تبیان، دستیار زندگی
پروژه ی قتل مهتاب به فرمان نئون از این مدرسه جزء برترین سمینارهای این دوره از جشنواره شد. مژده خوشبختی و سارا محمود كلایه پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم مرضیه جعفری انجام ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاورد برتر متوسطه 2 فرزانگان فلسطین

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

دستاورد برتر متوسطه 2 فرزانگان فلسطین، قتل مهتاب

پژوهشگران جوان متوسطه 2 فرزانگان فلسطین به مدیریت سرکار خانم مرضیه فخر در نهمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند.

پروژه ی قتل مهتاب به فرمان نئون از این مدرسه جزء برترین سمینارهای این دوره از جشنواره شد. مژده خوشبختی و سارا محمود كلایه پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم مرضیه جعفری انجام داده اند. در زیر خلاصه ای از این پژوهش ارایه می گردد.

این روزها دیدن ستاره ها برای ما شهرنشینان، به رویایی مبدل شده تا حدی که فکر می کنیم آسمان های پر از ستاره مخصوص فیلم ها و کارتون هاست. رد شدن یک شهاب در آسمان و ذوق داشتن شانس دیدن آن و آرزو کردن که دیگر هیچ...

اما به راستی چرا؟!

آن قدر غرق در کارهای روزانه شده ایم که دیگر وقتی برای سر بلند کردن و نگاه کردن به آسمان نمی ماند. انگار که ستاره ها هم از این همه بی توجهی با ما قهر کرده اند. با مایی که شاید حتی تا به حال لذت خوابیدن زیر سقف آسمان و ساعت ها چشم دوختن به گنبد نورانی خیره کننده و شگفت انگیز بالای سرمان را نداشته ایم.

شاید با خود فکر کرده ایم وقتی این همه نور روی زمین هست، دیگر چه نیازی به روشنایی ماه و ستاره ها است؟! اما عیب کار درست همین جاست. ما با همین تفکر نور های روی زمین را زیاد و زیادتر کردیم تا حدی که دیگر فرقی میان روز و شب نمانده است.

می گویند شب را، تاریکی را، آرامشش را باید با تمام وجود درک کرد. باید آن را زندگی کرد و تلاش زیادی برای نورانی کردنش نکرد. خدا شب را پس از روز قرار داده تا ما به آرامش برسیم. آرامشی که، این همه نور و شلوغی از ما گرفته اند.

دستاورد برتر متوسطه 2 فرزانگان فلسطین، قتل مهتاب

گزارش انجام پروژه

پروژه ی ما در مرحله ی اول، آشنایی با خود آلودگی نوری، مضرات آن و راه های كاهش آن است. در مرحله ی دوم، تعیین معیاری برای سنجش آن در شهرهای مختلف ایران و در نهایت طراحی یك وب سایت است. البته كارهایی برای سنجش میزان این آلودگی تا به حال انجام شده است، ولی عمده ی آن ها كیفی بودند. راه حلی كه ما طراحی كردیم كاملاً كمّی و نسبتاً دقیق است.

مهارت هایی که در این پروژه به دست آوردیم: عکس برداری از آسمان شب و کار با نرم افزار های image j و tablecurve

روشی كه ما خودمان برای آزمایش انجام دادیم، به شرح زیر است:

1- عكس برداری از آسمانِ شبِ 2 منطقه ی تهران، با 2 دوربین متفاوت با تنظیمات یكسان، در یك زمان

2- عكس برداری از یك كاغذ سفید در شرایط مشابه و با تنظیمات یكسان

3- تحلیل عكس ها با نرم افزار

4- رسم 4 نمودار، برای 4 سری عكس (2 سری آسمانِ شب، 2 سری كاغذ سفید)

5- مقایسه ی نمودار های رسم شده و یكسان كردن آن ها با نرم افزار (كالیبراسیون) ( طی این مرحله در حقیقت سعی داریم كه آزمایش مان را كنترل شده تر كنیم. می دانیم كه برای آزمایش كنترل شده باید 1 متغیر داشته باشیم. پس با حذف متغیر نوع دوربین ها به دقیق تر شدن كارمان كمك می كنیم)

6- مقایسه ی نمودارها؛ كه در نهایت می توانیم متوجه شویم كه كدام منطقه آلودگیِ بیشتری دارد.

برنامه ی ما این است كه در نهایت این كار را در مقیاس بزرگ تر (شهرهای ایران) انجام دهیم، كه منبع جامعی برای میزان آلودگیِ نوری در شهرها داشته باشیم.

در حال حاضر، ما از عكاس های سراسر كشور درخواست كمك كرده ایم و منتظر عكس هایی هستیم كه عكاسان لطف كنند و برای ما بفرستند.

برای آگاهی بیشتر اینجا کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید. دانلود

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان - تهیه سارا خرّمی نژاد

تنظیم: نسرین صادقی