین سرخ كردن سیب زمینی ماده قندی آن با آلبومین تركیب شده و سمی به نام آكریل آمید تولید می‌كند. این تركیب فقط در چیپس سیب زمینی یافت می‌شود. آكریل آمید سبب تضعیف سیستم ایمنی، افزایش بیماری‌های عفونی، سرطان، ناباروری، سقط جنین، تغییر در رفتارهای جنسی، تحریك و قرمزی پوست و چشم‌ها می‌شود.

در چیپس سیب زمینی معمولا لكه‌های سبزی مشاهده می‌شود كه مربوط به ماده سمی سولانین است و مصرف آن باعث ایجاد بیماری های گوارشی و عصبی می شود.

تحقیقات نشان می دهد كه پفك تا ۹ برابر وزن خود آب جذب می‌كند، بنابراین معده كودكان را پر كرده و منجر به بی اشتهایی آن‌ها به وعده های غذایی اصلی می‌شود.

همچنین چیپس نیز به دلیل كالری بالای روغن آن منجر به سیری كاذب می شود و میل افراد را به مصرف غذا‌های مغذی كاهش می‌دهد.

نتیجه:

کسی که مدام چیپس و پفک می‌خورد به بیماری‌هایی نظیر كم‌خونی، كوتاهی قد، پوكی استخوان و ریزش و تضعیف مو دچار می شود.

توصیه:

از مصرف زیاد چیپس و پفك در یك زمان و یا به صورت مداوم و طولانی مدت جدا خودداری كنید .


باشگاه کاربران تبیان ـ ارسالی از isar114