تبیان، دستیار زندگی
می توان گفت که مهم ترین عامل در فرار و بیزاری از مدرسه، عدم درک نیازهای اساسی بچه ها در خانه و مدرسه است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

علل بیزاری کودک از مدرسه


می‌توان گفت که مهم‌ترین عامل در فرار و بیزاری از مدرسه، عدم درک نیازهای اساسی بچه‌ها در خانه و مدرسه است.


چگونه ترس دانش آموزان از مدرسه را کاهش دهیم؟

عوامل موثر بر بیزاری کودک از رفتن به مدرسه، بدین شرح است:

1- پدر یا مادر، ناآگاهانه، نشانه‌های وابستگی در کودک را تقویت می‌کنند، به‌گونه‌ای که جدایی از والدین برای کودک سخت شده و از مدرسه فراری می‌شود.

2- کشمکش‌های درون روانی یا مدرسه‌هراسی، می‌توانند از عوامل تسریع یا زمینه‌ساز مدرسه‌گریزی باشند.

3- کشمکش‌های خانوادگی

روش‌های فرزندپروری، اصولاً سه گونه‌اند: سهل‌انگار، مستبدانه و آزادمنشانه. که هم دیکتاتوری والدین و هم سهل‌انگاری آنان را می‌توان زمینه‌ساز فرار بچه‌ها از مدرسه دانست؛ زیرا در هر دو حالت، فشار روانی روی بچه‌ها زیاد است.

بچه‌ها نیاز به حمایت، امنیت و تایید از سوی والدین دارند و آزادی بدون مرز، آنان را مضطرب و پریشان کرده و احساس تنهایی و بی‌پناهی خواهند کرد. بچه‌ها قادر نیستند به تنهایی مسیرشان را طی کنند، چنانکه روش مستبدانه و آزادی بی حدوحصر و خارج از ضابطه، بیانگر جهل و بی‌دانشی والدین بوده و ناتوانی آنان را نشان می‌دهد.

4- می‌توان گفت که مهم‌ترین عامل در فرار و بیزاری از مدرسه، عدم درک نیازهای اساسی بچه‌ها در خانه و مدرسه است. مدرسه‌ی ناکام کننده و خانواده‌ی سرکوب کننده، از آن جمله‌اند. روابط دیکتاتوری یا سهل‌انگاری در مدرسه و خانه، منجر به آسیب‌هایی در سطح جامعه می‌شود؛ آسیب‌هایی چون دختران فراری، پسران بزهکار و ...

پدر یا مادر، ناآگاهانه، نشانه‌های وابستگی در کودک را تقویت می‌کنند، بهآ‌گونه‌ای که جدایی از والدین برای کودک سخت شده و از مدرسه فراری می‌شود.

از طرف دیگر، محیط‌های چهارگانه یادگیری (مدرسه، خانواده، اجتماع و رسانه‌های جمعی) می‌توانند دو نوع رابطه با یکدیگر داشته باشند:

1- تعارض

2- هماهنگی و همکاری

چنانچه میان آموزش‌های محیط‌های چهارگانه، رابطه‌ای مطلوب و منطقی وجود نداشته باشد، شاهد نوعی سردرگمی، بی‌برنامگی و هرج و مرج در آموزش خواهیم بود. در این میان، می‌توان دو محیط مدرسه و خانواده را آسیب‌پذیر دانست، زیرا دو محیط دیگر یعنی اجتماع (همانند گروه دوستان و هم‌سالان) و رسانه‌های جمعی، آسان‌تر می‌توانند دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار داده و آموزش‌هایی که در مدرسه و خانواده به آن‌ها ارائه شده است را تضعیف نمایند.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: sadatmousavi2

برگرفته از انجمن: امور تربیتی

مطالب مرتبط:

از چوب ‌تر تا زمزمه محبت معلم

کلاس اولی‌ها و الگوها