تبیان، دستیار زندگی
حجاب در راس کار قرار دارد. کسانی که در امورات اداری مشغول به فعالیت هستند و از حجاب خوبی برخوردارنیست قرار است طبق بخشنامه ی جدید جریمه شوند و کسر حقوق داشته باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

طرح کسر حقوق از کارمندان بدحجاب

حجاب در راس کار قرار دارد. کسانی که در امورات اداری مشغول به فعالیت هستند و از حجاب خوبی برخوردارنیستند قرار است طبق بخشنامه ی جدید جریمه شوند و کسر حقوق داشته باشند.

فرآوری: طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
زنان کار، زنان کارمند

مقوله «حجاب» و «بدحجابی» در ایران از موضوعاتی است که در چند دهه گذشته همواره محل چالش نهادها، مسئولان و طیف‌های مختلف جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

حجاب در راس کار قرار دارد. کسانی که در امورات اداری مشغول به فعالیت هستند و از حجاب خوبی برخوردارنیستند قرار است طبق بخشنامه ی جدید جریمه شوند و کسر حقوق داشته باشند.

طیفی از نمایندگان مجلس به دنبال تصویب طرحی تحت عنوان « طرح صیانت از قانون عفاف و حجاب» هستند. طرحی که در صورت تصویب آن در مجلس ، زنان فاقد حجاب شرعی تا 10 میلیون تومان جریمه می شوند ، کار زنان از ساعت 10 شب تا 7 صبح ممنوع می شود ، یک سوم حقوق تا یک سال برای رعایت نکردن حجاب در دستگاه های اجرایی کم می شود و مدیر ساختمان های بزرگ در صورت اینکه تجهیزات ماهواره ای همسایگان را خبر ندهند محکوم به جزای نقدی می شوند.

طبق ماده سه این طرح، تمامی دستگاه‌های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری موظف‌ هستند ترتیبی اتخاذ کنند که ورود و حضور بانوان مراجعه‌کننده با رعایت حجاب شرعی باشد

هنوز جزییات «طرح حمایت از آمران‌به‌معروف و ناهیان‌ازمنکر» در «بهارستان» به تصویب نرسیده، نمایندگان نزدیک به «جبهه پایداری»، «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» را روانه «هیات‌رییسه» مجلس کرده‌اند؛ طرحی که سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس آن را دارای عناوین مجرمانه و تعیین مجازات دانسته و تاکید دارد که چنین طرحی الزاما باید در کمیسیون قضایی موردبررسی جامع قرار گیرد.

در بخش‌های مختلف طرح، مجرمان به پرداخت جرایم نقدی ملزم شده‌اند و طراحان پیشنهاد داده‌اند که منابع مالی به‌دست‌آمده از اجرای این طرح تقدیم نیروی انتظامی شده تا در نهایت صرف برنامه‌های آموزش و تبلیغ حجاب و عفاف شود.

این طرح به‌ویژه برای اشتغال زنان، سنگ‌تمام گذاشته، نه‌تنها محدودیت‌هایی برای ساعت کار زنان به وجود آمده که اشتغال زنان در ساعت به‌اصطلاح «نامتعارف»، به دریافت مجوز از نیروی انتظامی مشروط شده است. جریمه و حبس برای بدحجابی و دارندگان آنتن ماهواره نیز از فرازهای جدید «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» است. علاوه‌بر این در موضوع عفاف و حجاب جریمه نقدی و شرکت در دوره‌های آموزشی به دیگر ضوابط موجود پیشین در این زمینه اضافه شده است.

آنچه در ادامه در جدول زیر می آید جزییات بندهای این طرح است؛

ردیف

عنوان ماده

جزییات

1

تا 10 میلیون تومان جریمه برای بانوان فاقد حجاب شرعی

در یکی از مواد این طرح از نیروی انتظامی خواسته شده با بکارگیری نیروهای زن آموزش دیده در انظار و امکان عمومی به بانوان فاقد حجاب شرعی تذکر بدهد و زنانی که با پوشش غیرشرعی و نامناسب، عفت عمومی را جریحه‌دار می‌کنند ابتدا متعهد به شرکت در دوره های آموزشی و سپس محکوم به پرداخت جریمه نقدی از 2 تا 10 میلیون ریال کند.

همچنین در ماده یک این طرح هم آمده است «چنانچه راننده یا سرنشینان وسایل نقلیه اقدام به کشف حجاب، روزه خواری، مزاحمت برای نوامیس یا حرکات غیرمتعارف خلاف عفت عمومی» کنند باید یک میلیون ریال جریمه شوند و در صورت تکرار علاوه بر 10 نمره منفی، وسیله نقلیه به مدت 72 ساعت توقیف می‌شود.

2

ممنوعیت کار بانوان از 10 شب تا 7 صبح

طبق ماده پنج این طرح، اشتغال به کار بانوان در واحدهای صنفی باید با رعایت حرمت آن‌ها و پرهیز از اختلاط با مردان و در ساعات متعارف یعنی 7 صبح تا 10 شب باشد.عدم رعایت از این ماده تخلف صنفی محسوب می‌شود و واحد صنفی متخلف از طریق نیروی انتظامی به مدت یک هفته و در صورت تکرار به مدت یک ماه تعطیل خواهد شد.مشاغل پرستاری، پزشکی و مهمانداری هواپیما از شمول این ماده خارج است، ضمن آن که خاطرنشان شده اشتغال در ساعات شبانه برای مشاغلی که به خدمات بانوان نیاز دارند با دریافت مجوز از اماکن نیروی انتظامی مجاز است.

3

حضور بانوان مراجعه کننده به ادارات با رعایت حجاب اسلامی

کلیه دستگاه های مشمول ماه 5 قانون مدیریت خدمات کشوری موظفند ترتیبی اتخاذ کنند که ورود و حضور بانوان مراجعه کننده با رعایت حجاب شرعی صورت بگیرد

4

دوره آموزشی برای بانوان فاقد حجاب

نیروی انتظامی موظف است با بکارگیری نیروهای زن آموزش دیده در انظار و اماکن عمومی به بانوان فاقد حجاب تذکر بدهد، همچنین مامورین موظفند از بانوانی که با پوشش غیر شرعی و نامناسب عفت عمومی را جریحه دار می کنند، برای شرکت در دوره های آموزشی و مشاوره ای عفاف و حجاب که از سوی این نیرو برگزار می شود تعهد لازم را اخذ نمایند.

5

جزای نقدی مدیر ساختمانی که تجهیزات ماهواره ای همسایگان را خبر ندهد

نمایندگان امضا کننده این طرح در ماده 7، نصب و تعمیر تجهیزات دریافت از ماهواره را ممنوع کرده‌اند و مرتکب را در مرتبه اول محکوم به پرداخت جزای نقدی و در صورت تکرار مشمول حبس دانسته‌اند.

مدیران ساختمان‌ها هم موظف هستند نسبت به جمع‌آوری تجهیزات مرکزی غیرمجاز ماهواره اقدام و به ساکنین تذکر کتبی بدهند.

در صورتی که تا یک ماه پس از تذکر به ساکنان اقدامی صورت نگیرد، مدیر ساختمان باید موضوع را به نیروی انتظامی گزارش کند. عدم تذکر به ساکنان آپارتمان‌ها و یا عدم ارسال گزارش به نیروی انتظامی موجب محکومیت مدیر ساختمان به جزای نقدی خواهد شد.

6

کسر یک سوم حقوق تا یک سال برای رعایت نکردن حجاب در دستگاه های اجرایی

در ماده دو این طرح با استناد به بندی از قانون تخلفات اداری که مجازات‌هایی برای کارکنان دستگاه‌های اجرایی در صورت رعایت نکردن حجاب اسلامی در نظر گرفته، تاکید شده است که هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری متخلفان را به توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی محکوم خواهند کرد و در صورت تکرار، خاطیان به کسر حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا یک سوم از یک ماه تا یک سال محکوم می شوند.

البته در تبصره آمده است که این قانون مانع از تعقیب کیفری خاطیان نخواهد شد.

طبق ماده سه این طرح تمامی دستگاه های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری موظف هستند ترتیبی اتخاذ کنند که ورود و حضور بانوان مراجعه کننده با رعایت حجاب شرعی باشد.

درآمد ناشی از اجرای این قانون در اختیار نیروی انتظامی قرار خواهد گرفت تا صرف برنامه‌های آموزش و تبلیغ حجاب و عفاف شود.

کسر حقوق از کارمندان بدحجاب

در ماده دو این طرح با استناد به‌بندی از قانون تخلفات اداری که مجازات‌هایی برای کارکنان دستگاه‌های اجرایی در صورت رعایت‌نکردن حجاب اسلامی در نظر گرفته، تاکید شده که هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری، متخلفان را به توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی محکوم خواهند کرد و در صورت تکرار، خاطیان به کسر حقوق و فوق‌العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا یک‌سوم، از یک ماه تا یک سال محکوم می‌شوند. البته در تبصره آمده است که این قانون مانع از تعقیب کیفری خاطیان نخواهد شد.

طبق ماده سه این طرح، تمامی دستگاه‌های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری موظف‌ هستند ترتیبی اتخاذ کنند که ورود و حضور بانوان مراجعه‌کننده با رعایت حجاب شرعی باشد. .

با این حال تصویب کلیات «طرح حمایت از آمران‌به‌معروف و ناهیان‌ازمنکر» همین حالا با مخالفت از سوی دولت مواجه شده و معاون پارلمانی حسن روحانی، بندهایی از این طرح را موازی با وظایف وزارت کشور و بندهای دیگر را مغایر آزادی‌های مدنی افراد دانسته است. باید دید طرح «صیانت از عفاف و حجاب» به صحن علنی مجلس خواهد آمد یا نه. باوجود محدودیت‌های پیشنهادشده این طرح برای زنان و به‌ویژه حوزه‌های کاری، امضای نمایندگان زن در پای این طرح جالب‌توجه است.


منابع: فرارو / شهرخبر

سکانس هایی از ساپورت پوشان!

چادرهایی از جنس مد!

هویت زنان و مسئله ای به نام پوشش