تبیان، دستیار زندگی
راهپیمایی اربعین امسال حال و هوای دیگری داشت مانوری بزرگ از عزاداران اباعبدالله الحسین که پیام های بسیاری برای داعش داشت
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درس داعش از راهیپمایی اربعین


راهپیمایی اربعین امسال حال و هوای دیگری داشت مانوری بزرگ از عزاداران اباعبدالله الحسین که پیام های بسیاری برای داعش داشت.


داعش و پیاده روی کربلا

همایش بیسابقه میلیونی شیعیان جهان در روز اربعین حسینی نشان داد که اتحاد شیعیان جهان حول محور اهل بیت علیهم اسلام می‌تواند به عنوان عاملی برای مبارزه با دشمنان و متحجرانی باشد که نه تنها شیعیان و مسلمانان، بلکه انسانیت و بشریت را برای تحقق اهداف شوم خود هدف قرار داده‌اند.

سنت پیاده‌روی روز اربعین حسینی بنا به اقوالی در زمان ائمه هدی علی رغم ظلم و جور و خفقان حكام وقت انجام می‌شده است. در سال 61 هجری عبدالله جابر انصاری از یاران پیامبر و علی (ع) نخستین كسی بوده كه این كار را انجام داده است اما بنیان‌گذار اصلی این حركت كه تاكنون دوام دارد كسی نیست جز شیخ انصاری. ایشان این حركت را به عنوان رسم و نمادی برای شیعیان معرفی كرد اما پس از مدتی به فراموشی سپرده شد ولی در نهایت توسط شیخ میرزا حسین نوری مجددا احیا شد و به عنوان رسم و سنتی نیكو در میان شیعیان نشر یافت. این عالم بزرگوار اولین بار در عید قربان به پیاده‌روی از نجف تا كربلا اقدام كرد كه 3 روز در راه بود و حدود 30 نفر از دوستان و اطرافیانش وی را همراهی می‌كردند، محدث نوری از آن پس تصمیم گرفت، هر سال این كار را تكرار كند، ایشان آخرین بار در سال 1319 هجری با پای پیاده به زیارت حرم اباعبدالله حسین (ع) رفتند. این اقدام زمینه ساز پیاده روی بسیاری از عاشقان اهل‌بیت و امام حسین (ع) شد.

اگرچه اقدامات کوری از سوی برخی به ظاهر متشرعان در تقبیح و تکفیر این اقدام صورت گرفت،‌ اما هیچ کدام یارای مقابله با عشق و ارادت حسین دوستان را نداشت و نهایتا پیروز میدان شیعیان جهان بودند

در راستای انجام این مراسم معنوی و روحانی برخی از علما و حتی مراجع تقلید نیز با پای پیاده به كربلا سفر كردند. از جمله این افراد میرزا جواد آقا ملكی تبریزی یكی از مراجع عالیقدر جهان تشیع است كه بارها با پای پیاده از عتبه علویه، رهسپار عتبه حسینی شده است. ایشان درباره مراقبه و بزرگداشت روز اربعین حسینی می‌گویند: به هر روی بر مراقبه كننده لازم است كه بیستم صفر (اربعین)را برای خود روز حزن و ماتم قرار داده بكوشد كه امام شهید را در مزار حضرتش (ع) زیارت كند، هر چند تنها یك بار در تمام عمرش باشد، چنانكه حدیث شریف، علامت‌های مومن را پنج امر ذكر كرده است: 51 ركعت نماز در شبانه روز، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست كردن، پیشانی بر خاك گذاشتن و بلند بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‏ گفتن در نمازها. امام صادق (ع) نیز درباره ثواب زیارت امام حسین (ع) با پای پیاده می‌فرماید: كسى كه با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) برود، خداوند به هر قدمى كه برمى‏دارد یك حسنه برایش نوشته و یك گناه از او محو مى‏فرماید و یك درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد، وقتى به زیارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موكل او مى‏‌فرماید كه آنچه خیر از دهان او خارج می‌شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننویسند و وقتى برگشت با او وداع كرده و به وى مى‏‌گویند: اى ولىّ خدا! گناهانت آمرزیده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل‌بیت رسولش هستی، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهی دید و آتش نیز هرگز تو را نخواهد دید و تو را طعمه خود نخواهد كرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب نیز درباره اهمیت پاسداشت و بزرگداشت روز اربعین حسینی نیز گفته‌اند: شروع جاذبه مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند می‌كند و به كربلا می‌كشند، این همان مغناطیسی است كه امروز هم با گذشت قرن‌های متمادی در دل من و شما هست.

این سنت حسنه توانسته است در طول سالیان گذشته ضمن ایجاد نوعی نشاط و پویایی در فقه و مذهب جعفری و ضمن نشان دادن ارادت به اهل بیت، عامل اتحاد شیعیان جهان باشد و بتواند عاملی ناگسستنی برای پیوند و نزدیكی قلوب شیعیان باشد و تحولاتی را در تاریخ تشیع و كشورهای منطقه و به ویژه عراق ایجاد كند. امسال با توجه به هجمه گسترده دشمنان شعیان جهان به عراق و هدف قرار دادن آنها از سویی و تحرکات جریانات صهیونیستی – وهابی در منطقه، این مقوله دارای اهمیت صد چندانی شده است. لبیک 20 میلیون تن از عاشقان اباعبدالله الحسین از کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، ترکیه، هند، پاکستان و شهرهای سنی و شیعه عراق در کنار دسته‌ای از سوگواران مسیحی، نشان دهنده اوج اقتدار مرجعیت شیعه در ایجاد هماهنگی میان شیعیان و تشکیل بسیجی عظیم از سوی شیعیان است.

تلاش شیعیان برای نابودی گروه داعش بدون هیچ تردیدی در آینده نزدیک محقق خواهد شد و این همایش عیظم نشان داد که عزمی جدی در این راه وجود دارد و کسی توان مقابله با این اراده را ندارد

اگرچه اقدامات کوری از سوی برخی به ظاهر متشرعان در تقبیح و تکفیر این اقدام صورت گرفت،‌ اما هیچ کدام یارای مقابله با عشق و ارادت حسین دوستان را نداشت و نهایتا پیروز میدان شیعیان جهان بودند. ازسوی دیگر با توجه به فتنه صهیونیستی – وهابی داعش در عراق، جنین تحرکی به عنوان یک پروپاگاندای عظیم سیاسی ضمن وارد آوردن ضربات سنگین به این تروریست‌ها و اربابانشان، به طور قطع تداوم حضور آنان را با تهدید و چالش جدی مواجه خواهد کرد. تلاش شیعیان برای نابودی گروه داعش بدون هیچ تردیدی در آینده نزدیک محقق خواهد شد و این همایش عیظم نشان داد که عزمی جدی در این راه وجود دارد و کسی توان مقابله با این اراده را ندارد. نکته دیگر قابل توجه در مورد این همایش عظیم،‌ توجه به این نکته است که جهان اسلام می‌تواند از این ظرفیت عظیم برای تحقق اهداف خود بهره‌برداری نماید. چنین همایشی حتی در موسم حج نیز مشاهده نمی‌شود از این رو به عنوان یکی از عظیم ترین دستاوردهای شیعیان در نشان دادن اتحاد و یکپارچگی آنان است پس چه بهتر که از این حرکت عظیم در راستای تحق اهداف جهان اسلام برای مبارزه با دشمنان و مقابله با استثمار و استعمار غرب بهره جست. توجه به این مقوله می‌تواند به عنوان فاکتوری رهایی بخش برای مسلمانان مدنظر قرار گیرد؛ امری که متاسفانه بدون توجه به جوانب آن مود توجه قرار نمی‌گیرد و عده‌ای ظاهربینان تنها در حد یک زیارت آن را می‌پندارند و از اینکه بتوانند از اقتدار آن بهره‌برداری کنند غافل‌اند. این نگاه نتیجه اسلام غیرسیاسی است که هیچگاه نخواهد توانست بر دشمنان غلبه کند.

هاتف پور رشیدی

بخش سیاست تبیان


مطالب مرتبط:

جامانده های اربعین کربلا بخوانند

درخواست الازهر برای جهاد با داعش

داعش در ایران دیده شده؟!