تبیان، دستیار زندگی
کنگره موسمی سبط اکبر به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تا زنده ام کنگره شعر را برگزار می کنم

کنگره موسمی "سبط اکبر" به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد .

رضا رستگاری - بخش ادبیات تبیان
محمد صمیمی


مجموعه فرهنگی – مذهبی ریان از سال 1390 در راستای ترویج فرهنگ غنی عاشورایی فعالیت خود را آغاز کرد .یکی از فعالیت های این مجموعه برگزاری کلاس های آموزشی شعر و تصنیف آئینی است. از جمله فعالیت های این حلقه ثبت نام، گزینش و برگزاری دوره های آموزش تخصصی شعر و تصنیف آئینی در قالب کلاس های هفتگی است که با استقبال  زیادی از شعرا و مداحین اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام رو به رو گشته است. 
در همین راستا کنگره موسمی "سبط اکبر" به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد .
سایت تبیان به همین دلیل گفتکویی با محمد صمیمی یکی از شاعران و مداحان کشورمان که راه اندازی و آموزش شاعران جوان را بر عهده دارد انجام داده است که خواندن آن خالی از لطف نیست.
آقای صمیمی از اینکه وقت تان را در اختیار ما قرار دادید سپاسگذاریم. سوال اول ما درباره آخرین دوره حلقه ریان می باشد آیا راضی کننده بود؟
بسم الله الرحمن الرحیم . حقیقت ماجرا قرار بود این دوره در 12 جلسه برگزار شود که روزهای تعطیل مانند مبعث باعث شد تا جلسات کمتری تشکیل شود اما در مجموع همچون دوره های گذشته راضی کننده بود. حضور جوانان و عزیزانی که خودشان را از راه های دور مانند کرج ، قزوین ، اصفهان برای ما قوت قلب بود و از تمامی آنها تشکر می کنم. تصمیم داریم ان شاالله دوره های آینده را گستره تر کنیم و داستان نویسی ادبیات منثور نیز در کلاس ها صورت بگیرد.

چه شد که تصمیم گرفتید این کلاس ها را دایر کنید ؟
علی رغم اینکه سالهاست این افتخار را دارم که زیر پرچم ائمه و دستگاه امام حسین (ع) خدمت کنم و این افتخار زندگی من محسوب می شود اما به دلیل مشغله های فراوان زمان کمی برای چنین جلساتی در اختیار داشتم . اما فکر اولیه این بود که هفته ای 2 ساعت برای شعر جلسه بگذاریم تا تجربیاتی که در چند سال اخیر بدست آورده بودم را در اختیار دوستانم قرار دهم و با هم به بحث و گفتگو بنشینیم تا اینکه کم کم با اصرار دوستان جلسات شکل رسمی تری به خود گرفت و قرار شد تا نظم بهتری به جلسات داده شود و امروز خدا رو شکر روز به روز دوستان جدیدی به ما اضافه می شوند.

امیدوار کننده ترین نکته ای که برای شما بوجود آمده است چه چیزی بود؟
در آخرین روز کنگره نکاتی را دیدم که واقعا امیدوارم شدم و اکنون قصد دارم تا زمانی که زنده هستم این جلسات را برگزار کنم. من امروز اشعاری شنیدم که فوق العاده بودو برایم باورنکردنی بود. اینها باعث می شود تا شما از نتیجه کار لذت ببرید و زمانی که حاصل کار را می بینم واقعا قوت قلب می گیرم. در میان حاضرین شخصی است که از بندر امام خمینی می آمد و آدم پولداری نبود اما با قطار روزهای چهارشنبه راه می افتاد و حتی در پارک می خوابید تا بتواند در جلسات شرکت کند که این واقعا ارزشمند است.


شما خودتان به عنوان شاعر و مداح اهل بیت بیشتر به کدام ائمه توسل می کنید؟
بنده یک بار در جایی جواب این سوال را پاسخ دادم اما خب انسان هر چه جلوتر می رود در برهه های مختلف زندگی اش جلوه های خاصی از ائمه و امامان را مشاهده می کند . در حال حاضر به لطف خدا خادم حضرت موسی بن جعفر هستم . ولادت امام حسن (ع) نزدیک است به همین خاطر این روزها امام حسنی هستیم. زمانی که به نیمه شعبان می رسیم امام زمانی می شویم . اما  بنده سالهاست در مکتب حضرت زینب هستم و ارادت خاصی به ایشان دارم و در لحظه های سخت زندگی ام از ایشان مدد می گیرم.

برای برطرف کردن مشکلات هیئت ها و بهبود ورزیدن به اشعار آیینی چه راهکارهایی را توصیه می کنید؟
اگر از مسائل معنوی بگذریم. امروز این جلسات و مجالس مذهبی حول پول می گردد. شاید در نگاه اول ساپورت مالی مهم باشد اما باید این نکته را در نظر گرفت که باید به خوبی استعداد جوانان کشف شود. یکی استعداد شعر گفتن دارد . دیگری در پشتیبانی توانایی بالایی دارد . یا مثلا یکی استعداد خواندن دارد و از صدای خوبی برخوردار است. شاید اگر بخواهیم کار اصیل فرهنگی انجام دهیم باید شرایطی فراهم شود که جوانان علاقه مند به این حوزه بتوانند به راحتی به کشف استعدادهای خود بپردازند. 
اگر قرار باشد به جوانان و شاگردان تان  که در کلاس حاضر شدند توصیه ای بکنید چه نکته ای را متذکر می شوید ؟
حقیقتا خودم دنبال کسی می گیرد تا مشورت کنم و در جایگاهی نیستم که بخواهم به شخصی توصیه ای بکنم. اما مهم ترین نکته باورمان است که اگر خودمان و توانایی هایمان را باور کنیم می توانیم پله های موفقیت را طی کنیم.

کنگره موسمی سبط اکبر

ایام شب قدر نزدیک است و دوست داریم این گفتگو را با یک شعر در وصف مولا امیرالمومنین به پایان برسانیم؟
چاه تو آب چشمه ما را زلال کرد
نان جوی تو گندم ما را حلال کرد
***
کویت بهشت رفتن ما را محال کرد
گفتیم حق علیست به هر کس سوال کرد
***
گنجینه های نام جهان شد اسیر آن
نعلین وصله دار تو یا مرتضی علی
***
در انتهای حق طلبی دار میثم است
این راه عاشقانه جنون مجسم است
***
آن رستخیز عام که نامش محرم است
تفسیر سرخ راه علی در دو عالم است
***
در این هزار سال همیشه گذشته است
راه نجف ز کرب و بلا مرتضی علی
***
تنها سلاح باورمان راه چاره است
باور کنید بمب اتم هیچ کاره است
***
عالم در انتظار شروعی دوباره است
امروز شیعه منتظر یک اشاره است
***
یا قاهرالعدو و یا والی الولی
یا مظهر العجایب و یا مرتضی علی