تبیان، دستیار زندگی
تبیان: سلام. بسیار خوش آمدید به نهمین جشنواره پژوهشی دانش آموزی تلی از زباله های پلاستیکی میراث بشر امروز برای آیندگان خواهد بود. برای مقابله با این مشکل دانشمندان جهان به فکر استفاده از مواد زیست تخریب پذیر افتادند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عروسک پلاستیکی دوست دار طبیعت

عروسک پلاستیکی دوست دار طبیعت

تبیان: سلام. بسیار خوش آمدید به نهمین جشنواره پژوهشی دانش آموزی تبیان. لطفاً مدرسه و گروهی که با آن در این جشنواره شرکت کرده اید را معرفی کنید:

به نام خدا و با سلام. من مهسا چاوشی به همراه دوستانم کوثر قدمی و نرگس صفار زاده از مدرسه سیمای نور با عنوان ساخت عروسک از مواد زیست تخریب در این جشنواره شرکت کرده ایم.

تبیان: علت این که این پروژه را برای تحقیق خود انتخاب کرده اید چه بود؟ پیشنهاد این موضوع با دبیرتان بود یا خودتان انتخاب کرده اید که در این زمینه کار کنید؟

پلاستیک ها از جمله موادی هستند که در تمام جنبه های زندگی بشر امروز حضور دارند ولی این دستاورد بشری در نهایت به ضرر نسل های آینده تمام خواهد شد. زیرا تلی از زباله های پلاستیکی میراث بشر امروز برای آیندگان خواهد بود. برای مقابله با این مشکل دانشمندان جهان به فکر استفاده از مواد زیست تخریب پذیر افتادند و بدین ترتیب بیوپلاستیک ها وارد زندگی انسان ها شدند. اهمیت این موضوع برای ما باعث انتخاب این عنوان بود.

تبیان: کمی در رابطه با پروژه خود توضیح دهید:

روش تحقیق به صورت آزمایشگاهی و تجربی بود. به طور کلی برای ساخت بیوپلاستیک به سه متغیر بیو پلیمر و پلاستیکی سایزر و یک اسید آلی نیاز است.

کار های انجام شده بسیار گسترده بود و از اهم آن ها استخراج کازئین از شیر، استخراج نشاسته از سیب زمینی، استخراج پکتین از هویج، استفاده ازسلولز کاغذ، استخراج رنگ از گیاهان و در نهایت  و قالب زدن آن بود.

پلاستیک به دست آمده از هویج و سیب بسیار نازک بوده و قابل قالب زدن نمی باشد. این بیوپلاستیک بسیار شکننده و کم دوام می باشد و هنگام خشک شدن گوشه های آن جمع می شود.

بعد از انجام آزمایشات مختلف نتایج جالبی به دست آمد: بیوپلاستیک به دست آمده از کازئین مناسب قالب زدن می باشد و می توان برای ساخت قطعاتی از عروسک را از آن استفاده کرد ولی بافت زیبایی ندارد و استحکام کمی نیز دارد.

بیوپلاستیک به دست آمده از نشاسته ذرت بسیار مناسب بود. به این منظور آزمایش نشاسته ذرت چندین بار و با دوز های مختلف از فاکتورهای سازنده بیوپلاستیک انجام شد تا غلظت مناسب جهت ساخت عروسک به دست آمد.

بیوپلاستیک حاصل از اگار و ژلاتین ازهیچ نظر برای این کار مناسب نبود و اضافه کردن چسب چوب و نشاسته به آن جهت استحکام بیشتر باعث ناهمگن شدن مخلوط گردید. درنتیجه بیوپلاستیکی با فازهای جدا گانه تشکیل شد.

تبیان: جالب ترین نکته ای که طی انجام پروژه خود با آن مواجه شدید چه بود؟

جالب ترین نکته، کاربرد این روش است. اگر ما بتوانیم عروسک سه بعدی بسازیم و آن را به تولید انبوه برسانیم به طبیت کمک با ارزشی کرده ایم.

تبیان: انجام کار پژوهشی در کنار دروس تئوری چه تاثیری بر شما داشته است؟

قطعاً انجام کار های آزمایشگاهی باعث کسب تجربه ارزنده ای می شود و از جهتی اطلاعات علمی بسیاری کسب کردیم.

عروسک پلاستیکی دوست دار طبیعت

تبیان: آیا برنامه خاصی از طرف مدرسه برای شما در نظر گرفته شده بود؟

بله ما در مدرسه زنگ پژوهش داریم. رشته های مختلف با معلم متخصص آن رشته در کلاس های جدا برگزار می شوند.

تبیان: به نظر شما برای ارتقاء سطح فرهنگ پژوهش محوری چه کار هایی می توان انجام داد؟

وجود زنگ پژوهش در تمام مدارس الزامی شود. شروع کار های پژوهشی از سنین پایین باعث آشنایی بیشتر دانش آموزان با این مقوله می شود.

تبیان: فعالیت های خارج از مدرسه شما در چه زمینه ای است؟

کارهایی برای بالا بردن سطح علمی مان از جمله شرکت در کلاس های المپیاد انجام می دهیم و هم چنین با ورزش وقت خود را پر می کنیم.

تبیان: نظرتان راجع به برگزاری جشنواره های دانش آموزی از جمله تبیان چیست؟

جالب ترین نکته جشنواره تبیان جمع کردن دانش آموزان از تمام رده های سنی، از شهر های مختلف و از رشته های متفاوت کنار هم است.

تبیان: از غرفه های دیگر نیز بازدید کرده اید؟

بله، امسال کار های جالب و نو بسیار زیاد هستند. غرفه ها بزرگ تر و منظم تر شده اند.

تبیان: با تشکر از حضور شما در نهمین جشنواره تبیان و همین طور شرکت در مصاحبه ما. امیدواریم همواره در ارتقا سطح علمی و فرهنگی کشورمان موفق و پیش قدم باشید.

عروسک پلاستیکی دوست دار طبیعت

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: سارا یعقوبیان

تنظیم: زینب کاظمی