تبیان، دستیار زندگی
سینماگران کشورمان همپا با مردم سراسر ایران در روز جهانی قدس حاضر شدند و جنایت های ددمنشانه رژیم غاصب را محکوم کردند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همنوایی سینماگران با فریاد ملت


سینماگران کشورمان همپا با مردم سراسر ایران در روز جهانی قدس حاضر شدند و جنایت های ددمنشانه رژیم غاصب را محکوم کردند.

همنوایی سینماگران با فریاد ملت

رسول صدرعاملی، کمال تبریزی، منوچهر مشیری، فرهاد توحیدی، امین تارخ،‌ رضا میرکریمی، حسن برزیده، مریلا زارعی، جعفر صانعی مقدم، امیر اثباتی، زینت رضا، روح الله مومنی، جلیل فرجاد، منوچهر شهسواری، منوچهر محمدی،‌ علی دهکردی، محسن علی اکبری، غزل شاکری، شایسته ایرانی، مازیار میری، احد صادقی، رضا ناجی، ابراهیم مختاری، آتیلا پسیانی، امیرحسین شریفی، جواد نوروزبیگی، کریمی اکبری مبارکه، آتش تقی پور، حسن پورشیرازی، جمشید گرگین، غلامرضا موسوی، ضیاالدین دری، اسدالله نیک نژاد، فرشته طائرپور، یدالله صمدی، محمدرضا شریفی نیا، سامان مقدم، علیرضا شجاع نوری، مونا زندی، محمدرضا غفاری، فریبرز عرب‌نیا و ... از جمله هنرمندان حاضر در مراسم روز جهانی قدس بودند. از طرفی دیگر چند کارگردان و بازیگر سینمای ایران، با در دست گرفتن اعلان‌هایی با محتوای: کشتار را متوقف کنید، تصاویری از خود در فضای مجازی منتشر کرده‌اند.

مریلا زارعی : واقعیت این است، طی روزهای سپری‌شده از زمانی که شهدای این حادثه به اندازه انگشتان یک دست بود تا امروز که تعدادشان متاسفانه نزدیک به‌هزار نفر رسیده، تصمیم راسخ داشتم که فارغ از تمام مناسبات سینمایی انزجارم را از این بی‌عدالتی‌ها ابراز کنم. طی این روزها مرتب از رسانه‌ها و مطبوعات مختلف با من تماس گرفته می‌شد و می‌خواستند نظرم را درباره این حادثه ناگوار جویا ‌شوند. به همه آنها جوابی واحد داده‌ام، اینکه منتظرم درجایی یا موقعیتی بتوانم واکنشی از خودم ارایه دهم که تاثیر بیشتری بگذارد. علاقه‌مندم که واکنش‌هایم میان کلی‌گویی‌ها غرق نشود و فقط منحصر به اجتماع خاصی نباشد. دوست دارم تمام دنیا متوجه این عمل ننگین رژیم صهیونیستی شوند. من واقعا به حرکت آن پزشک نروژی که خودش به منطقه جنگی رفت، ‌غبطه خوردم. «مدز گیلبرت» به صورت داوطلب برای کمک به مردم غزه به این منطقه سفر کرد و همان‌جا طی نامه‌ای تکان‌دهنده خطاب به باراک اوباما گفت: «آقای اوباما، قلب داری؟ شما را دعوت می‌کنم، یک شب، فقط یک شب با ما در [بیمارستان] شفا باشی؛ شاید با لباس مبدل یک نظافتچی. من مطمئنم که این، صددرصد، تاریخ را تغییر می‌دهد. امکان ندارد که کسی قلب و قدرت داشته باشد، یک شب در شفا بماند و پس از آن برای پایان‌دادن به سلاخی مردم فلسطین مصمم نشود.» به نظرم این حرکتی تکان‌دهنده بود که همه مردم جهان متوجه و شرمنده شدند و مسببان این واقعه را نیز رسوا کرد.

زارعی: طی این روزها مرتب از رسانه‌ها و مطبوعات مختلف با من تماس گرفته می‌شد و می‌خواستند نظرم را درباره این حادثه ناگوار جویا ‌شوند. به همه آنها جوابی واحد داده‌ام، اینکه منتظرم درجایی یا موقعیتی بتوانم واکنشی از خودم ارایه دهم که تاثیر بیشتری بگذارد.

امین حیایی : از نظر انسانی وظیفه نه فقط هنرمندان بلکه تمام مردم محکوم کردن این اقدامات ضد بشری رژیم صهیونیستی است. در هر حال اگر جنگی هم وجودداشته باشد بین افراد نظامی است و اینکه این افراد اسلحه خود را به سمت مردم و کودکان بیگناه نشانه گرفته اند حرکتی غیرانسانی است و سزاوار شدیدترین مجازات های بین المللی.

محمد مهدی عسگرپور : سینمای ایران در مواقع خاص و حساس همیشه در صحنه حاضر بوده و نقش خود را ایفا کرده است. امروز جنایت های غیرقابل قبولی در غزه در حال اتفاق است و سکوت مجامع بین المللی اتفاقی تکراری در این زمینه است. امروز جامعه اصناف سینمای ایران از جوامع بین‌الملل خواستار اعمال فشار بر پایان بخشیدن به جنایات رژیم صهیونیستی است.

فرشته طائرپور: انگیزه‌ حضور در چنین مراسمی در قالب حرف نمی‌گنجد. من فکر می کنم هر انسانی جدای از مسئله انسانیت اگر مادر باشد با دیدن تصاویری که از کودکان غزه و مادران نگران آن سرزمین منتشر شده است، نمی تواند بی تفاوت بماند. امروز ما اینجا دور هم جمع شده ایم تا اعتراض خود را نسبت به جنایات وحشیانه اسرائیلی ها اعلام کنیم.

ضیاءالدین دری : ما امروز آمده‌ایم تا در کنار مردم مظلوم فلسطین باشیم و انزجار و تنفر خود را نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی اعلام کنیم. امروز جنایت های این رژیم غاصب حالت نسل‌کشی پیدا کرده است و آنها زنان و کودکان بی‌گناه را می‌کشند و هر سال هم به بهانه ای این جنایات را انجام می دهند.: ما با مردم فلسطین نسبت خونی داریم و نمی توانیم نسبت به این اتفاقات بی‌تفاوت باشیم. ما باید در صحنه حضور پیدا کنیم و انزجار خود را نسبت به این وقایع اعلام کنیم. امیدوارم حضورهای این چنینی موثر باشد و گوش و چشم جهانیان نسبت به این واقعه باز شود.

همنوایی سینماگران با فریاد ملت

فریاد اعتراض در حوزه هنری

همچنین تالار اندیشه حوزه هنری شامگاه چهارشنبه 1 مردادماه شاهد حضور جمعی از هنرمندان در شاخه های مختلف هنری سینما، هنرهای تجسمی، موسیقی، شعر و ادبیات بود که آمدند تا در سکوت رسانه های غربی، مظلومیت مردم بی دفاع غزه را فریاد بزنند.آغاز این مراسم با قطعه ای نمایشی درباره مظلومیت مردم غزه همراه بود .

محسن مومنی رئیس حوزه هنری در ادامه در سخنانی با تقدیر از حضور هنرمندان در این مراسم گفت: چند سالی است که رژیم صهیونیستی ماه مبارک رمضان را به کام ما و همه مومنان تلخ می کند. او با اشاره به تعاریفی که در قرآن کریم درباره دشمن آمده است، ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در قرآن به آن پرداخته شده، بحث دشمن است که نقاب از چهره دشمن بر می‌دارد و ما از این دشمن با عنوان صهیونیسم یاد می کنیم. قرآن دشمن را این گونه معرفی می کند که در ایمان به خدا دروغگو و منافق است، پیغمبران بسیاری را کشته، هر گاه قدرت یافته در زمین فساد ایجاد کرده و به قتل و غارت پرداخته است.علیرضا قزوه شاعر، سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به اشعاری که در دفاع از مردم مظلوم فلسطین سروده است، گفت: حدود 40 شعر با موضوع فلسطین سروده ام و معتقدم که دوستان ما در زمینه ادبیات مقاومت خوب کار کرده اند و به تأیید بسیاری از صاحبنظران، ادبیات مقاومت ایران چیزی از شعر مقاومت سوریه، عراق و فلسطین کم ندارد.

حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور به عنوان سخنران سوم پشت تریبون قرار گرفت.ایوبی با ابراز خرسندی از حضور هنرمندان در این گردهمایی گفت: داعشیسم و طالبانیسم سربازان بی مزد صهیونیست ها هستند که قصدشان جابجا کردن دشمن و دشمنی است.او ابراز امیدواری کرد که دیدن صحنه های دلخراش غزه و فلسطین جامعه جهانی را از خواب گران بیدار کند و بدانند که دشمن بشریت همان دشمنی است که امام راحلمان گفت یک غده سرطانی است و باید از بین برود.ایوبی یادآور شد: امیدوار هستیم که ویرانی های امروز در غزه و فلسطین نتیجه اش به آبادانی برسد.

حبیب الله صادقی هنرمند نقاش در ادامه این مراسم پشت تریبون رفت و گفت: هنرمندان تجسمی حوزه هنری از همان روزهای شروع پیروزی انقلاب اسلامی همان قدر که به اهداف و ارزش های انقلابی توجه داشتند، به همان اندازه نیز به موضوع فلسطین توجه نشان دادند و هنرمندان نقاش، تصویرگر، گرافیست و کاریکاتوریست نقش و سهم خود را در نشان دادن جنایات رژیم صهیونیستی و دفاع از مردم مظلوم فلسطین ایفا کردند.

منوچهر محمدی تهیه کننده سینما نیز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود که سخنانش را در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین به زبان عربی و در جملاتی کوتاه ارائه کرد.

نرگس آبیار کارگردان سینما که در این مراسم حضور داشت با بیان این که بدون دعوت به این مراسم آمده اما حضور در این مراسم را وظیفه خود دانسته است، گفت: وظیفه ما هنرمندان این است که در آثارمان به موضوع غزه و فلسطین بپردازیم و ترسی از دیده نشدن آثارمان نداشته باشیم.

علی موسوی گرمارودی شاعر، به عنوان سخنران بعدی در جایگاه قرار گرفت. او اشعاری را در حمایت از مردم غزه خواند و گفت: شعر «سلام بر فلسطین» را من پیش از انقلاب به اشاره معلم شهیدم علی شریعتی سروده ام و در حسینیه ارشاد قبل از سخنرانی او خواندم که پس از آن به زبان انگلیسی و عربی هم ترجمه شد و به سران آن زمان فتح نیز داده شد.

فرآوری: منیژه خسروی

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منابع: مهر/شرق