تبیان، دستیار زندگی
مقاله حاضر نوشتار دیگری از این سری مقالات پیشنهاد سفر بوده و اطلاعات جامعی را در مورد بسته پیشنهادی « طالقان برنامه اول(دریاچه و روستای گلیرد)» از بخش سفرهای تفریحی فرهنگی ارائه می نماید. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اطلاعات اردوی یک روزه طالقان1 (دریاچه و روستای گلیرد)

طالقان

قسمت اول

«مربی عزیز با توجه به اینکه یکی از اهداف اردوهای دانش آموزی بالا بردن سطح اطلاعات عمومی، تاریخی و مذهبی دانش آموزان در مورد مکان اردوها و موارد مرتبط با آن هاست ما پس از ارائه هر بسته پیشنهادی سفر و اردو، مقاله-ای تحت عنوان اطلاعات همان سفر و اردو بر روی سایت قرار خواهیم داد که مربی می تواند با مطالعه آن در زمان حضور دانش آموزان در اتوبوس یا وارد شدن به هر یک از مکان ها، اطلاعات مورد نیاز را برای آنان توضیح داده و به سئوالات احتمالی آنان پاسخ دهد».


مقاله حاضر نوشتار دیگری از این سری مقالات پیشنهاد سفر بوده و اطلاعات جامعی را در مورد بسته پیشنهادی « طالقان برنامه اول(دریاچه و روستای گلیرد)» از بخش سفرهای تفریحی فرهنگی ارائه می نماید.

منطقه عمومی طالقان:

منطقه ییلاقی طالقان در 120 کیلومتری شمال غربی تهران و در میان کوه های بلند البرز از غرب ارتفاعات کندوان تا چهل کیلومتری شرق دشت قزوین دامن گسترده است. این ییلاق از به هم پیوستن چهار منطقه به نام‌های شهرک، گلینک، کولج و پرده سر تشکیل شده‌است که شهرک یا همان شهر طالقان به عنوان هسته اصلی آن است.


شهر طالقان به لحاظ قرار گرفتن در رشته کوه‌های البرز میانی دارای آب و هوای کوهستانی و ییلاقی است به همین دلیل دارای جمعیت فصلی بوده و در تابستان جمعیت آن به بیش از 12 هزار نفر می‌رسد. این در حالیست که جمعیت ثابت شهر طالقان حدود 5000 نفر است.

طالقان

در این منطقه همچنین نزدیک به یکصد روستا وجود دارد که در دامنه های شمالی و جنوبی دره و در ارتفاع بین 1400 تا 2600 متر در امتداد رودخانه ها و کنار چشمه سارها پراکنده اند. بیشتر این روستاها دارای جذابیت های خاص طبیعی و فرهنگی بوده و همه ساله گردشگران بسیاری از این منطقه و روستاهای آن بازدید می نمایند.


مردم این منطقه بسیار مهربان، میهمان نواز و فرهنگ دوست هستند. شخصیت های بزرگی از این منطقه پای به عرصه فرهنگ، مذهب و سیاست نهاده اند. از جمله این شخصیت ها، آیت الله سید محمود طالقانی شخصیت مذهبی سیاسی از روستای گلیرد، جلال آل احمد شخصیت فرهنگی ادبی از روستای اورازان، غلامحسین درویش (درویش خان) استاد استادان موسیقی، درویش عبدالمجید طالقانی استاد بلامنازع خط شکسته و غلامحسین امیرخانی استاد مسلّم خط نستعلیق از روستای مهران هستند.

طبیعت طالقان:

قله استوار شاه البرز با ارتفاع 4200 متر در بلندترین نقطه مرز طالقان و الموت، همچنین قلل معروف ناز و کهار، زرینه کوه و کلوان به همراه غارهایی که در دل خود دارند موجب ایجاد دره زیبا و ییلاق بی نظیر طالقان شده اند. همچنین رودخانه عظیم طالقان رود که از آب چشمه ها و ذوب شدن برف های ارتفاعات شرقی این دره سرچشمه می گیرد در مسیر خود و پس از پیوستن به رودخانه قزل اوزن تشکیل سپیدرود را داده و پس از گذر از استان گیلان با طی حدود 105 کیلومتر به دریای مازندران می ریزد کمک فراوانی به طبیعت این منطقه نموده است.


همچنین میزان بارندگی نسبتا زیاد این منطقه كوهستانی، وجود چشمه‌ساران فراوان و رودخانه‌های فصلی و دائمی آن، منشاء وجود و پیدایش آبشارهای زیادی است و این از دیگر جلوه‌ها و زیبایی‌های طبیعی طالقان به شمار می‌رود.


طالقان

آبشارهای متعدد فصلی و دائمی در انحناء و سینه كوه‌ها و دامنه ارتفاعات، چشم‌ها را می‌نوازد. مشهورترین این آبشارها عبارتند از: آبشار «شلبن» در جنوب روستای بزج، آبشار «ترنو» در جزینان دربند و آبشار «آسكان» در روستایی به همین نام، آبشار کرکبود در حاشیه شمالی روستای کرکبود و آبشار «سفیدآب» در جوار مزرعه و كوهی به همین نام كه در غرب قله شاه‌البرز واقع است.


ایجاد سد طالقان که موجب پیدایش دریاچه عظیم طالقان شده است کمک شایانی به گردشگری این منطقه نموده است. چشم انداز زیبا، سواحل رویایی و وجود باغ ها و رستوران های مشرف به دریاچه، این منطقه را به منطقه ای بی نظیر در فصل بهار و تابستان تبدیل نموده است.


سرسبزی بی نظیر در فصل بهار، وجود گل ها و گیاهان زیبا، همچنین گیاهان فراوان خوراکی و دارویی در دامنه کوه ها و دشت ها از ویژگی های منحصر بفرد این منطقه است.

ادامه دارد...


مرکز یادگیری سایت تبیان - نویسندگان: نسرین علی فرد – محسن تقوی پور
تنظیم: مریم فروزان کیا