تبیان، دستیار زندگی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۹۷ رای موافق، کلید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به محمد فرهادی سپردند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قفل وزارت علوم شکست


نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 197 رای موافق، کلید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به محمد فرهادی سپردند. به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شد.

فرهادی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 197 رای موافق، کلید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به محمد فرهادی سپردند. به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شد.

در جلسه علنی امروز و پس از سخنان رئیس جمهور، نمایندگان موافق و مخالف فرهادی، رای گیری به عمل آمد که بر این اساس از مجموع 235 رای اخذ شده، محمد فرهادی با کسب 197 رای موافق، 28 رای مخالف و 10 رای ممتنع، رسما وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شد.

پس از استیضاح رضا فرجی‌دانا در مجلس، فرهادی سومین گزینه پیشنهادی دولت به مجلس بود که توانست از نیلی‌احمدآبادی و دانش‌آشتیانی پیشی گرفته و اعتماد نمایندگان را به خود جلب کند.

دکتر محمد فرهادی امروز در جلسه دفاع خود برای تصدی پست وزارت علوم تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی پس از خواندن سوره انشراح، تقارن این جلسه را با ولادت امام محمد باقر (ع) که شکافنده علم و دانش است به فال نیک گرفت و گفت: کوشش جهادی برای دستیابی به دانش بشری، محصول بینش عمیق اخلاق جهادی و پیشرفت علمی است.

وی با تشکر از حسن ظن و اعتماد رئیس جمهور برای انتخاب وی به عنوان وزیر علوم، خطاب به نمایندگان خانه ملت گفت: کارنامه علمی و مدیریتی خود را در مقابل جانفشانی شهیدان و خانه شهدا ناچیز می دانم.

فرهادی با اشاره به سخنان مخالفان و موافقان جلسه رای اعتماد، نیازهای واقعی جامعه و نظام جامعه علمی کشور را متن عنوان کرد و گفت: باید به متن اینکه پیشرفت علمی کشور چه می طلبد و فردی که برای این مسئولیت انتخاب شده چه سابقه ای داشته توجه شود، براین اساس اجازه می خواهم به معرفی نیازهای واقعی جامعه و نظام دانشگاهی کشور بپردازم.

کارنامه علمی و مدیریتی خود را در مقابل جانفشانی شهیدان و خانه شهدا ناچیز می دانم

وزیر پیشنهادی علوم با تاکید براینکه نمایندگان با دیدگاه و سوابق من آشنا هستند و در این چند روزه با فراکسیون ها و کمیسیون های مختلف در خصوص دیدگاهها و اهداف خود به گفتگو نشستم افزود: امروز از این تریبون به مهم ترین رئوس برنامه ها می پردازم؛ شکی نیست که مساله محوری امروز و آینده کشور پیشرفت علمی و دانشگاه است و براساس فرمایشات امام خمینی (ره) دانشگاه مبدا تحولات جامعه است و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری نیز علم موجب اقتدار ملی است.

برای ارتقای علوم انسانی به میدان آمدم

وی با اشاره به فعالیت های خود در دو وزارتخانه علوم و بهداشت و 35 سال حضور فعال در عرصه های علمی پژوهشی گفت: سعی دارم بدون توجه به منافع شخصی، گره ای از کار فروبسته در این راه باز کنم و برای ارتقای همه علوم اعم از علوم انسانی و پایه به میدان مسئولیت آمدم.

فرهادی محور اصلی برنامه های خود را در 14 محور توضیح داد و گفت: ارتقای کیفیت آمورش عالی، ارتقای علمی رشته ها و مدارک دانشگاهی، حمایت از تبدیل علم به فناوریهای مهم و تجاری سازی با اقتصاد دانش بنیان از جمله برنامه های مدنظر است.

وی با تاکید بر لزوم تحول علوم انسانی از راه اندازی مراکز رشد علوم انسانی و تاسیس اتاقهای نظریه پردازی و تقویت کرسی های آزاد اندیشی خبر داد و گفت: تحول علوم انسانی و بازبینی رشته ها از جمله برنامه های ما خواهد بود.

روحانی در مجلس

وزیر پیشنهادی علوم تنظیم سند تحول آموزش عالی کشور و کنار گذاشتن رشته های دانشگاهی که به درد کشور نمی خورد را از دیگر برنامه های خود عنوان کرد و گفت: رشته های بین دانشگاهی و میان دانشگاهی باید تقویت شود.

توسعه فرهنگ عفاف و حجاب

فرهادی توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی از ایده تا بازار و حرکت به سمت الگوی ایرانی اسلامی دانشگاه و توسعه علوم و فناوری و پژوهش های قرآنی نیز توسعه فرهنگ عفاف و حجاب با توجه به برنامه های موجود را از دیگر سرفصلهای برنامه های خود برشمرد.

وی با تاکید بر تعامل فعال با مراکز مختلف جهانی از طریق دیپلماسی علمی فرهنگی و ایجاد دانشگاه کارآفرینی و ماموریت گرا شدن دانشگاهها، گفت: توسعه متوازن هدفمند آموزش عالی براساس آمایش سرزمینی و متعادل سازی دانشگاهها، حفظ و ارتقای منزلت دانشجویان و آموزش و پژوهش تقاضا محور از دیگر برنامه ها خواهد بود.

وزیر پیشنهادی علوم بر ظرفیت سازی دانشگاهها و حمایت از انواع تشکل های دانشجویی و اساتید را در چارچوب ضوابط تاکید کرد و ادامه داد: دانشگاه ها باید محل تضارب آرا باشد.

وی با اشاره به اظهارات برخی نمایندگان در خصوص نشریات دانشجویی گفت: باید جلوی نشریات و انتشاراتی که در مسیر انقلاب و اجتماع حرکت نمی کنند گرفته شود.

مدیران آموزشی باید سرمایه های علمی را فراتر از سرمایه های حزبی بدانند

وی بر توزیع عادلانه امکانات پژوهشی و استفاده از حداکثر ظرفیت قانونی و اختیارات هیات های امنای دانشگاهها به عنوان دیگر برنامه های پیشنهادی خود تاکید کرد و افزود: مدیران آموزشی باید سرمایه های علمی را فراتر از سرمایه های حزبی بدانند.

بخش سیاست تبیان


منبع : مهر