تبیان، دستیار زندگی
ظاهرا راه افتادن موجی از پیام های توهین آمیز در موقعیت های مختلف نسبت به اشخاص معروف به یک عادت تبدیل شده است، عادتی که متأسفانه با هر اتفاقی به شکلی خودش را نشان میدهد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

واکنش توسلی، رهنما و رادان به توهین ها


ظاهرا راه افتادن موجی از پیام های توهین آمیز در موقعیت های مختلف نسبت به اشخاص معروف به یک عادت تبدیل شده است، عادتی که متأسفانه با هر اتفاقی به شکلی خودش را نشان میدهد.

صفحات چهره های شناخته شده به ویژه هنرمندان در فضای مجازی همیشه مخاطبان بسیاری داشته است که این تعداد بالای مخاطب کامنت های بسیاری را از طرف خود ثبت می کنند، اما نکته قابل تأمل اینجاست که این مخاطبان تنها از دوستداران و علاقه مندان نیستند و عده ای در این صفحات با گذاشتن کامنت هایی که محتوایی خلاف اخلاق و ادب دارد به عنوان فرصتی برای عقده گشایی های خود استفاده می کنند. در طول هفته گذشته چند اتفاق باعث حمله به صفحات تعدادی از بازیگران در فضای مجازی شد که خیلی تصویر خوشایندی را نشان نمی دهد.

بازیگر

اعتراضات به انتشار عکسی از بهرام رادان!

اتفاق اول زمانی بود که بهرام رادان تصویری از خود در اینستاگرامش ثبت کرد که در حال پیاده روی بود و همین عکس باعث راه افتادن پیام هایی شد که او را بخاطر این کار مورد توهین قرار داده بود و بهانه شروع پیام های توهین آمیز به او همزمانی انتشار این عکس یک روز بعد از فوت مرتضی پاشایی بود که کامنتی از طرف یکی از مخاطبان با این مضمون گذاشته شد: « یک امروز از خودت عکس نمیذاشتی، امروز که دیگه مرتضی پیش ما نیست».

در حالیکه بهرام رادان هیچ حرکتی انجام نداده بود که توجیهی برای این اعتراضات داشته باشد و تنها عکسی را از خودش در صفحه شخصی اش در اینستاگرام منتشر کرده بود.

تسلیت نگفتن هانیه توسلی!

کمی بعد نوبت به هانیه توسلی رسید و زمانی که توسلی در صفحه اینستاگرام خودش نوشت: «من آقاى پاشایى رو نمى شناختم. یعنى نه كارهاش رو شنیده بودم نه خودش رو از نزدیك دیده بودم. سبك و مدل موسیقى اش هم كه الان مى شنوم دوست ندارم. ولى دلم مى سوزه.جیگرم كبابه. از مرگ جوون ها بیزارم... كسایى كه میان اینجا و به من مى گن چرا تسلیت نمى گى هم نمى فهمم. اگه خانواده اش رو مى شناختم از نزدیك حتما به اونها تسلیت مى گفتم. مثل مجید بهرامى كه خیلى دوست و همكار مشترك داریم و خیلى شخصى تسلیت گفتم به خودشون.ملت عجیبى هستیم.»

یادداشتی که باعث شد کامنت‌های مخالف زیادی پای این پست ثبت شود. کامنت‌هایی تند و بعضا همراه با الفاظ رکیک از سوی کامنت‌گذارانی اکثرا خشمگین که به زعم‌شان به خواننده محبوب آنها توهین شده است. البته با خواندن کامل یادداشت هانیه توسلی هیچگونه توهینی به مرتضی پاشایی و یا هوادارانش به چشم نمی‌خورد، هانیه توسلی تنها درخواست کرده که دیگران برای او تعیین تکلیف نکنند که تسلیت بگوید یا نه. که ظاهرا به مذاق طرفداران پاشایی خوش نیامده است.

بازیگر

این کامنت‌های توهین آمیز و بعضا رکیک متاسفانه کماکان ادامه داشت تا هانیه توسلی مجبور شد پست مربوط به مرتضی پاشایی را پاک کند. اما ظاهرا این کار جوابگو نبود و کامنت گذاران خشمگین زیر پست‌های دیگر این بازیگر شروع به کامنت گذاشتن کردند تا هانیه توسلی این بار مجبور شد برای فیصله دادن این غائله، اینستاگرام‌اش را ببندد و ساعتی بعد درباره چرایی بستن اینستاگرام‌اش، پستی را در صفحه فیسبوک اش منتشر کرد که: «پیش از آن‌که شخصا از این موج اهانت به‌راه‌ افتاده ناراحت شوم، برای فرهنگ عمومی مردم هموطنم تاسف خوردم و البته برای مرتضی پاشایی مرحوم که این‌چنین طرفدارانی داشته. این موج‌های اهانت از منظر شخصی یک داستان گذراست اما اگر در مقیاس بزرگتر به آن نگاه کنیم متوجه عمق فاجعه خواهیم شد. این که چرا تعداد زیادی از مردم، چنین نفرت و خشمی را در خود حمل می‌کنند و ادبیات‌شان این‌قدر سخیف و نازل است، دل آدم را به درد می‌آورد، اما به نظرم روان‌شناسان اجتماعی می‌توانند تحلیلی ارائه کنند از چرایی اتفاقات این‌چنینی و این «مد» جدید و هولناک دنیای مجازی که هربار به هر بهانه به یک نفر می‌تازند، بی آن که توهین‌ها ارتباط چندانی با موضوع اصلی داشته باشد...

راه افتادن موجی از پیام های توهین آمیز در فضای مجازی مدتی است که با همه گیر شدن استفاده از شبکه های اجتماعی به یک امر همیشگی تبدیل شده است و هربار واکنش هایی را چه از طرف شخصی که مورد این اهانت ها قرار گرفته و چه دیگران به همراه دارد

مقتل خوانی بهاره رهنما!

در فاصله ای کوتاه نوبت به بهاره رهنما رسید و دلیل کامنت هایی با محتوای بی ادبانه به او اجتماع آیینی اصحاب فرهنگ و هنر با نام «سوگ چامه‌ها» در برج میلاد بود که بهاره رهنما به همراه تعدادی دیگر از هنرمندان در آنجا مقتل خوانی کرده بودند. انتقادها و پیام های منتشر شده توهین آمیز به بهاره رهنما هم با واکنش وی مواجه شد و او از حرکت ارزشمندش دفاع کرد و نوشت: « شنیدم حال خیلی‌ها خرابه سر مقتل‌خونی من؛ از بی‌بی‌سی و... بگیر تا خیلی از روشنفكرنماهای دیگه. جوابم فقط به این آدما اینه زیر پرچم حسین (ع) سینه زدن لیاقت می‌خواد. افتخار می‌‎كنم كه از بچگی این ارادت رو داشتم و دارم.

جالبه كه حتی مصاحبه با تلویزیون رو به خاطر همین حواشی بعد برنامه حذف كردم و انجام ندادم اما نمی‌دونستم هنوزم آدمایی هستن كه به خاطر اعتقاد مذهبی كه خیلی شخصیه، توهین می‌كنن و به اسم دموكراسی فحاشی می‌كنن و آنقدر وقاحت دارن كه علمداری امام حسین (ع) رو تحجر بدونن.

بازم تأكید می‌كنم من افتخار می‌كنم به خواندن مقتل حضرت رقیه در محرم سال هزار و سیصد و نود و سه شمسی و نذر كردم تا زنده ام برای همه كودكان مظلوم در جنگ و به عنوان سفیر انجمن حمایت از حقوق كودكان مقتل حضرت رقیه رو برای مردم بخو‌نم. یا حسین‌.»

بازیگر

بهاره رهنما حین مقتل‌خوانی در برج میلاد گفته بود: مقتل خوانی من ادای دین به کودکان بود و خوشحالم که توانستم نذرم را در اینجا ادا کنم. نگران بودم به مراسم نرسم. در راه دعا می‌کردم سعادت این مقتل خوانی نصیبم شود و بتوانم سهم کوچکی در آیین‌های عاشورایی داشته باشم...

راه افتادن موجی از پیام های توهین آمیز در فضای مجازی مدتی است که با همه گیر شدن استفاده از شبکه های اجتماعی به یک امر همیشگی تبدیل شده است و هربار واکنش هایی را چه از طرف شخصی که مورد این اهانت ها قرار گرفته و چه دیگران به همراه دارد. توهین هایی که با جوک ساختن در مورد بعضی شخصیت ها شروع شد و حالا به قدری گسترده شده است که در بسیاری از صفحات در فضای مجازی تعدادی از این کامنت های توهین آمیز دیده می شود. شاید به دلیل ورود بدون مقدمه در فضای مجازی و افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی در یک زمان کوتاه در بین کاربران کشور ما و آشنا نبودن با برخی قوانین استفاده از این شبکه ها بازهم زمان نیاز باشد تا شاهد چنین رفتارهایی نباشیم، اما با در نظر گرفتن این نکته که رعایت اخلاق و احترام از طرف هر شخص در هر فضایی لازم است راحت تر می شود جلو این حرکت ها را گرفت.

فرآوری: زهرا فرآورده

بخش ارتباطات تبیان


منابع: تابناک/ کافه سینما

مطالب مرتبط:

شوخی های بی مزه با جنتی،شریعتی و ...

عجب مردمانی شده ایم ما

شخصیت هایی که شبکه های اجتماعی می سازند