تبیان، دستیار زندگی

می توانی با حسین (ع) همراه شوی

:این روزها که عاشورای حسینی مصادف با روز دانش آموز شده؛ وظیفه ی مربیان پرورشی بیشتر گشته است. آنان باید به دانش آموزان نهضت حسینی را شرح دهند و در شناخت چنین رشادت هایی بچه ها را یاری رسانند....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

می‌توانی با حسین (ع) همراه شوی

یگانگی سیرۀ علوی و حسینی در برخورد با انحراف جامعه

شاید شما هم از آن دسته آدم‌هایی هستید که به دنبال معنا و مفهوم هر کلمه ساعت‌ها فکر می‌کنند. شاید شما هم از آن دسته از آدم‌هایی هستید که برای هر کلمه مفهومی می‌آفرینند. مثل من که گاهی می‌اندیشم که بالاخره دانش یعنی چه و دانش آموز یعنی چه؟ محرم یعنی چه و در عاشورای حسینی چرا به ناحق ظلم شد و... خیلی سوال‌های دیگر.

باید گفت که دانش آموز یعنی علاقه‌مند به مطالعه، تلاش، پیرو حق و حقیقت، توانا و با امید به آینده‌ای روشن.

برای همین روزی را به نام روز دانش آموز نام نهادند تا یادمان باشد در آبان ماه سال‌ها قبل، دانش آموزان اثبات کردند که با خون خویش آینده روشنی را برای هم وطنانشان رقم بزنند.

 

حالا همه می‌دانیم که 13 آبان سالروز چه واقعه‌ای است و کم و بیش همه می‌دانیم که در کربلا چه اتفاق‌هایی افتاد. اما این روزها که عزاداری حسینی مصادف با روز دانش آموز شده؛ وظیفه‌ی مربیان پرورشی بیشتر گشته است. آنان باید به دانش آموزان نهضت حسینی را شرح دهند و در شناخت چنین رشادت‌هایی بچه‌ها را یاری رسانند.

 

آموزش و پرورش که وظیفه تربیت کودکان و نوجوانان را بر عهده دارد، موظف به انجام فعالیت‌های زیادی است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها آشنایی با مسائل مذهبی و ایجاد رغبت در دانش آموزان برای تربیت دینی است.

 

ایام محرم هر سال یادآور خاطرات روزهایی است که مادران لباس‌های مشکی به تنمان می‌کردند و در مراسم عزاداری شرکت می‌کردیم. روزهایی که در ذهن ما سوال‌هایی درباره امام حسین (ع)، کربلا، روز عاشورا، شهادت و ... به وجود می‌آورد و پدران و مادران ما اشک می‌ریختند. سوالات بسیاری در ذهن دانش آموز در این باره شکل می‌گیرد که مربی در پیدا کردن جواب آن‌ها نقش بسزایی دارد.

 

وظیفه مربیان تربیتی

دانش آموزان در این ماه سهم ویژه‌ای دارند. مهم‌ترین شرکت‌کنندگان در عزاداری‌های محرم آنان هستند و می‌توانند بیشترین بهره را بگیرند و آینده جامعه را با سبک زندگی حسینی و با معرفت امام حسین (ع) بسازند.

تربیت دینی کودک

 

مدارس در این ایام می‌توانند با برپایی عزاداری برای دانش‌آموزان آنان را در انجام چنین مراسمی مشارکت دهند؛ بنابراین:

 

  • مربی پرورشی می‌تواند کارهای تهیه و نصب روزنامه دیواری درباره‌ی محرم و نصب شعر نوشته‌ها را در مدرسه به دانش آموزان بسپارد.

 

  • برگزاری مسابقه‌ی نقاشی، شعر و داستان درباره ایام محرم نیز از دیگر کارهایی است که مربیان پرورشی می‌توانند انجام دهند.

 

  • تهیه کتاب‌هایی در مورد نهضت سیدالشهدا (ع) و توزیع میان دانش آموزان و برگزاری مسابقه‌ی کتابخوانی نیز بسیار مهم است.

 

  • آشنا ساختن دانش آموزان با شهدای واقعه‌ی کربلا و این که کسانی همچون حُر چگونه متحول شدند موثر است.

 

بهتر است اولیای مدرسه در این ایام بار تکالیف بچه‌ها را کمتر کنند و مراسم نوحه خوانی و ذکر مصائب با کمک آنان در مدرسه برگزار گردد.

توصیه می‌شود، مداحان و ذاکران به گونه‌ای مرثیه‌سرایی کنند تا مسائل حاشیه‌ای که ممکن است برای کودکان آسیب‌زا گردد کمتر باشد.

محرم رسانه

 

محوری‌ترین برنامه‌ی ماه محرم در حوزه‌ی دانش آموزی فعال نمودن هیئت‌های مذهبی و سینه زنی است. 

 

نهایتاً، باید بدانید که ذکر این مصیبت‌ها، آسیب هیجانی بردانش آموزان وارد نمی‌سازد، بلکه مقدمه‌ای برای فکر کردن کودکان به وقایع روز عاشورا است. با چنین آموزش‌هایی هر دانش آموز می‌تواند در دوران زندگی خویش همیشه با امام حسین (ع) همراه گردد.

 


 

مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه کننده: مریم عرفانیان