تبیان، دستیار زندگی
متأسفانه این روزها در جامعه ما غیرت خیلی کمرنگ شده همانطور که حیای زنان به یغما رفته است ، این بی غیرتی و بی توجهی به ارزش های اخلاقی و اسلامی عواقب شومی دارد که داریم آن ها را با چشم می بینیم ، افزایش وحشتناک آمار طلاق ، بالا رفتن سن ازدواج (کسانی که علی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قابل توجه مردان بی غیرت!!‌


خودآرایی و خودنمایی در انظار عموم از رفتارهای ناهنجار در جامعه است که ارتباط مستقیمی با کجروی‌های جنسی دارد. این موضوع مختص به زنان نیست و در مردان نیز به گونه‌های مختلف انجام می‌پذیرد.

بی حجابی

قرآن کریم، خودنمایی و خودآرایی زنان در منظر عمومی را «انحراف جنسی» می‌داند و در آیه 31 سوره مبارکه نور، عبارت «وَ لَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ» (زنان زیورهاى خود را آشکار نسازند) را دو مرتبه تکرار می‌کند.

مرحوم «فیض کاشانی» در تفسیر این آیه، زینت را به معنای عام زیبایی بدنی، آرایش جسمانی و زیورهای ظاهری می‌داند و معتقد است که؛ خودنمایی چه آشکار ساختن زیبایی‌های طبیعی باشد و چه به نمایش گذاشتن آراستگی‌ها و زیورآلات، رفتار ناهنجار جنسی است.

از پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) نیز روایت شده که زنان طناز و عشوه‌گر که دل و دین مردان هوسران را می‌ربایند، «دام‌های شیطان» هستند. مراد از طنازی و عشوه‌گری با مرور برخی روایات دیگر مشخص می‌شود که از جمله آن‌ها: پوشیدن لباس نازک، گفتار با لحن نازک و تحریک‌کننده[حزاب/32] و راه رفتن با عشوه و ناز است، چرا که موجب تحریک مردان و به تعبیر روایات «زنای چشم» می‌شود.

امام علی علیه‌السلام می‌فرماید: «نعم صارف الشهوات غض الابصار»؛ چشم‌پوشی از نگاه (به نامحرم) عامل خوبی برای بازدارندگی از شهوت است. (محمدی ری‌شهری، میزان الحکمة، ج 1، ص 72)

در قرآن کریم بر حفظ نگاه تأکید ویژه‌ای شده است و در آیات 30 و 31 به صورت جداگانه به زنان و مردان این نکته را گوشزد می‌کند: «قُل لِّلْمُۆْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ»؛ به مردان با ایمان بگو دیده فرو نهند و پاکدامنى ورزند که این براى آنان پاکیزه‏تر است زیرا خدا به آنچه مى‏کنند آگاه است. «وَ قُل لِّلْمُۆْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَی َحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا»؛ و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاکدامنى ورزند و زیورهاى خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که طبعا از آن پیداست.

متأسفانه این روزها در جامعه ما غیرت خیلی کمرنگ شده همان طور که حیای زنان به یغما رفته است، این بی غیرتی و بی توجهی به ارزش های اخلاقی و اسلامی عواقب شومی دارد که داریم آن ها را با چشم می بینیم، افزایش وحشتناک آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج (کسانی که علی رغم داشتن امکانات برای ازدواج) به این امر بی توجه هستند

اهمیت غیرت در روایات

امام صادق علیه السلام: «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى غَیُورٌ یُحِبُّ كُلَّ غَیُورٍ وَ لِغَیْرَتِهِ حَرَّم‏ الْفَوَاحِشَ ظَاهِرَهَا وَ بَاطِنَهَا» ؛ همانا خداوند تبارک و تعالی با غیرت است و مردان غیور را دوست دارد و از همین رو، زشتى ها را چه آشكار و چه پنهان حرام كرده است.(كافى(ط-الاسلامیه) ج5، ص 535 و 536 ، ح1)

رسول اكرم صلى الله علیه و آله : «اَلغَیرَةُ مِنَ الایمانِ و َالمِذاءُ مِنَ النِّفاقِ»؛ غیرت از ایمان است و بى بند و بارى از نفاق.( نهج الفصاحه ص 587، ح 2045)

قابل توجه مردان بی غیرت

متأسفانه این روزها در جامعه ما غیرت خیلی کمرنگ شده همان طور که حیای زنان به یغما رفته است، این بی غیرتی و بی توجهی به ارزش های اخلاقی و اسلامی عواقب شومی دارد که داریم آن ها را با چشم می بینیم، افزایش وحشتناک آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج (کسانی که علی رغم داشتن امکانات برای ازدواج) به این امر بی توجه هستند.

افزایشروابط نامشروع در بین مردم، از هم پاشیدگی بنیان خانواده ها در اثر بی بند و باری اجتماعی و ....

اگر مردان ما غیرت خود را کنار نمی گذاشتند زنان آن ها با این گستاخی روانه کوچه و خیابان نمی شدند، این مردان هیچ جایگاهی نزد خداوند متعال ندارند.

امام علی علیه‌السلام می‌فرماید: «نعم صارف الشهوات غض الابصار»؛ چشم‌پوشی از نگاه (به نامحرم) عامل خوبی برای بازدارندگی از شهوت است

بی غیرت کسی است که پاک دامن نیست؛ به این معنی که فرد قدرت بر ترک گناه و شجاعت مبارزه با هوای نفسش را ندارد و به همین خاطر نمی توان به او چیزی را به امانت سپرد چرا که چنین فردی در پی مطامع نفسانی قدم برمی دارد.

در ثانی فرد بی غیرت از خدای خودش شرم نمی کند و  نسبت به محارمش محافظتی ندارد یا نسبت به محارم دیگری نیز پاکدامنی ندارد و یا در هر دو مورد کوتاهی می کند.

پس غیرت مختص مردان است غیرت مانند ایمان درجه بندی می شود و این درجه بندی برمی گردد به پاکدامنی مرد که چقدر پایبند پاکدامنی است.

اهمیت غیرت به خاطر این است که هر کسی خانواده ای داشته باشد و پاک تشکیل شود و پاک هم بماند و خانواده دیگران را نیز ناپاک نکند و این رسالت را به نسل بعدی منتقل کند.

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم: كانَ إِبراهیمُ أَبى غَیورا و َأَنَا أَغیَرُ مِنهُ وَ أَرغَمَ اللّه  أَنفَ مَن لا یَغارُ مِنَ المُۆمِنینَ؛ پدرم ابراهیم با غیرت بود و من با غیرت تر از اویم. خدا بینى مۆمنى را كه غیرت ندارد، به خاك مى مالد. (بحارالأنوار(ط-بیروت) ج100، ص248، ح33 )

چگونه با غیرت شویم؟

می توان گفت که پیشگیری بسیاری از گناهان با کنترل چشم و پرهیز از نگاه نابجا تحقق می یابد و برای تحقق این مساله نیاز به یک سری مقدمات است: مثل دعا، صدقه، کسب رزق و روزی حلال، تربیت نفس، تمرین و تکرار گناه نکردن ….

فرآوری: محمدی                

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان


منابع:

وبلاگ حجاب کامل

فرهنگ نیوز

سایت شهید آوینی

مطالب مرتبط:

حیا ، میوه ی درخت ایمان

7خصوصیت ویژه یک بانوی مسلمان

رابطه مستقیم بی عفتی با بی حجابی

فیلم مرتبط:

فواید حجاب !

نقش حیا در تربیت 

صوت مرتبط:

کفّیت در حجاب

حجاب در جوانی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.