تبیان، دستیار زندگی
بارداری از مواردی است که در میان مشکلات امروزی ما آنهم با مشکل جدی دست و پنجه نرم خواهد کرد. این مطلب را نه فقط زنان باردار که حتی آقایان هم باید بخوانند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سپیده آماده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خطری جدی برای بارداری

بارداری از مواردی است که در میان مشکلات امروزی ما آنهم با مشکل جدی دست و پنجه نرم خواهد کرد. این مطلب را نه فقط زنان باردار که حتی آقایان هم باید بخوانند.

کیانا نیکفام - بخش اجتماعی تبیان
بارداری

ماجرای افزایش سن ازدواج به سنین بالای 35 سالگی در میان خانم ها اتفاقی است که نگرانی های بسیاری را در زمینه سلامت بارداری به میان آورده است، اما چندی پیش رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم از روش نوینی خبر داد که بارداری سلامت در سنین بالای 40 سالگی را محقق می کند.

به گزارش «تبیان »، رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم از بکارگیری روش نوینی خبر از روش جدیدی خبر داد که با نمونه برداری از تخمدان یک زن در سنینی که هنوز قادر به باروری است و فریز آن، این امکان را فراهم می آورد که او در آینده و در زمان مناسب بتواند صاحب فرزند شود. دکتر ابوطالب صارمی با بیان این خبر گفت: این روش همچنین کمک می کند که زنان با حفظ بافت تخمدانی از طریق نمونه برداری و فریز و بکارگیری آن در ایام یائسگی، بتوانند از استروژن خود به جای داروهای شیمیایی بهره گرفته و دچار عوارض یائسگی نشوند. وی خاطر نشان ساخت: در صورتی که خانمی که بافت تخمدان او فریز شده، تمایل به بارداری به روش طبیعی طی سالهای بعدی (بالای 40 سال) را داشته باشد، می توان پس از خروج بافت مذکور از حالت انجماد، آن را مجدد به تخمدان پیوند زد و در صورتی که وی خواستار بارداری به کمک روش IVF باشد، می توان با کاشت یک لایه از بافت تخمدان در زیر پوست دست یا پا، بدون نیاز به پیوند تخمدان، شرایطی را فراهم کرد که او بتواند به روش آزمایشگاهی صاحب فرزند شود.

افزایش سن ازدواج به دهه سوم زندگی و دشواریهای فرزند آوری سلامت

میانگین سنی که مرز سی سالگی را هم رد کرد

ماجرای امکان باروری سلامت در سنین بالای 40 سال زمانی جلوه گری بیشتری پیدا می کند، که نگاهی به افزایش سن ازدواج در سالهای گذشته بیندازیم. بر اساس آمارگیری سراسری سال 45، میانگین سن ازدواج زنان در آن سال ، 19 سال بوده است، سن ازدواج در ادامه بر اساس آمار سال 1355، 20 سال، آمار سال 1365، 21، آمار سال 1375، 22، سال و طبق آمار سال 1385، 5/23 بوده است. این آمار در سال 92 هم میانگین سن ازدواج برای آقایان 27.4 سال و برای خانم‌ها 22.1 سال است با این تفسیر که آمار در نقاط شهری و روستایی کشور متفاوت است.

با توجه به هزینه های روش های باروری سلامت در سنین بالای چهل سالگی باید از طرف خود مراجعان پرداخت شود، نهادهای مسئول باید چاره ای برای زیر پوشش قرار دادن این هزینه ها از طریق بیمه اقدامات لازم را به کار گیرند تا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به افزایش جمعیت ، فرزند آوری سلامت برای زنان بالای چهل سال با هزینه های معقول محقق شود و همه بتوانند از این امکانات بهره مند شوند

افزایش سن ازدواج زمانی به بحران نزدیک تر می شود که نگاهی به میانگین سن ازدواج در کلانشهرهایی چون تهران بیندازیم، آماری که به گفته مسئولان سازمان ملی جوانان و مرکز آمار ایران نشان از این دارد که سن ازدواج به مرز سی سالگی رسیده است. گذشتن میانگین سن ازدواج دختران در کلانشهرها از سی سالگی در حالی است که بر اساس آخرین آمارهای سازمان ملی جوانان،11 میلیون جوان ایرانی در حال گذار از سنین باروری هستند، جوانانی در آستانه ازدواجی که به دلیل تاخیر در این امر، شانس باروری موفق را پشت سر می‌گذارند.

چرا سن ازدواج شیب صعودی گرفته؟

اینکه چرا سن ازدواج این روزها در سالهای دهه سوم زندگی روزگار می گذارند بیش از هر چیز به تحولات اجتماعی سالهای اخیر جامعه باز می گردد. در سالهای نه چندان دور، دختران در سنین نوجوانی با اولین خواستگارهایی که راه خانه های پدری شان را در پیش می گرفتند، جواب بله می گفتند و در فاصله زمانی کمی راهی خانه بخت می شدند، ازدواج در آن روزها با امروز تفاوت های بسیاری داشت، پسرها در سالهای ابتدای جوانی به محض اینکه به اصلاح پشت لبشان سبز می شد و می توانستند کسب و کاری را برای خود دست و پا کنند، قصد ازدواج می کردند و پس از آن هم عروسشان را به یکی از اتاق های خانه پدری می آوردند و روزگاری متاهلی را آغاز می کردند. عروس خانم ها هم با جهیزیه ای که به چند دست بشقاب و قابلمه و وسایل ابتدایی زندگی محدود می شد به همان یک اتاق خانه پدر شوهر اکتفا می کردند و زندگی ساده اما صمیمی را آغاز در پیش می گرفتند. این سالها اما ازدواج کردن به این آسانی ها نیست، در این دوره اگر پسری بخواهد ازدواج کند باید لااقل بتواند خانه ای را رهن و یا اجاره کند و هزینه های ازدواج داشته باشد و یک شغلی دائمی که با حقوقش بتواند از پس هزینه های زندگی بربیایند، تا زمانی که بتوانند چنین پس از اندازی را به دست بیاورند، به همان گردنه معروف سی سالگی رسیده اند، دختران این دوره هم که پس از پایان تحصیل در مدرسه، راه دانشگاه و پس از ان محیط های کاری را در پیش می گیرند؛ زمان ازدواج در همان سالهای دهه سوم زندگی به سر می برند و نتیجه هم می شود آمارهایی که گویای گذار 11 میلیون جوان ایرانی از سنین باروری است.

گذشتن میانگین سن ازدواج دختران در کلانشهرها از سی سالگی در حالی است که بر اساس آخرین آمارهای سازمان ملی جوانان،11 میلیون جوان ایرانی در حال گذار از سنین باروری هستند، جوانانی در آستانه ازدواجی که به دلیل تاخیر در این امر، شانس باروری موفق را پشت سر می‌گذارند

در روزگاری نه چندان دور که دخترها و پسرها در ابتدای سنین جوانی، قدم به زندگی مشترک می گذاشتند، سنین باروری را در سنین پیش از بیست سالگی آغاز می کردند، این روزها اما با افزایش سن ازدواج که به گردنه سی سالگی هم رسیده است، دختران پس از ازدواج فرصت بسیار محدودی برای باروری سلامت دارند، فرصتی که با گذشت از 35 سالگی، به مخاطره می افتد. رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم در این باره معتقد است: با توجه به اینکه در حال حاضر سن ازدواج در کشور به بالای 35 سال رسیده و تصمیم به فرزندآوری به حدود 40 سالگی و اینکه در این سنین ذخیره تخمدان ها به لحاظ کمی و کیفی روبه کاهش بوده، حتی در صورت بارداری، شانس سقط به خصوص سقط های مکرر در این زنان بیشتر است، بهره گیری از این شیوه به دختران جوان توصیه می شود.

بیمه های تکمیلی باید به مدد روش های بارداری سلامت در سنین بالا چهل سالگی بیایند

با توجه به رشد روز افزون سن ازدواج و گذشتن سن ازدواج دختران در کلانشهرهای به سالهای دهه سوم زندگی، ماجرای باروری در سنین بالای چهل سالگی یکی از اصلی ترین مسائل روزهای جامعه شده است. با توجه به هزینه های روش های باروری سلامت در سنین بالای چهل سالگی باید از طرف خود مراجعان پرداخت شود، نهادهای مسئول باید چاره ای برای زیر پوشش قرار دادن این هزینه ها از طریق بیمه اقدامات لازم را به کار گیرند تا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به افزایش جمعیت ، فرزند آوری سلامت برای زنان بالای چهل سال با هزینه های معقول محقق شود و همه بتوانند از این امکانات بهره مند شوند.


افزایش جمعیت مادران قلیانی!

نبض مامایی کند می‌زند

پزشکان میلیونر متخلف!