تبیان، دستیار زندگی
یکی از محبوب ترین حافظه های خارجی، «هارد اکسترنال» است که در حجم ها و ابعاد مختلف در بازار موجود است و هر کاربری می تواند با توجه به نیاز خود، بهترین نوع آن را انتخاب کند. برای یک انتخاب مناسب در بازار، باید درباره مشخصات هاردهای اکسترنال موجود، آگاهی پید
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حافظه‌ای برای گذاشتن در جیب!

راهنمای خرید هارد اکسترنال


یکی از محبوب‌ترین حافظه‌های خارجی، «هارد اکسترنال» است که در حجم‌ها و ابعاد مختلف در بازار موجود است و هر کاربری می‌تواند با توجه به نیاز خود، بهترین نوع آن را انتخاب کند. برای یک انتخاب مناسب در بازار، باید درباره مشخصات هاردهای اکسترنال موجود، آگاهی پیدا کنید.


راهنمای خرید هارد اکسترنال

اگر قصد خرید یک هارد اکسترنال خوب را دارید، لازم است به نکات زیر دقت کنید:
ظرفیت مناسب:
این مورد، کاملاً بستگی به خواسته شما دارد و اینکه قصد دارید چه مقدار از اطلاعات خود را در هارد اکسترنال ذخیره کنید. اگر مایلید حجم زیادی عکس، فایل صوتی و ویدئو را نگهداری کنید، به فضای بسیار بیشتری نیازمند خواهید بود. البته واضح است که هرقدر حجم هارد بیشتر شود، هزینه خرید آن نیز بیشتر می‌شود. ظرفیت هارد، مهم‌ترین پارامتر در تعیین قیمت آن است. شما می‌توانید مدل‌هایی از 10 گیگابایت تا چند ترابایت را انتخاب کنید و این بستگی به نیاز شما و بودجه‌تان دارد که چه ظرفیتی را انتخاب کنید.
اتصال به کامپیوتر:
باید به نحوه مطابقت اتصال‌های هارد با کامپیوتر خودتان دقت کنید. هاردهای اکسترنال، 2 نوع اتصال را پشتیبانی می‌کنند؛ USB و Firewire. اتصال از نوع Firewire سریع‌ترین نوع اتصال است، اما احتمالاً کامپیوتر شما آن را پشتیبانی نمی‌کند. عمده کامپیوترهای امروزی، اتصال USB را پشتیبانی می‌کنند؛ اما مورد بعدی، نوع‌های مختلف USB است، باید ببینید کامپیوتر شما کدام نسخه از USB را داراست. اتصال‌های USB کلاً 3 نوع USB1.0 و  USB2.0و USB3.0 هستند. حداقل نسخه USB برای اینکه بتوانید از هارد اکسترنالتان استفاده کنید، USB2.0 است. اگر کامپیوتر شما پورت USB نداشته باشد، می‌توانید یک کارت مبدل تهیه کرده و روی Main Board کامپیوتر خود نصب کنید.
سرعت:
اگر با فلش مموری‌ها کار کرده باشید، حتماً می‌دانید که سرعت ذخیره اطلاعات یا بازیابی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. این ویژگی درباره هاردهای اکسترنال هم وجود دارد؛ هرچه سرعت هارد اکسترنال شما بیشتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات نیز بیشتر خواهد شد. شما برای شناسایی سرعت هارد اکسترنال، باید به پورت‌های آن توجه کنید. بیشتر هاردها از پورت USB2 و یا eSATA پشتیبانی می‌کنند. eSATA پیشرفته‌ترین نوع اتصالی است که در حال حاضر وجود دارد و یک انتخاب بسیار عالی برای انتقال اطلاعات است، زیرا برخلاف رابطه‌ای USB و FireWire که داده‌ها را بین دستگاه و کامپیوتر کد می‌کنند، این پورت نیازی به ترجمه داده‌ها بین رابط و کامپیوتر ندارد. این مسئله باعث افزایش سرعت انتقال داده‌ها تا 3 گیگابایت بر ثانیه می‌شود. این پورت برای انتقال حجم عظیمی از فایل‌های ویدیویی، کتابخانه‌های صوتی، تصاویر و اسناد مناسب است.

اگر با فلش مموری‌ها کار کرده باشید، حتماً می‌دانید که سرعت ذخیره اطلاعات یا بازیابی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. این ویژگی درباره هاردهای اکسترنال هم وجود دارد؛ هرچه سرعت هارد اکسترنال شما بیشتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات نیز بیشتر خواهد شد. شما برای شناسایی سرعت هارد اکسترنال، باید به پورت‌های آن توجه کنید.

دستگاه‌های MAC از eSATA پشتیبانی نمی‌کنند. اگر از Mac استفاده می‌کنید، باید به قابلیت اتصال درایو از طریق FireWire توجه کنید. برای سرعت، اهمیت ویژه‌ای قائل شوید. مسلماً دوست ندارید که هنگام انتقال فایل‌های حجیم، بیش‌ازحد معطل شوید. اگر لازم شد کمی هزینه بیشتر پرداخت کنید، ولی در عوض سرعت بیشتری بگیرید، حتماً این کار را انجام دهید؛ زیرا در غیر این صورت، در درازمدت پشیمان خواهید شد.
برند یا همان شرکت سازنده:
شاید در بازار، مارک‌های زیادی را ببینید ولی توجه کنید که تکنولوژی ساخت هارد اکسترنال، در اختیار 3-2 کمپانی بزرگ است و باقی برندها از آن‌ها الگوبرداری و تقلید می‌کنند. پس تفاوت زیادی بین برندهای مختلف نیست. تنها عاملی که باید به آن‌ها توجه ویژه کنید، شرکت گارانتی کننده آن‌هاست. یکی از نشانه‌های محصول خوب این است که کدام شرکت، آن‌ها را گارانتی کرده است، زیرا یک شرکت معروف، هیچ‌وقت اعتبار خود را بر سر یک محصول نامرغوب، خدشه‌دار نمی‌کند.

nas drive

سرعت چرخش:

سرعت چرخش هارددیسک‌ها که با واحد دور در دقیقه (MPR) بیان می‌شود، نشان‌دهنده میزان و سرعت انتقال اطلاعات است که به‌طورمعمول، این میزان حدود 7200 دور در دقیقه یا 5400 دور است که طبیعتاً هر چه از این میزان بیشتر باشد، سرعت تبادل اطلاعات هم بیشتر خواهد بود.
در نهایت
با توجه به این 3 مورد می‌توانید انتخاب بهتری هنگام خرید هارد اکسترنال داشته باشید. ممکن است این نکات روی جعبه هارد نوشته‌شده باشد، اگر هم نوشته ‌نشده بود، می‌توانید در مورد مشخصات آن در موتورهای جست‌وجو تحقیق کنید:
Seek Time: بهتر است 10 میلی‌ثانیه یا کمتر باشد (هرچه کمتر بهتر).
Buffer Size: حداقل 4 مگابایت که هرچه بیشتر باشد، بهتر است.
RPM: تعداد دور در دقیقه که مسلماً هرچه بیشتر باشد، بهتر است. برای اکثر هاردها 5400Rpm است اما 7400Rpm خیلی بهتر است.
انواع هارد اکسترنال
هاردهای اکسترنال، 2 نوع اصلی دارند؛ Portable و Desktop.
هاردهای Portable یا قابل‌حمل، همان دسته از هاردهای کوچک هستند که از طریق پورت USB به رایانه متصل می‌شوند و دقیقاً مانند یک فلش با حجم بالا کار می‌کنند. کار کردن با آن‌ها بسیار ساده است، کافی است کابل اتصال آن‌ها را به پورت USB رایانه‌تان وصل کنید و پس ‌از آن درایوی جدید را مشاهده خواهید کرد که همان هارد اکسترنال شماست. به این نوع هارد اکسترنال در اصطلاح «پاسپورتی» هم می‌گویند.
هاردهای Desktop، در اندازه‌های بزرگ‌تری به بازار عرضه می‌شوند و کاربرد آن‌ها بیشتر در زمینه ذخیره‌سازی اطلاعات محلی و پشتیبان‌گیری است. این دسته از هاردها به‌دلیل اینکه سنگین هستند و حجم زیادی هم دارند، کمتر توسط کاربران معمولی استفاده می‌شوند و به‌دلیل ظرفیت زیادی که دارند، بیشتر توسط سازمان‌های خاص برای پشتیبان‌گیری از حجم زیادی از اطلاعات به‌کار گرفته می‌شوند. البته باید بدانید که هاردهای پاسپورتی، سرعت کمتری نسبت به نوع آداپتوردار یا همان دسکتاپی دارند.
همشهری

باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: ha_sh_2000
برگرفته از گروه: کامپیوتر و اینترنت