تبیان، دستیار زندگی
خشم یكی از مشكلات پردردسر افرادی است كه خشمگین می شوند و در نتیجه به خود و دیگران آسیب می رسانند. خشم یك احساس مختلط است كه با هیجان های دیگر مانند اندوه، سرخوردگی، نگرانی و ترس ارتباط نزدیك دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خشمگین می‌شویم! چه كنیم؟

هر کسی خشمگین می شود . هیچ کس در این دنیا نیست که خشمگین نشده باشد . بعضی مردم خیلی بهتر از دیگران باخشم خود کنار می آیند و بعضی دیگر به نظر می رسد که هرگز نمی توانند با خشمشان مقابله کنند.صرف نظر از اینکه چه کسی باشید . خشم می تواند شما را بر آن دارد که احساس کنید به هیولایی واقعی تبدیل شده اید.

فرآوری:مریم تجریشی-مرکز مشاوره

خشمگین می شویم!چه کنیم؟

خشم یكی از مشكلات پردردسر افرادی است كه خشمگین می‌شوند و در نتیجه به خود و دیگران آسیب می‌رسانند. خشم یك احساس مختلط است كه با هیجان‌های دیگر مانند اندوه، سرخوردگی، نگرانی و ترس ارتباط نزدیك دارد. خشم بخشی از طبیعت آدمی است و از این رو، مانند شادی، اندوه، ترس یا رضایت خاطر امری طبیعی است. خشم با اینکه ناخوشایند است ، می تواند مانند نیرویی مثبت و کارساز به بچه ها کمک کند تا اگر با مورد نامطلوب و ناعادلانه روبه رو شدند ، از خود دفاع کنند.اعتماد بخشی یا دادن مهارت لازم به بچه ها برای کنار آمدن با خشم خود و اطرافیان ، سبب توانمندی آنان می شود . این توانمندی به بچه ها امید ، امنیت خاطر و اعتماد به نفس می دهد و این فرصتی برای پایان دادن به خشم نهفته و ماندگار آنان است که بیشتر وقت ها به زندگی سازنده و همراه با صلح و صفا می انجامد .

خشم ممکن است تا مدت های طولانی با شما باقی بماند شاید باور کردن این نکته برایتان آسان نباشد که برخی افراد بزرگسال و آشنا که همه روزه با آنان سر و کار دارید ، هنوز از اتفاق هایی که در بچگی برایشان افتاده است ، خشمناک اند . سبب آن است که آنان هرگز خشم را از خود نرانده اند و خشمشان مانند بوی نامطبوعی وجودشان را در بر گرفته است .خوشبختانه همه ما آن قدر توانایی داریم که بر خشم خود غلبه کنیم.

هدف نویسندگان کتاب حاضر آن بوده است که رهنمودهایی کاربردی به بچه ها بدهند تا بتوانند احساسات خشمگینانه شان را با روش های سالم و سودمند مهار کنند . با اینکه مخاطبان اصلی این کتاب کودکان دبستانی و نوجوانان اند ، در واقع کتاب برای همه گروه های سنی ( جوانان ، پدران ، مادران ، معلمان ، کارشناسان تعلیم و تربیت و...) سودمند است

در نظر بیشتر مردم ، خشم یکی از هیجان های زیان بار و مشکل آفرین است که مقابله با آن کار آسانی نیست . روان شناسان می گویند « خشگین شدن به خودی خود بد نیست» پیچیدگی و دردسر آفرینی خشم ، بیشتر ناشی از روش نامناسبی است که بیشتر بزرگ ترها آموخته اند تا به وسیله آن با خشم خود برخورد کنند. فرزندان نیز یاد گرفته اند با شیوه هایی شبیه شیوه های پدران ، مادران یا اطرافیان خود با خشم مقابله کنند . بچه ها نیازمند آن اند که روش هایی را بدانند تا هنگامی که در آستانه حمله ور شدن به کسی یا چیزی هستند یا قرار است خونشان به جوش بیاید ، بتوانند از این راه از احساسات ناشی از خشم رهایی یابند . بچه ها گذشته از برخورداری از توان مقابله باخشم خود ، نیاز دارند بدانند وقتی دیگران خشمناک اند ، چه باید بکنند .

هدف نویسندگان کتاب حاضر آن بوده است که رهنمودهایی کاربردی به بچه ها بدهند تا بتوانند احساسات خشمگینانه شان را با روش های سالم و سودمند مهار کنند . با اینکه مخاطبان اصلی این کتاب کودکان دبستانی و نوجوانان اند ، در واقع کتاب برای همه گروه های سنی ( جوانان ، پدران ، مادران ، معلمان ، کارشناسان تعلیم و تربیت و...) سودمند است و کمک می کند تا افراد بتوانند به خوبی بر هیجانات ،احساسات و خشم خود غلبه کنند، نسبت به خود احساس بهتری داشته باشند ، بتوانند فردی قوی تر و سالم تر باشند و نقش موثرتری در جامعه ایفا کنند.

کتاب حاضر دارای 104 صفحه می باشد که در 10 فصل نگاشته شده است .عناوین فصول ذکر شده دراین کتاب عبارتند از: افراد هنگام خشم چه احساسی دارند؟ ،فوری !حباتی ! روش های آنی رها شدن از خشم،چهره های متفاوت خشم ،کارهای ابلهانه ای که آدم های خشمگین می کنند،پنج گام برای مهار کردن خشم ،قدرت واژه ها ،شش گام برای حل مسئله های مربوط به خشم،رادار خشم ،«اگر... چی ها »ی خشم،روش های مهم حفظ خون سردی.

مشخصات کتاب
نویسندگان:الیزابت وردیک،مارجوری لیسووسكی
مترجم:حسن نصیرنیا
ناشر:قدیانی‌، كتابهای‌بنفشه

منابع:کتاب خشمگین می‌شویم! چه كنیم؟