تبیان، دستیار زندگی
پروژه ی بررسی تغییرات عملکردی قابلیت‌های مغز پس از انجام یک دوره بازی‌های تقویت‌کننده از این مدرسه جزء برترین سمینارهای این دوره از جشنواره شد. الناز امینی، سارا تقی‌پور و زهرا طهماسبی‌ پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم سارا...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاورد برتر متوسطه 2 فرزانگان 1 فلسطین

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

پژوهشگران جوان متوسطه 2 فرزانگان 1 فلسطین به مدیریت به مدیریت سرکار خانم مرضیه فخر در نهمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند.

پروژه ی بررسی تغییرات عملکردی قابلیت‌های مغز پس از انجام یک دوره بازی‌های تقویت‌کننده از این مدرسه جزء برترین سمینارهای این دوره از جشنواره شد. الناز امینی، سارا تقی‌پور و زهرا طهماسبی‌ پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم سارا قربانی انجام داده اند. در زیر خلاصه ای از این پژوهش ارایه می گردد.

اهمیت و ضرورت انجام طرح:

پیش از این نورولوژیست ‌ها و روانشناس‌ ها، مغز و قابلیت‌های آن را کاملاْ شکل گرفته و غیر قابل تغییر می‌دانستند. امروزه مشخص شده که میزان عملکرد فعالیت‌های مغز قابل کنترل هستند و می‌توان با انجام یک سری فعالیت‌ها و بازی‌ها آن‌ ها را افزایش داد.

دانش مربوط به بهبود عملکرد مغز، دیدگاه‌های ما را در مورد مسایل مربوط به مغز تغییر می‌دهد. حالا ما می‌فهمیم که با تحریک و فعالیت صحیح، مغز می‌تواند به شکل موثری تغییر کرده و خود را دوباره پیکربندی کند تا قادر شود اطلاعات را به صورتی مفید تجزیه و تحلیل نماید. این بهبودی در توجه، به خاطر سپاری، و تفکّر خلاّق و حل مسایل سخت آشکار می‌شود.

آزمایشگاه‌های Lumos از این دست دانش‌های پیشرفته برای خلق یک سری ابزارهای نرم‌افزاری اینترنتی  که مردم را قادر می‌کند به وسیله‌ی آن‌ها مغز خود را ورزش دهند و به ماکزیموم عملکرد خود برسند، بهره گرفته است.

ارزیابی‌ها، بازی‌ها و دوره‌های آموزشی در وب‌سایت Lumosity بر اساس علم واقعی پایه گذاری شده‌اند و به صورت جذّاب و سرگرم کننده برای ورزش مغز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هدف ما، بررسی میزان تأثیر این آموزش‌ها بر روی عملکرد مغز و نیز بررسی تأثیر هر عملکرد بر روی فعالیت‌های روزمره است.

مننژیت

اطلاعات مربوط به روش اجرای طرح

الف) جمعیت و جامعه مورد مطالعه:

60نفر از دانش‌آموزان دبیرستان فرزانگان 1 تهران

ب) روش نمونه گیری:

انتخاب جامعه‌ی مورد مطالعه به صورت تصادفی و از طریق اطلاعیه صورت می‌گیرد.

انجام تست سنجش قابلیت‌ها، پیش از شروع مطالعه بر روی جامعه‌ی هدف صورت خواهد پذیرفت و 60 نفر به دو گروه سی نفری تقسیم می‌شوند. این تقسیم بندی با یک پرسش‌نامه ی استاندارد صورت می‌گیرد. در واقع ما 60 نفر را به دو گروه که از لحاظ حافظه و رفتار حل مساله در سطح بالایی قرار دارند و گروهی که در سطح متوسطی هستند تقسیم می کنیم.

هر یک از این دو به نوبه ی خود به دو گروه شاهد و کنترل تقسیم بندی می‌شوند. هدف ما از این موضوع بررسی این نکته است که آیا در دو گروه یاد شده میزان اثر بازی‌ها، متفاوت است یا خیر. افراد تا پایان آزمایش از این که در کدام گروه قرار می‌گیرند مطلع نخواهند بود.

هر فرد با عضویت در سایت www.lumosity.com عملکردی از مغز که مایل به تقویت آن است را انتخاب کرده؛ سپس در یک دوره بازی‌ های تقویت‌کننده آن عملکرد را انجام می‌دهد. سپس افراد را با پرسش‌نامه ی دیگری خواهیم سنجید و میزان پیشرفت یا نبود پیشرفت را می‌سنجیم.

برای آگاهی بیشتر اینجا کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید. دانلود

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه سارا خرّمی نژاد

تنظیم: نسرین صادقی