تبیان، دستیار زندگی
عاشق لباس های مد روز است!،برایش فرقی نمی کند که مانتویی بپوشید که جلویش باز باشد یا بدن نما و یا دارای مارکها و کلمات بیگانه و مستهجنی که معنی آن را هم نمی داند! خب جوان است دیگر! عاشق مد و مدگرایی اما...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مد ایرانی با لباس عریانی!

عاشق لباس های مد روز است!،برایش فرقی نمی کند مانتویی  بپوشد که جلویش باز باشد یا بدن نما و یا دارای مارکها و کلمات بیگانه و مستهجنی که معنی آن را هم نمی داند! خب جوان است دیگر! عاشق مد و مدگرایی اما...

هدی سادات پاکنهاد - بخش اجتماعی تبیان
مد ، جوانان

جوانی دوران شیرین و پر شوری است که تمایلاتی را هم با خود به همراه دارد و غرایز طبیعی در شکل دهی آن نقش اصلی را برعهده دارد.جوانی دورانی است که شور و هیجانات خاص خود را دارد از استقلال طلبی و تنوع طلبی تا نوگرایی و مدگرایی .تا جایی که تمایل به نوگرایی در حدی بین جوانان امروزی شیوع پیدا کرده است که  برای امروزی شدن دست به انجام  مدهای فشن غیر مجاز و لباس های مستهجن و تقلید از الگوهای بیگانه و غیر خودی میزنند تا آنجا که اگر گذری در خیابان  داشته باشید با مانور چیزهای عجیبی روبرو میشوید؛ به طوری که از نوک پا تا فرق سر برخی از جوانان امروز را غربی می بینید که هیچ ارتباطی با زندگی شخصی و سبک زندگی اسلامی ندارد  البته لازم به ذکر است که بگوییم مدگرایی عمدتا درپوشش و لباس جوانان و نوجوانان نمود عینی پیدا می کند.

در سایه فعالیت ضعیف فروشگاه و نمایشگاه ها در عرضه مد و لباس اسلامی ، مزون های فشن و غیر مجاز فعالیت گسترده ای را آغاز کرده اند و با برگزاری چنین شوهایی، هم به در آمدهای میلیونی خود دست می یابند و هم سبک پوشش غربی ،اختلاط زن و مرد، عریان نمایی و ... را ترویج می دهند

ازقدیم می گفتند که لباس نشانه ی شخصیت هر فردی است و مسلما هرکس براساس سلیقه و نوع تفکر شخصی خود لباسهایش را انتخاب می کند به طوری که  برخی لباسهایی را انتخاب می کنند تا به چشم بیایند وبرخی میخواهند لباس هایی را بپوشند که به چشم نیایند اما حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که گاهی ساعت ها و حتی روزها در فروشگاه و بازار گشت میزنید تا لباس مورد نظر خود را انتخاب کنید اما اکثر لباس ها باب میل همان افرادی است که میخواهند به چشم بیایند! به همین خاطر چاره ای جز این ندارید که شما هم همرنگ جماعت شوید و لباسی را انتخاب کنید که رنگ و بوی اسلامی ندارد و در شان و شخصیت شما نیست .اینها در حالیست که مقام معظم رهبری بارها بر سبک زندگی ایرانی –اسلامی تاکید داشتند .

سبک زندگی ایرانی -اسلامی مجموعه ای از مسائل را در برمیگیرد از سبک تغذیه و تعاملات اجتماعی و کسب روزی گرفته  تا پوشش. که یکی از مهمترین مجموعه های سبک زندگی ایرانی-اسلامی پوشش اسلامی  است تا جایی که لباس هر کس پرچم کشور وجود اوست.

ترویج عریان نمایی به سبک غربی

درست است که پوشش و لباس  در حریم خصوصی یک امر شخصی است اما برخی این حریم خصوصی و شخصی را به معابر عمومی هم سرایت داده اند و می گویند چار دیواری اختیاری در حالیکه معابر و اماکن عمومی چار دیواری اختیاری نیست بلکه پوشش ولباس در خارج از حریم خصوصی یک امر اجتماعی تلقی میشود . در چنین شرایطی و در سایه فعالیت ضعیف فروشگاه و نمایشگاه ها در عرضه مد و لباس اسلامی ، مزون های فشن و غیر مجاز فعالیت گسترده ای را آغاز کرده اند و با برگزاری چنین شوهایی، هم به در آمدهای میلیونی خود دست می یابند و هم سبک پوشش غربی ،اختلاط زن و مرد، عریان نمایی و ... را ترویج می دهند. این مزون ها تمام سعی و تلاش خود را می کنند تا فشن شوها و مدلینگ هایی را در ایران برگزار کنند که به پای شبکه های ماهواره ای برسد  و یا حتی بهتر از آنها برگزار شود اما شبکه های اجتماعی هم از این غافله عقب نمانده است و پیجی با نام طراحان لباس را به خود اختصاص داده اند.در توضیحاتی زیر پیج خود می نویسند لباس هایی با رنگ بندی و طراحی های فوق العاده چه برای مردان و چه برای زنان.کار این پیج معرفی کارها و نیز نمایش‌ها یا همان شوی برندهای مختلف لباس است. برای برخی آدرس داده و برای برخی یک شماره تلفن. پیج دختران مد البته از طراحان لباس هم پرمخاطب تر است. ۴۵ هزار فالوئر دارد و  بزرگترین صفحه مد و فشن است اما جوانان امروزی هم که عاشق مد و مدگرایی هستند به راحتی به این سمت کشانده میشوند و نتیجه ی آن این میشود که جوان امروز شخصیت و جایگاه اجتماعی خود را در پوشیدن لباس های  جلو باز و عریان و تنگی می داند که چیزی جز تقلیدهای کورکورانه از فرهنگ غربی نیست.  غافل از اینکه غربی ها برای ترویج فرهنگ مبتذل خود از مد و  لباس استفاده می کنند؛و سعی دارند از راه مد و لباس جوانان ما را استحاله ی فرهنگی کنند .

تمام طراحی های لباس از کلمات مستهجن و یا حروف  روی لباس ها گرفته  تا مانتوهای جلو باز و بدن نما با هدف قبلی طراحی شده است و غربی ها سعی دارند تا با طراحی لباس اینچنینی اخلاق اسلامی را مورد هدف قرار دهند.
شما اگر تنها روی شلوارهایی که مد شده است بررسی کنید متوجه خواهید شد که غرب خیلی آرام آرام و استادانه الگوها و مدهای جدیدی را وارد بازار کرده است .روند مدشدن زیرکانه شلوارها به این ترتیب بود :

1-اوایل اصلا بد میدانستند که زن شلوار لی بپوشد 2-بعد آرام آرام تنگ شد 3-سپس روی این مساله کار کردند که کجاهای این شلوار سفید تر شود!4-بعد پیش رفت و کار به جایی رسید که این شلوار لی تنگ تر شود! 5-وقتی خیلی تنگ شد بعد چنج شد با مدل پارچه ای6- بعدمدل  پارچه ای تبدیل شد به کشی و ساپورت و آرام آرام نازک شد و رنگ بدنش هم وارد بازار شد که این اگر عین عریانی نباشد تاثیر به مراتب بدتری را خواهد داشت!حالا با خود فکر کنید که با دیدن این صحنه های مستهجن خیابانی چه جوانی است که به شهوت و گناه نیفتد؟!

درواقع غرب با طراحی لباس سعی در بی بند و باری و ایجاد روابط نامشروع هم دارد و با یک طراحی ساده و زیرکانه شهوت جوانان را به جوش می آورد و تاثیرات زیان باری را در فکر و ذهن آنها ایجاد می کند  لذا انتخاب لباس نامناسب علاوه بر اینکه باعث نابهنجاری و اشاعه ی فرهنگ غربی میشود تاثیر بسیار زیان باری بر شهوت گری در جامعه هم خواهد داشت.

ایجاد شهرک های مد و لباس

اقدامات ضد فرهنگی بیگانگان در ماهواره ها و شبکه های اجتماعی در جهت تخریب فرهنگ غنی پوشش و حجاب  همواره باعث شده است تا مقام معظم رهبری با حساسیت و تسلطی که در این موضوع دارند در سخنان و نظرات خود تاکید خاص و رهنمودهای راهگشایی نسبت به این مقوله داشته باشند.

به منظور  گسترش پوشش ایرانی- اسلامی رئیس اتاق اصناف ایران، از راه اندازی شهرک های مد و لباس در سراسر کشور تا پایان سال ۹۵ خبر داد

ایشان می فرمایند: "شكل لباس، چه پوشیدن، چگونه پوشیدن و از كدام الگوی پوشش استفاده كردن، جزو مصادیق و نمونه های بارز فرهنگ عمومی جامعه است كه در مسیر زندگی و حركت های آینده یك ملت در درازمدت تأثیر دارد. هیچ دستگاه قدرتمندی، بدون آنكه فرهنگ مردم و بینش آن ها را اصلاح كند، نمی تواند در جامعه ای، علم و كار، تلاش و سعی، نوآوری و تعامل خوب و برادرانه، معرفت به انسان، طبیعت و تاریخ های زندگی را ایجاد كند. اینها صفاتی است كه در صدر اسلام، از یك جماعت كوچك، یك ملت عظیم و مقتدر درست كرد. "(1)
ایشان همچنین تعاریف و حدودی را در بحث گرایش جوانان به زیباسازی و نوگرایی تبیین كرده اند كه:

"جوان از زیبایی و زیباسازی خوشش می آید و دلش میخواهد كه خودش هم زیبا باشد. این عیبی هم ندارد؛ یك امر طبیعی و قهری است؛ در اسلام هم منع نشده است، البته این شاید با مقوله نوگرایی مقداری تفاوت كند. نوگرایی امر عام تری است. آن چیزی كه منع شده، فتنه و فساد است.

اگر به‎صورت افراطی به شكل مُدپرستی درآید، این به فساد خواهد انجامید. اگر این مقوله زیباسازی و رسیدن به سر و وضع و لباس و امثال اینها، مشغله اصلی زندگی شود، انحراف و انحطاط است؛ "(2)
هچنین ایشان در بخشی دیگر از سخنانشان فرمودند: "هر ملتی باید اختیار تعیین فرهنگ، عادات و آداب مورد نظرش را داشته باشد."(3)لذامساله ی مد و لباس و پوشش اسلامی آنقدر مهم است که به منظور  گسترش پوشش ایرانی- اسلامی رئیس اتاق اصناف ایران، از راه اندازی شهرک های مد و لباس در سراسر کشور تا پایان سال ۹۵ خبر داد.

علی فاضلی در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب درسنامه احکام بازار هدف از ایجاد این شهرک ها را حمایت از تولید داخلی و ارتقای صنعت مد و لباس در کشور دانست و ابراز امیدواری کرد با این رویکرد بزودی به صف صادرکنندگان لباس بپیوندیم.

وی لباس های وارداتی را مغایر با استانداردهای اسلامی دانست و از تشکیل کارگروه تولید مد و لباس در اتاق اصناف ایران خبر داد و گفت : در این کارگروه که نمایندگانی از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت معدن و تجارت ، نیروی انتظامی و اتحادیه های مربوطه حضور دارند تلاش می شود از طرح هایی که توجه مردم را به انتخاب لباس های مناسب جلب می کند حمایت شود.(4)

به هر حال امیدواریم که با راه اندازی شهرک های مد و لباس بستر  فرهنگی مناسب و خلق الگوهای شایسته برای جوانان را به ارمغان آوریم تا جوانان  به ناچار و به دلیل نبود تنوع لباس های داخلی به سمت فرهنگ های بیگانه سوق پیدا نکنند.


پی نوشت ها: 1- بیانات مقام معظم رهبری در دیدار وزیر و مسئولان «وزارت ارشاد» و «اعضای شورا های فرهنگ عمومی كشور»
2- بیانات در دیدار جوانان سیستان و بلوچستان
3-دیدار زائران و مجاوران بارگاه ملكوتی حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) با رهبر انقلاب
4-تابناک



مطلب تصویری:
مستند از لاکِ جیغ تا خدا (1)