تبیان، دستیار زندگی
چند سالی است که در آموزش و پرورش بحث هوشمند سازی مدارس بر سر زبان ها افتاده است و مسوولین آموزش و پرورش معمولا یکی از طرح های آینده یا سابق خود را اقداماتی در جهت انجام این کار را بر می شمرند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چهره جدید مدارس چگونه می شود ؟

چند سالی است که در آموزش و پرورش بحث هوشمند سازی مدارس بر سر زبان ها افتاده است و مسوولین آموزش و پرورش معمولا یکی از طرح های آینده یا سابق خود را اقداماتی در جهت انجام این کار را بر می شمرند.

فرآوری: طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
هوشمندسازی مدارس

چند سالی است که در آموزش و پرورش بحث هوشمند سازی مدارس بر سر زبان ها افتاده است و مسوولین آموزش و پرورش معمولا یکی از طرح های آینده یا سابق خود را اقداماتی در جهت انجام این کار را بر می شمرند. در حد اطلاعات نگارنده ، هوشمند سازی شامل نصب یک ویدئو پروژکتور و یک تابلو به اضافه بورد حساس-ساز آن و یا در صورت وجود نقدینگی بیشتر تابلوی شبیه یک تلویزیون ال ای دی با توانایی هایی در حد یک کامپیوتر در کلاس است.

به گفته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران، تاکنون 2308 مدرسه در تهران در طرح هوشمندسازی قرار گرفته‌اند که ‌60 درصد این مدارس غیر دولتی هستند.

آغاز این طرح در سال 83 توسط مرحوم علاقمندان مطرح شد و از سال 83 حدود 80 مدرسه‌ی دولتی و غیر دولتی با رویکرد هوشمند سازی فعالیت خود را شروع کردند همچنین از سال 90 نیز مدارس خاص مورد توجه قرار گرفتند .

در سال 91 ، 2500 مدرسه در فرآیند هوشمند سازی قرار گرفته‌اند که از این تعداد 220 مدرسه توانستند براساس کتابچه و نقشه راه مدارس هوشمند گواهینامه‌ی مهارت دریافت نمایند .

طی سال های 91 تا 93 ، 40 درصد افزایش دسترسی دانش آموزان به رایانه‌های آموزشی، 130 درصد افزایش کلاس‌های الکترونیکی و 165 درصد افزایش به کارگیری محتوای یاددهی و یادگیری را در مدارس شهر تهران شاهد بوده ایم .

هوشمند سازی مدارس به معنای استفاده از سیستم های الکترونیک به جای سیستم سنتی و کتب مکتوب است؛ به طوری که سیستم های کامپیوتری جایگزین کتابهای درسی شده و دانش آموزان از طریق سیستم های آنلاین با معلم و مدرسه خود در ارتباط خواهند بود

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه 23 هزار مدرسه به سمت هوشمندسازی حركت كرده و تا سه سال آینده تلاش می‌كنیم همه مدارس كشور را به این فناوری مجهز كنیم، از استقرار نظام 3 ـ 3ـ 6 از مهر امسال و اجرای بیشترین برنامه‌های تحول بنیادین در سال جاری خبر داد.

یكی از اشكالات جامعه ایران این است كه كمال دانش را در اخذ مدارك كارشناسی ارشد و دكترا می‌دانداین در حالی است كه اگر شناخت دقیق و فرهنگسازی مناسب از مشاغل مختلف در جامعه وجود داشته باشد، یك تكنیسین نیز می‌تواند همانند یك فردی كه دارای مدرك دكتراست، ارج و قرب داشته باشد و آموزش و پرورش به دنبال این فرهنگسازی و ایجاد شناخت از مشاغل و همچنین ارزش كار و كارآفرینی در جامعه است.

اما چرا امروزه تلاش های فراوانی برای خود محور کردن دانش آموزان از طریق هوشمند سازی مدارس انجام می شود؟ و هوشمند سازی مدارس چه فوایدی دارد؟

افرادی هستند که علاقه ذاتی به کشف ناشتاخته ها دارند مانند دانشمندان. اما اکثر افراد نمی دانند چگونه و از چه راهی باید به ناشناخته ها دست یافت.

مدرسه هوشمند این هدف را داردکه این سبک و این روش را به دانش آموز بیاموزد.

در مدرسه هوشمند کشف شده های حاضر و آماده را به خورد کودکان نمی دهیم و از آنان نمی خواهیم اینها را در ذهن خود نگاه دارند تا به عنوان یک فرد باسواد تلقی شوند.

آغاز این طرح در سال 83 توسط مرحوم علاقمندان مطرح شد و از سال 83 حدود 80 مدرسه‌ی دولتی و غیر دولتی با رویکرد هوشمند سازی فعالیت خود را شروع کردند همچنین از سال 90 نیز مدارس خاص مورد توجه قرار گرفتند

همچنین هوشمند سازی مدارس در ایران علاوه بر توسعه زیر ساختهای آموزشی و تسهیل روند آموزش در کشور موجبات صرفه جویی 700 میلیارد تومانی در انتشار کتابها را فراهم می کند.

بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده سالانه بیش از 135 میلیون جلد کتاب درسی در 12 مقطع تحصیلی منتشر می شود که حذف آنها می تواند هزینه های بسیاری را به در جهت منافع ملی کاهش دهد.

اگر هزینه انتشار هر جلد کتاب را تنها 5 هزار تومان بدانیم سالانه 675 میلیارد تومان کتاب چاپ و منتشر می شود، این در حالی است که با اجرای سیستم هوشمند سازی مدارس این هزینه ها حذف می شود.

برای انتشار 135 میلیون کتاب لازم است حجم بالایی کاغذ وارد کشور شود که حداقل 40 میلیون دلار هزینه برای اقتصاد ملی ایجاد می کند.

هوشمند سازی مدارس به معنای استفاده از سیستم های الکترونیک به جای سیستم سنتی و کتب مکتوب است؛ به طوری که سیستم های کامپیوتری جایگزین کتابهای درسی شده و دانش آموزان از طریق سیستم های آنلاین با معلم و مدرسه خود در ارتباط خواهند بود.

به هر حال این توسعه ،یکی از مولفه های مهم جنبش نرم افزاری وشرط بقای یک جامعه محسوب می شود . توسعه ی پایدار وهر نوع توانمندی تنها بر پایه ی دانایی وپژوهش حاصل می شود.لازمه این امر و پیش نیاز آن ،از یک سوتحول وپویایی ساختار آموزشی است که این امر مرهون توسعه واعتلای فرهنگ آن جامعه است و از سوی دیگر فراهم کردن شرایطی که در آن ،نهاد مدرسه و مراکز آموزشی بتوانند با کسب اختیارات و مسئولیت های لازم ، تعامل وداد وستدهای به روزی را با جهان روبه پیشرفت برقرار ونیازمندی های علمی وآموزشی کشور را تامین کنند.

با امید به اینکه مدارس هوشمند راهی باشد در جهت رشد فکری دانش آموزان این مرز و بوم.


منایع : مشرق نیوز / کارگر نیوز / تابناک / سخن معلم / وبلاگ جواد الئمه

ورود دبیران مرد به مدارس دخترانه ممنوع!

محرم سازی در مدارس دخترانه

مدارس دو نوبته، یک نوبته شوند