تبیان، دستیار زندگی
گستردگی و تنوع ابزار ارتباطاتی در زمان فعلی، موجب شده تا در برخی از موارد از این تکنولوژی ما فوق تصور، استفاده های مختلفی بشود
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حربه تبلیغاتی و پروپاگاندای داعشی ها


گستردگی و تنوع ابزارهای ارتباطاتی در زمان فعلی، موجب شده تا در برخی از موارد از این تکنولوژی ما فوق تصور، استفاده های مختلفی بشود.

گروه داعش

در گذشته ای نه چندان دور از رسانه های خبری چیزهایی درباره طالبان و گروه های افراطی و تحجرگرا می شنیدیم که با هر آنچه دستاورد مدرنیته است مخالفند. آنها معتقد بودند که مومن بودن به عقایدشان می تواند به این معنا باشد که همواره نسبت به بازگشت به گذشته و نشانه ها و نمادهای کهن اقدام کنند و این موضوع را به عنوان عملی صحیح و شایسته می پنداشتند و با هر وسیله ای سعی می کردند تا مردم تحت سلطه خویش را نسبت به این موضوع آگاه کنند و البته آنها را مجبور به انجام اعمالی کنند. آنها بهره گیری از ابزار مدرن را شرک می دانستند.

اما نکته جالب توجه اینجاست که داعشی ها که نامشان برای همه ما آشناست، به نوعی ادامه دهنده مسیر گروه هایی مثل طالبان هستند که البته جنایت را به حد اعلی رسانده و معنای تازه ای از تروریست را در اذهان جهانیان بر جای گذاشته اند. چرا که اعمال آنها به وحشیانه ترین شکل ممکن است و آنها از این اعمال و اقدامات تصویربرداری می کنند و با سرعت بسیار زیادی، به نشر و توسعه این تصاویر و فیلم ها می پردازند. با توجه به این اقدام، به نظر می رسد تناقضی در تفکر این گروههای افراطی تکفیری رخ داده و آن این است که در گذشته به نوعی، بهره گیری از ابزار پیشرفته و مدرن را حرام می دانستند و از آن دوری می کردند ولی در حال حاضر، از این ابزار به عنوان حربه ای برای تبلیغات خود و دستیابی به اهداف خود، استفاده می کنند.

تبلیغاتی که موجب ایجاد ترس در دل همه افراد در سرتاسر کره زمین می شود. ترسی که برای مردمان ساکن آن سرزمین به گونه ای دیگر است و موجب می شود به لحاظ روانی به این نتیجه برسند که در مواجهه احتمالی با اعضای این گروه باید به سرعت تسلیم شوند و از هیچ وسیله ای برای مبارزه طلبی بهره نگیرند چرا که قدرت آنها بسیار زیاد و بی رحمی شان مثال زدنی است. به همین خاطر هیچ نیرویی توان ایستادگی در برابر آنها را ندارد. به این ترتیب این گروه جنایتکار به دنبال ایجاد موجی از رعب و وحشت است که این اقدام را توسط ابزارهای ارتباطاتی انجام میدهد.

گروه تروریستی داعش  در این یکی دو ساله، نه تنها برای مردم غرب آسیا، بلکه به واسطه بهره گیری این گروه تروریستی از شبکه های اجتماعی موجود در فضای اینترنت، برای بسیاری از مردم جهان شناخته شده است

تروریست‌های تکفیری داعش، در راستای پروپاگاندای رسانه‌ای خود، اپلیکیشن‌هایشان در توییتر و گوشی‌های تلفن همراه را به روز رسانی می کنند. آنها جذب پسران نوجوان 15 ساله را از طریق شبکه‌های اجتماعی در برنامه خود قرار داده‌اند.(1)

انتشار گسترده اعدام های دسته جمعی، بریدن سرهای مردم، خوردن اعضای آنان و ...که در قوانین شبکه های اجتماعی من جمله تویتر و یوتیوپ و فیس بوک، انتشار خشونت و تهدید علیه دیگران ممنوع است و و حذف نشدن آنها از این سایت ها جای تامل دارد!

به گزارش فرهنگ نیوز، گروه تروریستی داعش در این یکی دو ساله، نه تنها برای مردم غرب آسیا، بلکه به واسطه بهره گیری این گروه تروریستی از شبکه های اجتماعی موجود در فضای اینترنت برای بسیاری از مردم جهان شناخته شده است . گروهی خطرناک، که معروفیت خود را مدیون اقدامات وحشیگرانه نسبت به مخالفین و مردم عادی دارد.

موارد ذکر شده، نمونه هایی از جنایات داعش، ضد مردم بی گناه است که هر روز فیلم و کلیپ انان در شبکه های اجتماعی  در حال پخش شدن است که توسط اعضای این گروه بار گذاری می شود.

گروه داعش

حال نکته جالب توجه این است که در قوانین شبکه های اجتماعی من جمله تویتر و یوتیوپ و فیس بوک، انتشار  خشونت و تهدید علیه دیگران ممنوع است و در صورت انجام  فعالیت های خلاف قانون، مدیریت این شبکه ها بطور طبیعی باید مانع از انتشار  شوند و مسدود کردن حساب ها و صفحه های این افراد اقدام  بعدی گردانندگان شبکه های اجتماعی است. ولی آنچه که امروز ما شاهد آن هستیم خلاف واقعیت موجود و قوانین این شبکه ها است.هم اکنون گروه تروریستی داعش با دارا بودن صفحه رسمی برای خود در تویتر به انتشار اخبار و جنایات خود می پردازد و بصورت کاملا غیر طبیعی فیلم های جنایات این گروه بدون هیچ محدودیتی در یوتیوپ منتشر و پخش می شود!

حال سوال اینجاست که چرا این شبکه های اجتماعی برخلاف مانیفست و قانون خود با این گروه برخورد می کنند؟!اندکی تامل در عملکرد این شبکه ها این تصور را در ذهن ایجاد می کند که همکاری های احتمالی میان این گروهک و این ابزارهای ارتباطی وجود دارد. نه تنها این موضوع، بلکه موارد دیگری هم وجود دارد که به نوعی از همکاری های مخفی و پنهان خبرگزاری ها با این گروه جانی، پرده بر میدارد.

نکته قابل توجه این است که خبرگزاری های سرشناسی مثل الجزیره، العربیه، بی بی سی و...اقدام به پخش فیلم های این گروهک می کنند در حالیکه ظاهرا هیچ فرد و گروه خاصی، جرأت نزدیک شدن به داعشی ها را ندارد. از طرفی به نظر می رسد که عکس های منتشر شده در فضای مجازی از این گروه از کیفیت خوبی برخوردار است و فیلم های پخش شده بعضا با مونتاژ و موسیقی های هیجانی همراه می باشد و همه این موارد حاکی از این نکته می باشند که یک گروه ارتباطاتی و خبرنگاری قوی در حال همکاری با داعش می باشد. سوال اینجاست که به واقع چه کسانی و با حمایت و پشتیبانی کدام نهادها و افراد، در حال همکاری با این گروه تروریست و خطرناک هستند؟

باید به این سوال اندیشید که حمایت از داعش و اقدامات آنها، چه منافع و اهدافی را به دنبال دارد که موجب می شود این گروهک هشت هزار نفری بتواند به چنین اعمال و جنایات خوفناکی دست بزند و یک نیروی نظامی منسجم و قدرتمند اقدام به در هم کوبیدن آنها نکند...

پی نوشت: به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان و فرهنگ نیوز

فاطمه ناظم زاده

بخش ارتباطات تبیان


مطالب مرتبط:

تکفیری‌ها،شوالیه های پوشالی دنیای رسانه ای