تبیان، دستیار زندگی
وقتی دود هراس انگیز دهانه کوه آتش فشان نشان دهنده عنقریب بودن فوران گدازه می دهد آیا می توان تنها به ابراز نگرانی بسنده و یا حتی در حین ابراز نگرانی به سمت کوه آتشفشان دوید؟!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

افزایش نگران کننده آمار ایدز جنسی در ایران

وقتی دود هراس انگیز دهانه کوه آتش فشان نشان دهنده عنقریب بودن فوران گدازه می دهد آیا می توان تنها به ابراز نگرانی بسنده و یا حتی در حین ابراز نگرانی به سمت کوه آتشفشان دوید؟!

فرآوری:  طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
ایدز

سونامی ایدز در کشور ما در راه است این را همه مسئولان وزارت بهداشت از وزیر گرفته تا افراد مرتبط با این بیماری ابراز داشته اند.

وقتی دود هراس انگیز دهانه کوه آتش فشان نشان دهنده عنقریب بودن فوران گدازه می دهد آیا می توان تنها به ابراز نگرانی بسنده و یا حتی در حین ابراز نگرانی به سمت کوه آتشفشان دوید؟!

در حالی که متخصصان مرتبط با این بیماری از شیوع نگران کننده ایدز از طریق تماس جنسی می دهند هنوز هیچ اقدامی در جهت کنترل شیوع انجام نشده است.

در حال حاضر مهمترین نگرانی از شیوع بیشتر ایدز در کشور همین انتقال جنسی است که به خصوص به علت بالارفتن سن ازدواج، جوان بودن جمعیت کشور، نارضایتی جنسی در خانواده، وجود روابط جنسی غیر متعارف خارج از حریم خانواده و سفرهای خارج از کشور به مناطق پر خطر مثل هند و تایلند باید آن را جدی گرفت. دوران انکار به سر رسیده است.

متاسفانه 70 هزار فرد مبتلا به HIV در کشور از بیماری خود خبر ندارند و از حدود یکسال پیش با رشد 20درصدی ابتلای جنسی ایدز در کشور مواجه هستیم.

به جاست که در داخل کشور لااقل در فرودگاهها و مراکز رفت وآمد جوانان و افراد پر ریسک فعالیتهایی در این زمینه انجام شود تا روند کاهشی ابتلا در جهان در ایران نیز تجربه شود و این بیماری در حالی که هنوز جمعیت فعال کشور را تهدید جدی نکرده است، مهار شود

نکته‌ای که شاید بارها از زبان کارشناسان و پزشکان درمانگر ایدز بیان شده بود اما بیان آن از زبان مقام مسئول این بیماری در وزارت بهداشت نشانگر نگران کننده بودن اوضاع بود.

رشدانتقال ایدز از طریق روابط جنسی غیر متعارف و مصرف روانگردانهایی مثل شیشه که تمایلات جنسی را 8 تا 10 برابر می‌کند اگر به همین روال ادامه پیدا کند، در آینده آتشفشان بیماری ایدز در کشور شعله ور می‌شود.

جهان کاهش ، ایران افزایش

آمار‌های دولتی نشان می‌دهد به‌طور میانگین از سال 1388 تا به امروز هر سه‌ماه یک‌بار 500 نفر به جمع مبتلایان به این بیماری اضافه می‌شوند. آماری که از سوی وزارت بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت بیماری ایدز اعلام شده، نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به ایدز از 20‌هزار و 975 نفر در سال 1388به 26‌هزار و 125نفر تا ابتدای فروردین1392 و 27‌هزارنفر در سه‌ماهه سوم سال 1393 رسیده است.

در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلای آنان در سال 1391 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 52‌درصد، برقراری روابط جنسی 33‌درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک 3.4 درصد را تشکیل داده است. در 11.6 درصد از موارد شناسایی‌شده در این سال راه انتقال نامشخص بوده و هیچ مورد جدید ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است ضمنا 74.4درصد موارد شناسایی‌شده در این سال را مردان و 25.6درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

اعلام این آمار و رشد 33‌درصدی انتقال ایدز از طریق روابط کنترل‌نشده جنسی نگرانی‌ها برای پیشروی انتقال ایدز از طریق روابط جنسی را افزایش می‌دهد.

در همین رابطه دکتر مینو محرز، عضو هیات‌علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران و رییس مرکز تحقیقات ایدز می‌گوید: در مقطع کنونی با توجه به افزایش میزان ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی کنترل‌نشده و همزمان با سیاست‌هایی که سعی دارند، توزیع وسایل پیشگیری از بارداری را محدود کنند، خطر طغیان دوباره موج سوم ایدز دوباره کشور را تهدید می‌کند.

اعلام این آمار و رشد 33‌درصدی انتقال ایدز از طریق روابط کنترل‌نشده جنسی  نگرانی‌ها برای پیشروی انتقال ایدز از طریق روابط جنسی را افزایش می‌دهد

آمارهایی که اعلام می شود، دقیق هستند. در حال حاضر آمار ایدز 27 هزار نفر در کشور است که معمولا آن را به علت پنهان‌کاری مردم، ضرب‌ در 4 می‌کنند.

آمار ایدز نسبت به چند سال گذشته افزایش یافته اما باید گفت مخفی‌کاری در این خصوص در میان نبوده و باید راهکارهایی پیدا شود که این بیماری بیش از این گسترش نیابد.

آگاهی حلقه مفقوده ایدز در ایران

این اختلاف روند در ابتلا بین ایران و جهان به طور قطع از کمبود آگاهی ناشی می شود . در حالی که در کشور ما و کشورهایی با مختصات فرهنگی ما به دلایل مختلف صحبت از مسایل جنسی در محافل رسمی تابو محسوب می شود کمبود اطلاعات در این زمینه موجبات ابتلای بسیاری را فراهم آورده است. چه بسیاری از جوانان با یک سفر توریستی به کشورهای آسیای جنوب شرقی نادانسته گرفتار و اطرافیان خود را نیز در چنگ این بیماری انداخته اند.

این در حالیست که یونسکو و سازمان ملل امسال در هنگام برگزاری جام جهانی فوتبال در یکی از پر خطر ترین مناطق جهان با راه اندازی کمپین های آگاهی بخش که اتفاقا در ایران هم فعالیت داشت از بروز فاجعه در این مورد جلوگیری کرده و یا به عبارت بهتر سعی در جلوگیری از ابتلای افراد ناآگاه به این بیماری را داشتند.

به جاست که در داخل کشور لااقل در فرودگاهها و مراکز رفت وآمد جوانان و افراد پر ریسک فعالیتهایی در این زمینه انجام شود تا روند کاهشی ابتلا در جهان در ایران نیز تجربه شود و این بیماری در حالی که هنوز جمعیت فعال کشور را تهدید جدی نکرده است، مهار شود.


منابع : 1- خبر آنلاین / 2- تابناک

سـنـجـش ایـدز در كـودكـان خـیـابـانـی

وقتی ایدز داریم و خود نمی‌دانیم+تست

نرخ شیوع ایدز بیشتر از نرخ تورم!