تبیان، دستیار زندگی
در این دست مواقع برخی از افراد یا حتی درمانگران، تلاش برای بازگرداندن مجدد این دست افراد به زندگی مشترک را بیهوده تلقی می کنند اما ما این طور فکر نمی کنیم.هر مشکلی علاجی دارد و باید...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خیانت،نقطه سر خط ...


در این دست مواقع برخی از افراد یا حتی درمانگران، تلاش برای بازگرداندن مجدد این دست افراد به زندگی مشترک را بیهوده تلقی می کنند اما ما این طور فکر نمی کنیم.هر مشکلی علاجی دارد و باید...

خیانت به همسر

ما دو فرزند 16 و 22 ساله داریم.از نظر عاطفی و مالی نسبت به همسرم چیزی دریغ نکردم.از نظر ظاهری هم بد نیستم.مدتی است همسرم که 42 سال دارد مخفیانه با  کسی ارّتباط پیامکی دارد. اول که شک کردم،باورم نمی شد تا اینکه به من ثابت شد و دّستش را رو کردم. همسرم عذر خواهی کرد و قول داد که تکرار نشود اما بعد از چند ماه دوباره متوجه تغییر رفتار او و پیامک های زیادش شدم .دیگر می توانم مثل سابق نسبت به او باشم ؟ می توانم او را ببخشم؟ به نظر شما بعد از بیست وچند سال زندگی مشترک و با وجود بزرگ شدن فرزندان، چه کار می توانم کنم؟ اصلا برخورد درست چیست؟ تحکم و بداخلاقی یا رفتار آرام و مدارا؟

خیلی از اوقات ما در بحث خیانتهای زناشویی با وضعیتی مواجه هستیم که یکی از طرفین علی رغم اینکه از رفتارش ابرازپشیمانی می کند اما باز هم رفتارهای بازگشتی دارد ولذا باز رابطه را از سر می گیرد.

در این دست مواقع برخی از افراد یا حتی درمانگران، تلاش برای بازگرداندن مجدد این دست افراد به زندگی مشترک را بیهوده تلقی می کنند اما ما این طور فکر نمی کنیم.

هر مشکلی علاجی دارد و باید در بدترین شرایط هم امیدوار بود.

برنامه الف: به هر ترتیبی از ابراز خشم، بی احترامی و رفتار آمرانه خودداری کنید

بنا به چهار دلیل:

1- چون خود فرد خیانت دیده هم در اوضاع ایجاد شده سهم دارد. به هر حال کاستی و ضعفی در یک زندگی بیست و چند ساله بوده که این فرد دست به چنین رفتار ناپسندی زده است.

2- این فردقصد فروپاشی زندگی مشترکش را ندارد که اگر داشت سعی در مخفی سازی ان و یا قول مساعدت به همسرش نمی داد

3- فرد خیانت دیده باید نزد خود اطمینان حاصل کند که تمام تلاش خود برای حفظ زندگی مشترکش را کرده است.

4-اگر فرد خیانت دیده تلاش کافی نکند و فقط برای بر هم زدن زندگی اش تلاش کند بعد از جدایی به شدت احساس افسردگی می کند اما در صورتی که همه تلاشش را بکند ولی بازهم با موفقیت مواجه نشود آنگاه مساله جدایی راحت تر صورت می گیرد.

عمدتا بیشتر مشکلات ارتباطی در برنامه الف رفع می شود.

مثلا وقتی همسر از بی احترامی دست برمی دارد، رفتارهای ناشایست و نامناسب گذشته را تکرار نمی کند و در هر فرصتی برای تامین نیازهای همسرش تلاش می کند به مرور مساله خیانت از بین میرود. البته گاهی از اوقات فردی که خیانت کرده فرصت لازم را برای برقراری رابطه به فرد خیانت دیده نمی دهد که در این دست مواقع ما توصیه می کنیم مثل این فرد از هرفرصت کوچکی برای برقراری رابطه مناسب و ابراز عاطفه استفاده کند و از همه مهمتر نامه و تلفن خود یک ابزار بسیار مناسب و امن برای برقراری رابطه مناسب زوجین با یکدیگر است.

بخشیدن کسی که برای بار دوم خیانت کرده سخت است اما شاید رفتار ناهنجار او دلیلی دارد که با رفع آن علت، امیدی به سر و سامان گرفتن رابطه تان باشد

برنامه ب: قطع رابطه فرد خیانت دیده با همسر خائن است که در یادداشتهای بعدی به ان می پردازیم

البته اکثر خیانتهای زناشویی در همان برنامه الف، مساله شان رفع می شود.

ولی در یادداشت بعدی سعی می کنیم برنامه ب را به تفصیل بیان کنیم.

در ادامه نیز این راهنمایی کلی را برای این کاربر گرامی داریم امیدواریم که موثر واقع شود:

کاربر محترم؛ اولا که خودتان نزد خودتان بررسی کنید که چه خلاهای جدی در زندگی مشترک تان وجود دارد؟ چه نابسامانی در زندگی دارید؟ بر روی چه مسایلی مدیریت لازم را نکرده اید؟ گاه بی توجهی به معنویات، بدحجابی، اختلاط زیاد زن و مرد در اقوام و تامین محتواهای فرهنگی که نامتناسب با جو جامعه و یک خانواده ایرانی است نیز مشکلاتی را به وجود می آورد.

مساله ماهواره و حساسیت زدایی نسبت به اصول اعتقادی را اصلا دست کم نگیرید.

از طرف دیگر خلاهای ارتباطی تان را دقیق بررسی کنید.

با همسرتان هم در یک موقعیت مناسب صحبت کرده و دلیل این رفتار ایشان را بررسی کنید و از وی بخواهید توضیح دهد که چه عامل و کمبودی باعث بروز این رفتار ناشایست درایشان شده است.

آرام صحبت کنید تا ایشان هم صحبت خود را بکند.

ضمنا حتما از مشاوره زناشویی هم به اتفاق همسرتان بهره برید چون قطعا مشکلات جدی در میان بوده که همسرتان به این دست رفتارها روی آورده است.با شناخت نقاط ضعف زندگی تان و تلاش برای رفع آنها سعی در رفع این بحران داشته باشید.

برای اینکه مثل دفعه قبل ، بعد از بخشش ،همسرتان مجدد این خطا را تکرار نکند ، بهتر است در حضور یکی از افراد مطمئن در اقوام ، از ایشان قول بگیرید که دیگر چنین رفتاری را تکرار نکند. اما فردی را انتخاب کنید که باعث نشود قبح این کار شکسته شود و همه ی آشنایان باخبر شوند. وقتی کسی چیزی برای از دست دادن ندارد ، رفتارهایش غیر قابل پیش بینی می شود. آبروی همسر تان را حفظ کنید و فراموش نکنید فرزندان شما هم در این قضیه ، تحت تاثیر هستند.

 مریم عطاریان

بخش خانواده ایرانی تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.