تبیان، دستیار زندگی
اخبار غزه را حذف کنید، اخبار غزه بجای اخبار داخلی، پخش تصاویر کشتار غزه را متوقف کنید و ... اینها جملاتی هستند که اخیرا چه از داخل و چه از خارج کشور به گوش می رسند. اما به راستی باید از اخبار غزه کاست؟!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اخبار غزه، آری یا خیر؟


اخبار غزه را حذف کنید، اخبار غزه بجای اخبار داخلی، پخش تصاویر کشتار غزه را متوقف کنید و ... اینها جملاتی هستند که اخیرا چه از داخل و چه از خارج کشور به گوش می رسند. اما به راستی باید از اخبار غزه کاست؟!

غزه

رسالت رسانه ها

امروزه یکی از عناصر اساسی در عرصه‌ های مختلف حیات اجتماعی بشر، انواع رسانه‌ ها می باشند. در واقع رسانه نقش بسزایی در سرنوشت اقشار مختلف جهان ایفا می نماید، همان‌ گونه که در انقلاب‌ ها و بیداری اسلامی، نیز امر خطیر اطلاع رسانی و اشاعه ی پیام این نهضت‌ جهانی را به عهده داشت. از این رو بر همگان آشکار و مبرهن می گردد که رسانه، زمانی می‌ تواند ملت‌ های مسلمان را در تحقق اهداف بلند اسلامی یاری رساند که به رسالت‌ خود در خصوص تحولات به وجود آمده در حیطه ی اسلام و جهان، آگاهی داشته و در عمل به آن پایدار باشد؛ بنابراین رسانه‌ ای به رسالت خود جامه عمل پوشانده است که بتواند رویدادها و تحولات اجتماعی را به سمت اهداف جامعه، رهنمون سازد. از این رو به تصویر کشیدن واقعیات جزو لاینفک رسانه محسوب می شود.

رسانه ملی

با گذشت حدود یک ماه از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ، بخش های مختلف خبر رادیو و تلویزیون ملی با اختصاص زمان ویژه ای به اخبار غزه،  هر روز این موضوع  را در صدر مطالب خود قرار می دهند تا مخاطب لحظه به لحظه از اخبار این حملات آگاه گردد. در این راستا بخش های خبری شبكه های پنجگانه رسانه ملی در همه ساعات شبانه روز، جدید ترین اطلاعات و اخبار را از نبرد غزه و جنایات رژیم صهیونیستی به اطلاع مخاطبان می ‌رسانند. البته باید توجه داشت که خبرنگاران ایرانی به دلیل برخی محدودیت ها دسترسی مستقیم به اخبار  ندارند در حالی که اساس روزنامه نگاری این است که خبرنگار در صحنه حاضر باشد که این مهم در حال حاضر غیر ممکن است اما با این حال تصاویر بدست آمده از دیگر رسانه ها و به نمایش درآوردن آن ها از طریق رسانه ملی در افزایش سطح آگاهی مردم و ایجاد انزجار بیش از پیش نسبت به رژیم صهیونیستی نقش بسزایی داشته است زیرا خبرنگاران با عمل به وظایف خود، چشم بیدار مردم می باشند.

در این راستا رهبر معظم انقلاب حضرت آیت ‌الله خامنه‌ ای طی سخنانی قضیه غزه را «مسئله اول جهان اسلام و دنیای انسانیت» برشمردند و با اشاره به قتل عام کودکان معصوم غزه و مظلومیت مادران این سرزمین تأکید کردند، گرگ درنده‌ ای به نام رژیم صهیونیستی در غزه در حال فاجعه‌ آفرینی است و بشریت باید در مقابل جنایات این رژیم خونخوارِ کافر عکس‌ العمل نشان دهد. از این رو آشکار می گردد که پوشش کامل اخبار و تصاویر فاجعه ی نسل کُشی غزه از اولویت های رسانه ملی بعنوان بزرگترین رسانه ایران اسلامی، محسوب می شود زیرا رسالت رسانه ملی مبارزه با تروریسم رسانه‌ ای و سانسور حاکم بر جریان‌ سازی‌ های خبری جریان غزه است و باید در برابر واقعیات با رویکردی جهادی و  سازش‌ ناپذیر پای به میدان مقابله و جنگ با صهیونیسم گذاشت.

حائز اهمیت آن که رسانه های طرفدار اسرائیل ، سعی در ایجاد پروپاگاندایی عظیم دارند و در پوشش خبری وقایع مربوط به فلسطین و اسرائیل سلسله وقایع تاریخی به گونه ای برش داده می شود که آغاز و پایان وقایع به سود اسرائیل به نظر برسد

رسانه های غربی

رسانه هایی چون بی .بی .سی فارسی، صدای آمریکا و یورونیوز، با چشم بستن بر جنایت های صهیونیست ها در اراضی اشغالی و به شهادت رساندن ده ها تن از فلسطینیان، اخبار جام جهانی فوتبال یا حمله خمپاره ای حماس به اسرائیل را در کانون توجه خود قرار داده و رسوایی حمایت از نقض حقوق بشر در فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس را به کمال رسانده اند! در واکنش به این سبک انتشار خبر که با اصل «بی طرفی رسانه ای» در تضاد کامل قرار دارد، کاربران شبکه های اجتماعی اقدام به انتشار و اشتراک گذاری پیام هایی انتقادآمیز کرده و با استناد به عکس ها و فیلم های جنایت صهیونیست ها، تغییر رویکرد رسانه های بین المللی در پوشش وقایع غزه را خواستار شدند.

در این راستا چندی پیش  شبکه تلویزیونی بی ‌بی ‌سی انگلیسی با درج خبری در بخش اخبار مهم خود، از پیچ خوردن پای یک سرباز اسرائیلی در نوار غزه خبر داد! که با واکنش بسیار شدید مسلمانان و همچنین شهروندان انگلیسی نسبت به نحوه پوشش تحولات غزه و انتشار اخبار یک‌ طرفه به نفع اسرائیل، روبرو شد و مردم لندن را برآن داشت تا با تجمع در برابر دفتر این شبکه اعتراض خود را به مسئولین نشان دهند.

رسانه های غربی

حائز اهمیت آن که رسانه های طرفدار اسرائیل ، سعی در ایجاد پروپاگاندایی عظیم دارند و در پوشش خبری وقایع مربوط به فلسطین و اسرائیل سلسله وقایع تاریخی به گونه ای برش داده می شود که آغاز و پایان وقایع به سود اسرائیل به نظر برسد. به این ترتیب این طور به نظر می رسد که اسرائیل همیشه در پاسخ به کنشی رفتار می کند و تحرکات آن اساسا دفاعی است. در واقع رسانه های غربی و صهیونیست ها، تصویری مخدوش از آنچه در غزه می گذرد را به نمایش گذاشته و این رسانه ها تلاش دارند افکارعمومی جهانی را چنان سامان دهند که گویی دو کشور مستقل رویاروی هم قرار گرفته اند، نه رژیمی سرتاپا مسلح در برابر مردمی بی دفاع. با این حال راهبرد تحریف واقعیت از سوی این رسانه ها به دلیل گسترش شبکه های اجتماعی و امکان دسترسی به اخبار دقیق راه به جایی نبرده و تشدید بی اعتمادی کاربران فیسبوک، توئیتر، گوگل پلاس و بسیاری دیگر از شبکه های اجتماعی به رسانه های غربی و دفاع آنها از مردم فلسطین نشان می دهد که این رسانه ها حتی برخلاف منافع مردم خود، تنها برای جلب حمایت اسپانسرهای صهیونیست، اعتماد به خود را به بهایی ناچیز فروخته اند.

نتیجه

یکی از وظیفه ی رسانه ملی در قبال فجایع غزه، به تصویر کشیدن تصاویر این وقایع و نیز پوشش کامل و به دور از هرگونه سانسور خبری است زیرا تلاش امپریالیسم خبری و صهیونیسم رسانه‌ ای از اصلی ‌ترین موانع فراروی جریان عدالت‌ خواهی و حق‌ طلبی در جامعه جهانی محسوب می شود که سعی بر تحریف این اخبار به نفع خود را دارد و از آن جایی که امپریالیسم خبری بخشی از کارکرد صهیونیسم رسانه ‌ای است که حجم، نوع، محتوا، کیفیت، کمیت، زمان و مکان خبر و رویداد را مطابق با نظریه سلطه و از طریق سیستم‌ های ارتباطی برای تحت تسلط درآوردن مخاطب طراحی و تنظیم می‌ کند؛ باید با توانی دوچندان به مقابله ی با آن برخاست در غیر این صورت ضربه ای سهمگین و غیر قابل جبران بر پیکره ی جهان اسلام وارد خواهد آمد.

آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


مطالب مرتبط:

پیوند نامبارک اسراییل و بی بی سی!

شبکه ای که اسرائیل از آن شکایت کرد

سنگ تمام صدای آمریکا برای پهلوی ها!