تبیان، دستیار زندگی
در اطاقش نشسته، لپ تابش را روی پایش گذاشته و با ورود به شبک های اجتماعی، شروع به گفتن حرف های قشنگ می کند، این هم نوعی دلبری از نوع مدرن است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ازدواج آنلاین، زندگی آفلاین


در اطاقش نشسته، لپ تابش را روی پایش گذاشته و با ورود به شبکه های اجتماعی، شروع به گفتن حرف های قشنگ می کند، این هم نوعی دلبری از نوع مدرن است...

ازدواج آنلاین، زندگی آفلاین

در مقالات قبل در مورد روش های مختلف آشنایی صحبت کردیم، گفتیم که روش سنتی با کمی تغییر می تواند بهترین و امن ترین روش انتخاب همسر باشد، از آشنایی در راه پله های دانشگاه هم حرف زدیم و راهکارهایی برای یک ازدواج دانشجویی خوب را بیان کردیم اما چیزی که این بار می خواهی در مورد آن با هم صحبت کنیم، آشنایی های مدرن و پست مدرن امروزی است که شاید اگر بیست سال قبل کسی می شنید که می توان اینگونه شریک زندگی انتخاب کرد، امکان نداشت باور کند اما امروز بخشی از ازدواج ها به این صورت اتفاق می افتد.

ما اسم این نوع آشنایی ها را ازدواج به روش کلیکی گذاشته ایم. روشی که مشکلات خاص خود را دارد اما نمی توان به طور کلی آن را رد کرد چون وجود دارد و در نسل امروز که بیشتر از فضای واقعی در موبایل ها و تب لت هایش سیر می کند، شاید اجتناب ناپذیر باشد.

البته اگر از این روش حرف می زنیم به معنی تایید آن نیست اما حال که عده ای از جوانان به این روش به خانه بخت می روند، باید قواعد انتخاب صحیح ترکلیکی را بیان کنیم.

منظور از ازدواج های کلیکی تنها آشنایی در شبکه های اجتماعی نیست، حتی شبکه های اجتماعی موبایلی و برنامه های مدل به مدلی که هر روز می آیند، هم شامل این روش می شود البته گاهی دو همکار که مراوده زیادی باهم ندارند و تنها از طریق مسنجر با هم در ارتباط خواهند بود نیز در صورت علاقه مندی و خواستگای آنلاین، شامل این نوع آشنایی خواهند شد.

ازدواج های کلیکی می تواند بسیار پر خطر باشد یا نباشد.

اول از همه ممکن است دختر و پسر هر جا و در هر شرایطی یکدیگر را ببینند و علاقه مند شوند، یکی از این مکان ها هم فضاهای مجازیست اما نکته مهم این است که همان گونه که در بحث ازدواج های دانشجویی بدان اشاره کردیم، موضوع ارتباط و آشنایی آنها خیلی زود باید به خانواده کشیده شود. ارتباط برای دوران طولانی و وابستگی عاطفی به هم بدون با خبر بودن و رضایت و نظارت خانواده می تواند بسیار خطر ناک باشد.

این خطر در دنیای مجازی بسیار بیشتر است تا در دانشگاه زیرا در این فضا احتمال دروغ گویی و سوء استفده افراد زیاد است. همین چند وقت پیش بود که پرونده ای از دختر خانمی بر ملا شد که با نام پسر در شبکه های اجتماعی حضور داشته و دختران دیگر را در گیر عاطفی می کرده است!

عکس ها می تواند دروغ باشد، نوشته ها می تواند کپی باشد و لایک ها می تواند غرض ورزانه باشد. به همین دلیل اگر دو نفر به یکدیگر احساس علاقه مندی کردند باید کار را از مجازی به واقعی البته تحت نظر بزرگ ترها برسانند

عکس ها می تواند دروغ باشد، نوشته ها می تواند کپی باشد و لایک ها می تواند غرض ورزانه باشد. به همین دلیل اگر دو نفر به یکدیگر احساس علاقه مندی کردند باید کار را از مجازی به واقعی البته تحت نظر بزرگ ترها برسانند.

مشکل اساسی این شیوه آشنایی این است که چون افراد در آن با هم ارتباط رو در رو و حضوری ندارند، شناخت، منحصر به گفته های افراد می شود.رسیدن به شناخت صحیح شرط خوشبختی است. از آنجایی هم که اغلب نوجوانان و جوانان احساسی و عاطفی هستند به سخنان غیر واقعی فرد مقابل و تناقض های گفتاریش توجه نداشته و پس از گذشت مدتی به فرد مقابل علاقه مند می شوند. باید همه جوان ها بسیار به این موضوع دقت کنند. نگذارند در گیر عاطفی یک آی دی و اسم و عکس بشوند زیرا قرار است یک شریک برای زندگی واقعی خود انتخاب کنند.

نکته ای که دختر ها و پسرها باید به آن توجه کنند اما دختر خانم ها بخاطر احساسی تر بودن بیشتر باید مراقب آن باشند، حضور برخی افراد در این فضاها برای سرگرمی است.

ازدواج آنلاین، زندگی آفلاین

این روزها گفتن کلمات عاطفی و رویایی کار چندان سختی نیست،افراد بی تعهد به حرف هایشان فکر می کنند کسی که آنطرف مانیتور با کیلومترها فاصله یا در چند خانه آن طرف تر نشسته، یک شخص مجازی است و همانطور که ارتباط شان واقعی نیست، احساس و قلب طرف مقابل هم می تواند واقعی نباشد البته بگذریم از بی تعهدی که در ارتباط های واقعی و عینی هم وجود دارد.

این نکته مهمی است که دختر و پسر مراقب باشند باعث سرگرمی و تفریح دیگری نشوند.

خطوط قرمزی که در دنیای واقعی وجود دارد در رایانه، لب تاب، تب لت، گوشی موبایل و هر جای دیگری که زن و مرد با هم در ارتباط هستند نیز وجود دارد. جوان ها باید مراقب نوع حرف زدن و مراوده خود باشند زیرا تمام این مکالمات ثبت می شود و می تواند روزی به ضرر آنها باشد. فرستادن عکس به بهانه دلتنگی و انتخاب، تنها یک بازی کودکانه است. حتی اگر قصد ازدواج وجود داشته باشد هم رعایت موازین نه تنها به ضرر دختر و پسر نیست بلکه به طرف مقابل نشان می دهد که این فرد انسان قابل اعتمادی است و یکی از آسیب های ازدواج های کلیکی که از دست دادن اعتماد و شیوع بد بینی در زندگی مشترک است را از بین می برد.

چه بخواهیم و چه نخواهیم، فضای مجازی به خانه ها و ارتباطات ما آمده است، بهتر است باور کنیم خدا در این فضا هم وجود دارد، بهتر است اگر علاقه مندی به صورت آنلاین و روی خط ایجاد شد، ادامه اش به صورت آفلاین و زیر نظر خانواده و به صورت عینی باشد.

برای اطلاع از طرح همسان گزینی تبیان اینجا کلیک کنید

متین سیفی

بخش کلوب ازدواج تبیان


مطالب مرتبط:

راه‌های آشنایی برای ازدواج

شش اشتباه در دوران آشنایی

آشنایی دختر و پسر از نگاه اسلام

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.