تبیان، دستیار زندگی
تحرك كلید موفقیت در هر چیز است و از لوازم ضرورى زندگى آدمى است. تحرك نه تنها بسیارى از بیمارها را بهبود مى بخشد و از اضافه وزن و كمر درد جلوگیرى مى كند، بلكه افسردگى را از بین مى برد و نشاط كافى به آدمى اعطا مى كند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

من یک مرده متحرکم!

مرد ناراحت

من ظاهراً مشکلاتی که دارم یکی یکی بهشون داره اضافه می شه.

اصلاً حالم خوب نیست.

آ·         می خوام روزها بگذره، دوست دارم بگیرم بخوابم و همیشه خواب باشم.

آ·         کاش می شد روزی که دیگه صبح چشممو که باز کنم اینجا نباشم.

آ·         توی این چند ماهه ناراحت تر، غمگین تر، افسرده تر شدم.

مشکلات خانوادگی:

من از بابام متنفرم و وقتی مجبور باشی که با یکی زندگی کنی که ازش متنفری زندگی برات خیلی سخت میشه. از مامانمم همین طور. اونا خیلی بدن. اصلاٌ به فکر بچه هاشون نبودن و نیستن. همیشه تحقیر و توهین. دروغ، تفرقه افکنی. نمی دونه وظایف پدری چیه.

مشکلات اجتماعی:

همه چی گرون شده- وضعیت سیاسی مملکت- تحریم ها- احتمال وقوع جنگ- بی کفایتی مسئولین- جوونا افسرده.

مشکلات شخصی:

نیازهایی دارم که برطرف نشده، گاهی وقتا فکر می کنم خودمو نابود کنم بهتره. بعدش می ترسم از اینکه برای همیشه توی جهنم بمونم. همیشه آهنگ غمگین گوش میدم.

مشکلات مالی:

حقوقم ارزشش یک سوم شده. همه چی سه برابر شده: پس همه چی ده برابر شده.

منی که یه روزی دلم به همین ها خوش بود حالا باید چیکار کنم. چه خاکی به سرم بریزم؟ چه جوری بیام پس انداز کنم؟ دیگه هیچ پس اندازی جمع نمی شه. نگین که قناعت کن.

مشکلات ادامه تحصیلم:

به روزایی دلم خوش بود که اگه نشه حداقل برای دکترا میرم یه جایی اپلای می گیرم. الان که دیگه نمی شه. حال و روزم خوب نیست. دیگه هیچ چیز خوشحالم نمی کنه. فکر کنم که دیگه به آخر خط رسیدم.

من یه مرده متحرک هستم که اگه اجبار بالا سرم نباشه از رختخوابم بلند نمی شم.

امام علی علیه السلام: کسی را که چهار چیز داند از چهار چیز نومید نگشته: 1- کسی را که امر به دعا نمودند از روا ساختن درخواست نومیدش نگردانند.2- کسی را که دستور توبه دادند از پذیرفتن نومیدش نسازند.3- کسی را که به استغفار وادار نمودند از آمرزش نومیدش ننمایند.4- و کسی را که شکر و سپاس یاد دادند از افزونی نعمت ها نومیدش نکنند

رسیدن به نشاط و شادى دائمى هم بستگى به عوامل جسمانى دارد و هم عوامل روانى و شناختی. ما در اینجا به برخى از این عوامل شادى و نشاط جوانى اشاره مى كنیم:

1. انگیزه: انگیزه نقش بسزایى در ایجاد نشاط و انرژى دارد. باید سعى كنیم انگیزه هاى ما درونى باشد نه عوامل بیرونى مثل تشویق و پاداش، زیرا عوامل بیرونى متغیر است و كسى كه انگیزه هایش را به این عوامل وابسته كند، نمى تواند شادى و نشاط خود را طولانى كند. مراد از انگیزه درونى، رسیدن به كمال انسانى و شكوفا شدن تمام استعدادهاى آدمى است.

2. داشتن اعتماد به نفس: با انسجام بخشیدن به افكار و شناخت ها و باور كردن توان و استعدادهاى خدادادى، مى توان به اعتماد به نفس رسید. اعتماد به نفس در یك تعریف ساده یعنى به این باور برسیم كه كار نشدنى وجود ندارد. یا به عبارت دیگر:

مشكلى نیست كه آسان نشود/ مرد خواهد كه هراسان نشود.

3. خوش بینى و امید: افراد خوش بین، به دنیا و محیط زندگى به عنوان قلمرو دشمن نگاه نمى كنند. براى آنها همه چیز میدان رقابتى بزرگ است كه در آن مى توانند توانایى و كاردانى خود را نشان دهند. آنان در بحران هاى زندگى هم از موقعیت هاى مطلوب غافل نیستند و بیشترین استفاده را از كمترین امكانات مى كنند. چنان که امام می فرمایند:

صبر

امام علی علیه السلام می فرمایند: کسی را که چهار چیز داند از چهار چیز نومید نگشته است:

1- کسی را که امر به دعا نمودند از روا ساختن درخواست نومیدش نگردانند.

2- کسی را که دستور توبه دادند از پذیرفتن نومیدش نسازند.

3- کسی را که به استغفار وادار نمودند از آمرزش نومیدش ننمایند.

4- و کسی را که شکر و سپاس یاد دادند از افزونی نعمت ها نومیدش نکنند.

4. تغذیه مناسب: تداوم نشاط و شادى بستگى دارد به تغذیه كافى و مناسب به دور از پرخورى یا خوردن موادى كه ارزش غذایى كمى دارند. در این زمینه به توصیه هاى زیر توجه كنید:

هفته یك بار دم كرده گیاهى كه تأثیر نشاط آور دارد مانند: گزنه، برگ درخت غان، بارهنگ خاربن، گل گاوزبان و مانند آن را بنوشید.

خوردن روزانه یك سیب شما را از مراجعه به پزشك بى نیاز مى كند.

خوردن انگور، سلامتى بخش، آرام بخش، ضد التهاب، از بین برنده ترس و بسیار مقوى و مغذى است.

مصرف عناصرى چون: روى، كه در لبنیات، ماهى، ماكارونى، نان فراوان است و نیز ید، كه با مصرف نمك ید دار تأمین مى شود به نشاط افراد خسته كمك مى كند. و گوش دادن به پیام امام که می فرمایند: اَقْلِلْ طَعاماً تُقْلَلْ سِقاماً: غذاى خود را كم كن تا بیمارى ات كم شود.

تحرك كلید موفقیت در هر چیز است و از لوازم ضرورى زندگى آدمى است. تحرك نه تنها بسیارى از بیمارها را بهبود مى بخشد و از اضافه وزن و كمر درد جلوگیرى مى كند، بلكه افسردگى را از بین مى برد و نشاط كافى به آدمى اعطا مى كند

5. تحرك: تحرك كلید موفقیت در هر چیز است و از لوازم ضرورى زندگى آدمى است. تحرك نه تنها بسیارى از بیمارها را بهبود مى بخشد و از اضافه وزن و كمر درد جلوگیرى مى كند، بلكه افسردگى را از بین مى برد و نشاط كافى به آدمى اعطا مى كند. انسان مى تواند تحرك را با ورزش هایى چون پیاده روى، دوچرخه سوارى، دوش آب سرد بلافاصله پس از دوش با آب داغ، كوهنوردى، شنا، استفاده از پله به جاى آسانسور، دو ماراتن و مانند آن به دست آورد. فعالیت هاى ورزشى سبب افزایش ظرفیت قلب و ریه مى شود، خون بهتر به عضلات و مغز مى رسد، استخوان ها و مفاصل قوى تر مى شوند، سوخت و ساز بدن سریع تر مى گردد، اندام زیباتر مى شود، احساس نگرانى و اضطراب از بین مى رود، مصونیت بدن در مقابل بیمارى ها بیشتر مى شود، خواب عمیق تر مى شود، نیروى اراده پرورش یافته و قوى تر مى شود سلامتى بدن و نشاط و شادى زندگى افزون مى گردد.

امام چه زیبا فرمودند که: (من یعمل یزدد قوةً، من یقصر فی العمل یزدد فترة) هر کس کار (بدنی) کند قوی تر شده، و هر کس در کار کردن کوتاهی نماید، ضعیف تر خواهد شد.

6. معاشرت و مصاحبت با دوستان پرنشاط و امیدوار و با استعداد که امام در این مورد فرمودند: أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اكْتِسَابِ الْإِخْوَانِ وَ أَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَیَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُم‏:

عاجز ترین مردم کسی است که از بدست آوردن دوست عاجز بماند و از او عاجزتر کسی است که دوستان بدست آورده را از دست بدهد.

7. رابطه با خداوند توسط نماز، دعا و قرائت قرآن.

8. مطالعه و كسب علم.

از خدا میخوام زیر سایه امام زمان همه آرام و پر تلاش باشیم...

فراوری: فاطمه زین الدینی  

بخش نهج البلاغه تبیان


منابع:

نهج البلاغه

غررالحکم و دررالکلم

مقاله راه های شاد زیستن، سایت پرسمان دانشجویی

سایت همدردی

سایت موعود امم

نرم افزار جامع الاحادیث نور

مطالب مرتبط:

امیدواری؛ نعمتی كه خدا بر تو داد

امید و آرزو در قرآن

امید و رحمت؛ کودی است برای درخت وجودی آدمی!

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.