تبیان، دستیار زندگی
به گفته رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در صورت تایید بانک مرکزی، روبل جایگزین سایر ارزها برای مبادلات تجاری ایران و روسیه می شود. اسدالله عسگر اولادی - رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه - در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و ک
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دلار بالاخره می‌رود!


به گفته رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در صورت تایید بانک مرکزی، روبل جایگزین سایر ارزها برای مبادلات تجاری ایران و روسیه می‌شود. اسدالله عسگر‌اولادی - رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه - در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به بیان دستاورد‌های سفر روسیه پرداخت و گفت: برای حل مشکلات بانکی در معاملات ایران و روسیه قرار شد روبل جایگزین سایر ارز‌ها شود البته قرار است بانک مرکزی نظر کارشناسی خود را برای اجرای این طرح ظرف دو ماه آینده اعلام کند.
دلار

وی گفت: در جلسه‌ای که به عنوان کارآفرینان اقتصادی پنج کشور در حاشیه دریای خزر برگزار شد، مسائل این کشور‌ها برای افزایش روابط تجاری بیان شد. پیشنهاد ما این بود که برای حل مشکل روادید که یکی از مشکلات حاد این کشور‌هاست، روادید را برای رفت‌وآمد در این کشور‌ها حذف کنند اما با مخالفت روبرو و قرار شد مشکلات روادید در یک ماه آینده درست شود و براین اساس ظرف سه روز روادید‌های مربوط به هر کشور صادر خواهد شد.

عسگر اولادی اظهار کرد: روس‌ها خریدار انواع محصولات اعم از محصولات کشاورزی، صیفی‌جات، دریایی هستند و باید برای افزایش صادرات برنامه‌ریزی‌های مناسب و بازاریابی انجام دهیم.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه خاطر نشان کرد: میلیان بانک در کنار بانک ملی قرار است تبادلات بانکی بین پنج کشور را انجام دهد و نرخ مبادلاتی را طبق نرخ آزاد در ایران تحویل دهد.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه افزود: نبود حمل‌ونقل هوایی یکی‌ دیگر از مشکلات ماست. همچنین مشکلات مربوط به کشتیرانی در دریای خزر هم با سرمایه‌گذاری‌های موثر هر کشور باید حل شود.

افزایش سطح مبادلات تجاری به بیش از 15 میلیارد دلار

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: امروز توافقات جدی در حوزه اقتصادی بین ایران و روسیه به عمل آمده و دو کشور تلاش می کنند سطح فعالیت های تجاری را تا سال 2015 به بیش از 15 میلیارد دلار برسانند.

مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه که به دعوت مسئولین دانشگاه دولتی حمل و نقل مسکو، در جمع دانشجویان آن دانشگاه حضور یافت، طی سخنانی به طرح مباحثی در زمینه تحولات جاری در منطقه و جهان و همچنین تاثیر آن بر روابط ایران و روسیه پرداخت.

در ادامه این نشست، سفیر جمهوری اسلامی ایران به ایراد سخن پرداخت و  گفت: ایران و روسیه  منافع و تهدیدات مشترکی در منطقه دارند و در صحنه نظام بین المللی نیز از اشتراک نظر در بسیاری از حوزه ها برخوردار هستند.

هر دو کشور مخالف نظام تک قطبی و معتقد به جهان چند قطبی هستند. ما بر این اعتقاد هستیم که سازمانهای بین المللی باید نقش جدی تر در حل و فصل مشکلات جامعه جهانی ایفاء نمایند. هرچند امروزه  این قبیل سازمانها به وظایف اصلی خود عمل نمی‌کنند و دچار ضعف در حوزه مسئولیت های خود هستند

وی افزود: هر دو کشور مخالف نظام تک قطبی و معتقد به جهان چند قطبی هستند. ما بر این اعتقاد هستیم که سازمانهای بین المللی باید نقش جدی تر در حل و فصل مشکلات جامعه جهانی ایفاء نمایند. هرچند امروزه  این قبیل سازمانها به وظایف اصلی خود عمل نمی‌کنند و دچار ضعف در حوزه مسئولیت های خود هستند، اما باید کمک کرد سازمانهای بین المللی از اهداف اصلی خود دور نشوند.

سنایی گفت: کشورهای غربی با سوء استفاده از ضعف سازمانهای بین المللی  و دور زدن این سازمانها، با دخالت در امور داخلی کشورها منطقه، آنها را دچار بی ثباتی و نا امنی نموده‌اند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه ادامه داد: ایران و روسیه علاوه بر همکاری در موضوعات کلان بین المللی، در خاورمیانه، آسیای میانه و قفقاز و همچنین در حوزه دریای خزر، همکاری تنگاتنگی دارند. در حوزه دوجانبه نیز روابط دو کشور طی 20 سال گذشته گسترش یافته و دیالوگ خوبی بین سران دو کشور برقرار شده است.

وی افزود: بعد از روی کار آمده دولت جدید در ایران، تاکنون سران دو کشور سه بار با هم دیدار داشتند. امروز توافقات جدی در حوزه اقتصادی بین دو کشور بعمل آمده و ما تلاش داریم سطح فعالیت های تجاری را تا سال 2015 به بیش از 15 میلیارد دلار برسانیم.

مهدی سنایی گفت: در زمینه ترازیت و حمل و نقل ریلی نیز همکاری های خوبی بین دو کشور صورت گرفته است که اولین مورد آن کریدور شمال – جنوب است. این کریدور حوزه بالتیک را به خلیج فارس متصل می‌سازد. ایران بهترین مسیر برای دستیابی روسیه و کشورهای آسیای مرکزی به خلیج فارس است. ما به دنبال احیای خط ریلی گذشته بین ایران و شوروی هستیم. توافقاتی در این زمینه بین ایران و روسیه بعمل آمده و در مرحله اجراء قرار گرفته است.

در خاتمه این سخنرانی تعدادی از دانشجویان به طرح سوالاتی در زمینه آثار تحریم‌ها بر اقتصاد و مردم ایران، راههای مقابله با این تحریمها، امکان بهره مندی روسیه از تجربیات ایران برای مقابله با تحریم‌های غرب، موضع ایران در قبال تحولات منطقه و جهان و دورنمای همکاریهای ایران و روسیه پرداختند.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع : مهر و ایسنا

مطالب مرتبط:

دلار حذف می شود؟

دلار 1200 تومان می‌شود؟!

قصه این روزهای دلار