تبیان، دستیار زندگی
فدراسیون وزنه برداری ایران با پایان دوره چهارساله ریاست حسین رضازاده دستخوش تغییرات خواهد شد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سه چراغ قرمز برای رضازاده


فدراسیون وزنه برداری ایران با پایان دوره چهارساله ریاست رضازاده دستخوش تغییرات شد.طباطبایی مدیر مجموعه شهید کشوری است که به عنوان سرپرست جایگزین حسین رضازاده رئیس فدراسیون وزنه برداری شده است.

حسین رضا زاده

از شواهد امر پیداست که وزارت ورزش با ادامه کار رضازاده موافق نبود. وزیر ورزش با استناد به اتفاقی که برای هادی ساعی و عباس جدیدی رخ داده حضور رضازاده را در انتخابات آینده فدراسیون منتفی می داند اما رضا زاده با استناد به حکم شورای حل اختلاف حضورش را در انتخابات بلامانع می داند.

وزنه برداری ایران از جمله رشته های مدال آور است که بدون تردید با وقفه و کشمکش در کارش دچار تزلزل خواهد شد. متاسفانه متولیان امر هم به جای حل و فصل بهتر ماجرا کشمکش را پیشه کرده اند. تاسف ها وقتی بیشتر می شود که پای خارجی ها هم وسط کشیده شده است. وزیر ورزش از دخالت آشکار رییس فدراسیون جهانی گلایه می کند و رییس کمیته ملی المپیک توصیه صورت گرفته را امری عادی و سابقه دار می داند.

از سوی دیگر برای وزارتخانه ای که با اصرار جلوی هادی ساعی و عباس جدیدی را برای حضور در انتخابات فدراسیون های کشتی و تکواندو به دلیل اشتغال در شورای شهر گرفته حضور رضازاده می تواند یک نمره منفی به حساب آید.
در این میان مشکل اساسی را باید در تدوین قوانینی دانست که اجازه دور زدن به افراد را می دهد. مشکل فقط شورای شهری ها نیستند. در بخش افراد بازنشسته هم ما شاهد دوگانگی هایی هستیم که زیبنده قانون گذاران نیست.
از یک سو افرادی چون محمد رضا طالقانی و محمود مشحون  به سادگی کنار گذاشته می شوند و از سوی دیگر افرادی چون بهرام شفیع و مهدوی با یک نامه سر از فدراسیون در می آورند. چنین تناقضی در قانون باعث کدورت های فراوانی شده و تداعی کننده استفاده از رانت است.
مشخص نیست آنهایی که به سادگی نامه ادامه فعالیت بهرام شفیع در فدراسیون هاکی و مهدوی در فدراسیون هندبال را با وجود بازنشستگی صادر کرده اند برایشان توانایی های این دو نفر مطرح بوده و یا قدرت لابی این دو نفر بالاتر از چهره های موفقی چون طالقانی و مشحون است.
به هر صورت ادامه چنین روندی باعث دلسردی جامعه ورزش می شود و سوالات بی پاسخ روبروی وزارت ورزش و جوانان می گذارد. بدون تردید محمود گودرزی به عنوان وزیر ورزش هر چه سریع تر باید برای این پرسش ها پاسخی بیابد وگرنه در آینده عملکردش با شبهاتی جدی روبرو خواهد بود.

رضازاده: هدفم خدمت به وزنه‌برداری است
رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: در حال حاضر شورای حل اختلاف رای داده و من تابع قانون هستم، البته از قبل هم اعلام کرده بودم که هرچه قانون بگوید به آن عمل می‌کنم.حسین رضا‌زاده در مورد ابهاماتی که در خصوص حضور وی در مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه‌برداری وجود دارد گفت: سی‌ام آذر امسال نامه‌ای از سوی سازمان بازرسی آمد که بر اساس آن مشخص شد حضور در فدراسیون ورزشی شغل محسوب نمی‌شود و شورای حل اختلاف کشوری نیز این نامه را تائید کرد، بنابراین من دیگر چه حرفی می‌توانم بزنم. شورای حل اختلاف در این خصوص رای داده است، پس دیگر صحبتی باقی نمی‌ماند.وی ادامه داد: در قزاقستان شاهد بودید که آیان رئیس فدراسیون جهانی چگونه من را تحویل می‌گرفت.  4 مدال المپیک برای وزنه‌برداری در زمان ریاست من به دست آمد و دو بار عنوان سومی جهان نیز برای وزنه‌برداری کسب شد. نمی‌خواهم در این خصوص زیاد صحبت کنم و فنی‌ها باید در این مورد قضاوت کنند.رضازاده در مورد اظهارات وزیر که باید یک سرپرست برای این فدراسیون انتخاب شود گفت: در هر صورت فدراسیون‌های ورزشی زیر نظر وزارت ورزش اداره می‌شوند و این موضوع را دیگر از خود وزیر بپرسید و من دیگر این مسائل را نمی‌دانم.رئیس فدراسیون وزنه‌برداری همچنین در مورد اینکه پیش از این چنین قانونی در مورد هادی ساعی و احمد دنیامالی اجرا نشده بود گفت: در حال حاضر شورای حل اختلاف رای داده و من تابع قانون هستم. البته از قبل هم اعلام کرده بودم که هرچه قانون بگوید به آن عمل می‌کنم.رضازاده افزود: چه در فدراسیون وزنه‌برداری و چه در شورای شهر هدفی جز خدمت ندارم و در هر دو مورد این موضوع را ثابت کرده‌ام. در وزنه‌برداری که در این مدت در تمام رده‌های سنی موفق بودیم و در زمان ریاستم در المپیک بیشترین مدال را کسب کردیم، دو بار سوم جهان و دو بار قهرمان آسیا شدیم و جوانان نیز قهرمان جهان شدند و این در حالی است که می‌گویند رضازاده در پایه‌ها کاری نکرده است. در شورای شهر هم وقت زیادی صرف کردم چرا که نزدیک به 300 مجموعه ورزشی در تهران وجود دارد که بنده به عنوان رئیس کمیته ورزشی شورای شهر وظیفه نظارت بر آنها را دارم.وی در مورد اهداف رسانه‌ای شدن نامه آیان در خصوص حمایت از رئیس فدراسیون وزنه‌برداری ایران در آستانه انتخابات فدراسیون وزنه برداری گفت: این نامه برای 3 ماه پیش است و هرکه این نامه را رسانه‌ای کرده است خودش باید در مورد آن توضیح دهد. هیچ نیتی جز خدمت به وزنه‌برداری ندارم و اگر می‌خواستم از این رشته سوءاستفاده کنم همان 3 ماه پیش این کار را می‌کردم ضمن اینکه در همه رشته‌ها رئیس فدراسیون جهانی وظیفه حمایت از زیرمجموعه خود را دارد. این حمایت را اتفاقا باید به فال نیک گرفت.

محمود گودرزی(وزیر ورزش) درباره حضور رضازاده در انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری و نامه تاماش آیان اظهار داشت: نامه‌ای که آیان نوشته مناسب نیست. او اعلام کرده مسئولان ورزش در صندوق آرا دست ببرند و از داخل آن نام رضازاده را بیرون بیاورند و سایر رقبا را حذف کنند. این دخالت در امور داخلی است و ما آن را محکوم می‌کنیم.


گودرزی: نامه آیان را محکوم می‌کنیم
محمود گودرزی(وزیر ورزش)  درباره حضور رضازاده در انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری و نامه تاماش آیان اظهار داشت: نامه‌ای که آیان نوشته مناسب نیست. او اعلام کرده مسئولان ورزش در صندوق آرا دست ببرند و از داخل آن نام رضازاده را بیرون بیاورند و سایر رقبا را حذف کنند. این دخالت در امور داخلی است و ما آن را محکوم می‌کنیم.

وزیر ورزش با اشاره به اینکه از سوی کمیته ملی المپیک به آیان اعتراض شده خاطرنشان کرد:‌ آیا منشأ این اتفاق داخلی بوده است؟ این موضوع قابل بررسی است و درباره انتخابات طبق قانون عمل می‌کنیم. آخرین مصوبه از سازمان بازرسی این بوده که شورای شهر و عضویت در فدراسیون‌ها شغل محسوب می‌شود و افراد نمی‌توانند همزمان هر دو را داشته باشند با همین قاعده مسئولیت رضازاده امروز در فدراسیون تمام می‌شود و برای فدراسیون سرپرست تعیین می‌کنیم. ما به رضازاده علاقه‌مند هستیم و می‌خواهیم او در فدراسیون بماند چرا که یکی از سرمایه‌هاست و توفیقاتی را داشته اما باید تکلیف خودش را مشخص کند که می‌خواهد در فدراسیون بماند یا در شورای شهر. وزیر ورزش در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید فکر می‌کنید چرا آیان چنین نامه‌ای نوشته یادآور شد: احتمالاً توصیه از داخل ایران بوده است، بعضاً در فدراسیون جهانی افرادی هستند که این توصیه‌ها را کرده‌اند که رفتار مناسبی نیست. ما آن را برای استقلال یک کشور نمی‌پسندیم و اگر تکرار شود به دادگاه بین‌المللی شکایت می‌کنیم.
هاشمی: جواب ایان را دادیم
رئیس کمیته ملی المپیک درباره نامه تاماش آیان در خصوص حمایت از رضازاده در انتخابات وزنه‌برداری مطرح کرد: موضوع جدیدی نیست. این نامه مربوط به 4 ماه پیش است البته مرسوم است که فدراسیون‌های جهانی در انتخاباتی که برگزار می‌شود توصیه‌هایی می‌کنند. نامه آیان را در هیات اجرایی مطرح کردیم و جمع‌بندی ما این بود که در همان تاریخ نامه را به گودرزی ارسال کنیم و در همان لحظه هم من جواب آیان را دادم و گفتم در کشور ما شرایط آزاد بر انتخابات حاکم است و حتی کمیته ملی المپیک هم در انتخابات ورود نمی‌کند. هر اتفاقی در جمع بیفتد باید به آن احترام گذاشت.
دبیر: رضازاده می‌تواند در انتخابات شرکت کند
نایب‌رئیس کمیته ملی المپیک گفت: شنیدم که شورای حل اختلاف اعلام کرده است حضور رضازاده در انتخابات وزنه‌برداری بدون مشکل است. علیرضا دبیر در خصوص دو شغله بودن حسین رضا زاده در شورای شهر و فدراسیون وزنه برداری اظهار داشت: من عضو هیأت علمی دانشگاه هستم و همزمان در شورای شهر هم فعالیت دارم. مسئولان دانشگاه به من می‌گویند حضور در شورای شهر نمی‌تواند شغل باشد و باید ساعات موظفی خود را در دانشگاه سپری کنید به همین دلیل من در این دو جا فعالیت می‌کنم. وی ادامه داد: متأسفانه دچار دوگانگی شدیدی شده‌ایم، عده‌ای می‌گویند عضویت در شورای شهر شغل است و برخی دیگر نظر دیگری دارند. چیزی شنیده‌ام که فکر می‌کنم باعث پایان این قائله شود ، شنیدم که شورای حل اختلاف اعلام کرده است حضور رضازاده در انتخابات وزنه‌برداری بدون مشکل است و وی می‌تواند در آن حضور پیدا کند. سازمان بازرسی هم خودش این موضوع را به شورای حل اختلاف ارجاع داده است، البته من تمام این موضوعات را شنیده و هنوز به صورت مکتوب چیزی ندیده‌ام.عضو شورای شهر و نایب رئیس کمیته ملی المپیک گفت: فکر می‌کنم با این صحبت ها عباس جدیدی و هادی ساعی می‌توانند در انتخابات پیش‌رو شرکت کنند چرا که نظر شورای حل اختلاف این موضوع است و مشکلی برای حضور در انتخابات ندارند.

بهمن اسدی
بخش ورزشی تبیان