تبیان، دستیار زندگی
اگر از شما بپرسند که می توانید زندگی تان را بدون ساعت و تقویم تصور کنید، قطعا جوابتان منفی است. بشر از همان عصر سنگی همیشه دنبال این بود که زمان را به نظم بکشد و حالا تاریخ و ساعت و دقیقه و ثانیه اجزای جدایی ناپذیر زندگی ما هستند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گذر زمان را اینجا ببینید


اگر از شما بپرسند که می توانید زندگی تان را بدون ساعت و تقویم تصور کنید، قطعا جوابتان منفی است. بشر از همان عصر سنگی همیشه دنبال این بود که زمان را به نظم بکشد و حالا تاریخ و ساعت و دقیقه و ثانیه اجزای جدایی ناپذیر زندگی ما هستند.

موزه زمان

در موزه زمان اما همه آرزوهای بشری برای نظم دادن به زمان به تصویر در آمده است. اینجا جایی است که می توانید تاریخ «وقت» را ببینید! از ساعت های خورشیدی تا صنعتی. از تقویم های مهم جهانی تا تقویم های اقوام و قبایل.

برای دیدن این موزه باید به خیابان ولیعصر تهران بروید و ساختمان 700متری موزه را که حدود 100سال سن دارد در ابتدای خیابان زعفرانیه مشاهده کنید.

ساختمان قاجاری

ساختمان این موزه در محوطه ای با مساحت حدود 6هزار متر مربع قرار دارد و گچ بری، کاشی کاری، مقرنس و گره چینی هایش آن را یکی از زیباترین بناهای پایتخت کرده است. می گویند این باغ در ابتدا جزو اراضی باغ فردوس محسوب می شد که متعلق به داماد ناصر الدین شاه یعنی معیر الممالک بوده و بعد ها به پسرش دوستعلی خان معیر الممالک به ارث رسیده است. گویا دوستعلی خان علاقه ای به این باغ نداشته و تعداد زیادی از درختان آن را فروخته است تا به عنوان هیزم در کوره های تهران بسوزانند.

در داخل بنا اتاقی چشمتان را خیره خواهد کرد که به اتاق اصفهانی ها معروف است. طرح گچبری این اتاق برگرفته از اتاق موسیقی کاخ عالی قاپوی اصفهان و به سبک دوره صفویه است. فقط گچبری این اتاق سه سال طول کشیده است

نمای بیرونی ساختمان مانند سردرها و حاشیه آنها ترکیبی از سبک قاجاریه و سبک جدید است. در قسمت هایی از داخل بنا نظیر سقف طبقه اول و ستون ها گچبری روی آینه انجام شده و روی دیوارهای اطراف این بنا آجرکاری ها و مقرنس کاری های زیبایی به چشم می خورد.

در داخل بنا اتاقی چشمتان را خیره خواهد کرد که به اتاق اصفهانی ها معروف است. طرح گچبری این اتاق برگرفته از اتاق موسیقی کاخ عالی قاپوی اصفهان و به سبک دوره صفویه است. فقط گچبری این اتاق سه سال طول کشیده است!

دیدنی های موزه زمان

در فضای باز موزه زمان می توانید انواع ساعت های بدوی را ببینید. ساعت هایی که با آفتاب، آب، شن یا سوخت کار می کنند و ماکت آنها بر اساس اطلاعات موجود در کتاب های تاریخی ساخته شده است.

طبقه اول ساختمان موزه یکی از زیباترین قسمت های آن است که ساعت های نفیسی در آن به نمایش در آمده است. ساعت های مکانیکی وزنه ای و کوکی که یا تاقچه ای هستند، یا دیواری و یا ایستاده. این ساعت ها در گذشته توسط رجال و درباریان ایران خریداری یا به آنها اهداء شده است.

در طبقه دوم هم نفیس ترین ساعت های جیبی و مچی به نمایش در آمده اند. ساعت هایی آنقدر گرانبها حتی قیمت هم ندارند. ساعت های جیبی پادشاهان و رجال قاجار باشد بخشی از این دیدنی ها در طبقه دوم  هستند.

در موزه همچنین اتاقی به بخش تقویم اختصاص یافته و در آن انواع تقویم، اسطرلاب، ظروف سنجش زمان، تابلو مبدا تقویم و تلسکوپ به نمایش درآمده است.

الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


مطالب مرتبط:

موزه گردی در گوشه و کنار ایران

دیدار از 5 موزه برتر جهان

موزه‌های عجیب ایران و جهان