تبیان، دستیار زندگی
در حال حاضر استفاده از تلفن همراه در جامعه كنونی اجتناب ‌ناپذیر است و البته نگرانی‌ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن‌های همراه نیز بیشتر شده است. به تازگی هم اعلام شده براساس بررسی‌های تازه موسسه....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تقدیری متوسطه 2 فرزانگان 6

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

پژوهشگران جوان متوسطه 2 فرزانگان 6 به مدیریت سرکار خانم طاهره کردی در نهمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند.

پروژه ی ساخت پوشش جاذب امواج مضر موبایل از این مدرسه جزء تقدیری های سمینارهای این دوره از جشنواره شد. شکیبا سلطان آبادی و سارا نادری پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم مریم حلوایی انجام داده اند. در زیر خلاصه ای از این پژوهش ارایه می گردد.

مقدمه:

در حال حاضر استفاده از تلفن همراه در جامعه كنونی اجتناب ‌ناپذیر است و البته نگرانی‌ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن‌های همراه نیز بیشتر شده است. به تازگی هم اعلام شده براساس بررسی‌های تازه موسسه Pew حدود 65 درصد از بزرگ‌سالان، گوشی‌های تلفن همراه خود را نیز همراه با خود بـه بستـر مـی‌بـرند كه این كار از نظر بهداشتی و حفظ سلامت زیان بار است.

حال آنکه بــا تــوجــه بـه مـاهیـت و تـاثیـرات شـنـاخـته ‌شده امواج الكترومغناطیسی در طول مــوج‌ هــای مـخـتـلــف بــر سـیـسـتـم‌هـای زیـسـتـی نـمــی‌تــوان خـطــرات ‌تـلـفـن ‌‌همـراه ‌و ‌تجهیـزات ‌مربوط‌ به ‌آن ‌را ‌‌‎‎انكار ‌كرد.

چکیده:

در قرن حاضر با پیشرفت علم و تکنولوژی، به جرات می توان گفت کمتر کسی است که از این ابزار نو ظهور استفاده ننماید. و حال آنکه این ابزارها با تمام سودمندی ها برای انسان و جانداران و محیط زیست ضررهای غیر قابل جبران به همراه دارد، و نمی توان آنها را نادیده گرفت. یکی از پر مصرف ترین این تجهیزات موبایل است که دارای امواج الکترومغناطیس می باشد.

نقش منفی میدان‌های الكترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستم‌های زیستی به دلیل نبود دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهره‌برداری و استفاده بهینه از سیستم‌های ارتباطی و مخابراتی به ویژه عدم آشنایی كاربران از تداخل و تـزاحـم‌هـای استفـاده همـزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، مایكروویو، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری و... است که به سلامت انسان لطمه می زند، این مشکلات ایجاب می کند در پی راهی جهت از بین بردن امواج مخرب یا حتی المقدور کمتر کردن این اثرات بود.

این گروه با توجه به باور های عامیانه ی گرفتن انرژی های منفی سنگ نمک، به عنوان فرضیه اقدام به عملیاتی کردن آن کرد. سپس توسط برنامه  Elixir که روی موبایل های اندروید وصل می شد توانست این فرضیه را به اثبات رسانده و هم چنین این آن را توسط دستگاه نت ورک آنالایزر مورد بررسی قرار دهد. پس از مورد بررسی قرار دادن نمودار های حاصل در محدوده امواج مشخص، این نتیجه حاصل شد که سنگ نمک پیک جذب فوق العاده ای دارد.

حال آنکه اگر زمان بیشتری برای این پروژه صرف گردد و امکانات کافی در اختیار این گروه قرار بگیرد می توان طرحی جهت ساخت پوشش محافظ در برابر امواج مضر موبایل ارایه داد.

موبایل

روش کار:

سنگ نمک پس از تهیه به وسیله ی دستگاه های سنگ بری به قطعات کوچک تر و باریک تری برش داده شد. برای پی بردن به این مسئله که آیا سنگ نمک می تواند امواج را جذب کند یا خیر، نیاز به وسیله ای برای نمایش میزان تغییرات طول موج های فرستاده شده از گوشی، قبل و بعد از قرار دادن سنگ نمک مقابل، آن بود.

پس از این که آزمایش با دستگاه اسیلوسکوپ به نتیجه نرسید، نرم افزاری به نام الیکسیر (elixir) روی یک گوشی با سیستم عامل اندروید دانلود و نصب شد.

سپس با گوشی دیگری یک تماس گرفته شد، گوشی اول مقابل آن قرار گرفت و طول امواج مشاهده شد و بعد سنگ نمک بین آن دو قرار داده شد و میزان کاهش امواج مشاهده شد.

در ادامه سنگ نمک به قطعات کوچکی بریده شد و در دستگاه نت ورک آنالایزر قرار داده شد تا میزان جذب امواج توسط آن پس از تابش موج مشخص گردد. بدین صورت که آزمایش اول که آزمایش کنترل بود بدون حضور سنگ نمک در دستگاه قرار گرفت و نموداری از آن حاصل شد و آزمایش اصلی که با حضور سنگ نمک انجام گرفت نمودار و نتیجه ای کاملاً متفاوت داشت به گونه ای که میزان جذب امواج در آن کاملاً مشهود بود.

مطالب مرتبط:

مضرات موبایل برای سلامت

تحقیقاتی جالب درباره مضرات موبایل

چرا مضرات موبایل گفته نمی شود؟

مضرات استفاده زیاد از موبایل

موبایل بیمار می کند یا درمان؟

تلفن همراه را به کودکتان ندهید

تاثیر امواج موبایل بر مغز و بدن

تلفن همراه را به رختخواب نبرید

تلفن همراه بهتر است یا سیگار؟!

40 تا 75 درصد تلفن ‌های همراه آلوده هستند

تلفن همراه باعث خارش پوست می‌شود

9 خطر گوشی هوشمند برای سلامتی

چطور موبایل سلامتی ما را به خطر می‌اندازد؟

آیا تلفن همراه ضرر دارد؟

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه سارا خرّمی نژاد

تنظیم: نسرین صادقی