تبیان، دستیار زندگی
حسین فریدون برادر رئیس جمهور در مذاکرات حضور پیدا کرده است این حضور برای چه و به چه معنا می باشد؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آخرین اخبار از مذاکرات

برادر روحانی در مذاکرت چه می کند؟


حسین فریدون برادر رئیس جمهور در مذاکرات حضور پیدا کرده است این حضور برای چه و به چه معنا می باشد؟


این حضور که با تحلیل ها و حواشی مخصوص به خود روبرو شده مورد تحلیل های گوناگون قرار گرفته است یکی از تحلیل ها این حضور را درباره تدوین متن توافق‌نامه نهائی و جامع هسته‌ای، نشان دهنده پیدایش پیچیدگی در این مذاکرات عنوان می کند و می نویسد" دستیار ویژه رئیس‌جمهور حامل راهکارهائی است که آقای روحانی برای برطرف شدن موانع موجود بر سر راه مذاکرات و رسیدن به توافق نهائی و جامع در نظر گرفته است. سفر وزرای خارجه کشورهای غربی عضو گروه 1+5 به وین نیز با همین هدف صورت گرفته که مذاکرات را در سطح سیاسی و فراتر از کارشناسی هسته‌ای به نتیجه برسانند

ظریف و حسین فریدون

روایت تازه درباره حضور برادر روحانی در وین

یک عضو هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان درباره حضور حسین، فریدون دستیار ویژه محترم ریاست محترم جمهوری در این دور از مذاکرات توضیحاتی ارائه کرد.

وی گفت: با توجه به تراکم دیدارها و فشردگی جلسات سیاسی و فنی هیات ایرانی با اعضای مختلف گروه 1+5 و بالطبع عدم امکان عزیمت و حضور آقای ظریف در تهران جهت ارائه گزارش به رئیس جمهور محترم بنا به درخواست وی آقای فریدون جهت حضور در این دور از مذاکرات به وین سفر کرد تا گزارش تفضیلی از آنچه که در دور اخیر مذاکرات روی داده را به اطلاع آقای دکتر روحانی برساند .

این عضو هیات مذاکره کننده کشورمان با اشاره به طولانی بودن این دور از گفت‌وگوها این اقدام را امری بدیهی دانست و رسانه‌ها را از هرگونه گمانه زنی بی اساس بر حذر داشت

بلومبرگ: حضور «حسین فریدون» نشانه اهمیت مذاکرات است

پایگاه خبری «بلومبرگ» با اشاره به حضور برادر رئیس‌جمهور ایران در مذاکرات هسته‌ای، این مسئله را نشانه اهمیت این دور از گفت‌وگوها دانسته است.

پایگاه خبری «بلومبرگ» روز یکشنبه در گزارش خود در مورد دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، به حضور «حسین فریدون» برادر رئیس‌جمهور در این گفت‌وگوها اشاره کرده و آن را نشانه اهمیت مذاکرات دانسته است.

در این گزارش آمده است: «ایران برای اولین بار برادر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور را به عنوان ناظر ویژه به مذاکرات هسته‌ای در وین اعزام کرده که این نشانه اهمیت هفته آخر مذاکرات پیش از ضرب‌الاجل 20 جولای (29 تیر) است.»

«علی واعظ» تحلیلگر گروه بحران بین‌الملل در مورد سفر آقای فریدون به اتریش می‌گوید: «او چشم و گوش رئیس‌جمهور است.» بلومبرگ همچنین حضور آقای فریدون در مذاکرات را نشانه احتمالی تمایل بیشتر ایران برای دستیابی به توافق دانسته است.

هفته سختی پیش روی ماست و باید همگی به جای تعیین خط قرمز کار کنیم

پیش از این یک عضو تیم مذاکره‌کننده ایران نیز گفته بود حضور «حسین فریدون» به واسطه درخواست شخص رئیس‌جمهور و با هدف گزارش‌دهی در مورد روند مذاکرات صورت گرفته است. به گفته وی، فشردگی مذاکرات موجب شده تا «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه نتواند شخصا برای ارائه گزارش، به تهران سفر کند.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از دو هفته قبل در شهر وین آغاز شده و همچنان نیز در جریان است. بر اساس توافق موقتی که سال گذشته در شهر ژنو به دست آمد، طرفین تا پایان تیر ماه برای توافق بر سر راهکاری جامع، زمان دارند.

روند مذاکرات چگونه پیش می رود؟

مذاکرات هسته ای به فصل نهایی خود نزدیک شده است. در این میان، مذاکرات دوجانبه بین ایران و آمریکا دیشب در وین جریان داشت. مذاکراتی که طرف آمریکایی از آن به عنوان "فوق العاده" یاد کرده و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده ایران می گوید شکل متفاوتی پیدا کرده و دیگر در "تعیین خط قرمز" محدود نشده است.

در این میان، ریبایکوف، وزیر امور خارجه روسیه هم که برای چند ساعتی به برزیل رفته بود تا از نزدیک بازی نهایی جام جهانی فوتبال را تماشا کند هم معتقد است این مذاکرات تکلیف نهایی پرونده هسته ای ایران را تعیین می کند.

ظریف

وزرای خارجه سه کشور اروپایی، یعنی آلمان، انگلیس و فرانسه نیز در دیدارهای دوجانبه ای با ظریف، دیدگاه های خود را مطرح کردند و پس از آن، وین را به سمت پایتخت کشورهای متبوع خود ترک کردند.

در این بین، ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا نیز فرصت را مغتنم شمرده و موضوع بازگشایی سفارت این کشور در تهران را نیز با ظریف طرح کرده که هنوز از جزئیات این بخش از رایزنی ها، خبری منتشر نشده است. او البته گفته که در زمینه مذاکرات هسته ای، پیشرفت قابل ملاحظه ای، انجام نشده.

ولی وزرای خارجه آلمان و فرانسه ساعتی پیش وین را و بعد از مذاکره با طرف ایرانی، ترک کرده اند. پیش از این، فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه گفته بود ممکن است این مذاکرات به نتیجه نرسد، در غیر این صورت، فرصت گفتگو تمدید نخواهد شد.

مایکل مان ، سخنگوی اشتون در صفحه توییتر خود نوشت که اشتون از حضور وزرا استقبال کرده و اظهار امیدواری کرده بود که وزرا در مذاکرات حضور داشته باشند.

بخش خبری 21 شبکه یک سیما هم دیشب گزارش داد هیئت ایرانی از طرفهای مذاکره کننده خواسته بود گفتگوها به صورت موقت و به دلیل شبهای قدر، متوقف شود. درخواستی که تاکنون پاسخی به آن داده نشده است.

ظریف: گفتگو با آمریکا را ادامه می دهیم

ظریف به خبرنگاران گفت مذاکره با آمریکا امروز نیز ادامه خواهد داشت. ظریف اینطور آینده را پیش بینی کرد:هفته سختی پیش روی ماست و باید همگی به جای تعیین خط قرمز کار کنیم .

به گزارش برخی منابع خبری، تیم مذاکره کننده ایران و آمریکا دیروز حدود 4 ساعت در سطوح مختلف با یکدیگر صحبت کردند که گفتگوی ظریف و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا یک و نیم ساعت طول کشید.

به گزارش المانیور، وزیر امور خارجه کشورمان پس از این دیدار اعلام کرد که مذاکره با جان کری فردا نیز ادامه خواهد داشت .

با توجه به تراکم دیدارها و فشردگی جلسات سیاسی و فنی هیات ایرانی با اعضای مختلف گروه 1+5 و بالطبع عدم امکان عزیمت و حضور آقای ظریف در تهران جهت ارائه گزارش به رئیس جمهور محترم بنا به درخواست وی آقای فریدون جهت حضور در این دور از مذاکرات به وین سفر کرد تا گزارش تفضیلی از آنچه که در دور اخیر مذاکرات روی داده را به اطلاع آقای دکتر روحانی برساند

ظریف در جمع خبرنگاران گفت:امروز با همه وزرا دیدار داشتم و این دیدارها را ادامه می دهم .

او گفت: آقای کری فردا دوشنبه می‌ماند (در وین) و گفت‌وگوها ادامه خواهد یافت اما هیات‌های دیگر در سطح مدیران سیاسی به بحث‌ها ادامه می‌دهند.

به گفته ظریف وی و همکارانش با حضور وزیران خارجه کشورهای مختلف سعی کرده اند راه‌حل مبتکرانه و قابل توجه برای حل و رفع موانع را پیدا کنند. ظریف تاکید کرد که هدف ما ادامه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و پرداختن به همه نگرانی‌هاست.

اینطور که پیداست امروز هم مذاکرات در عالی ترین سطوح دیپلماتیک بین ایران و کشورهای 5+1 ادامه خواهد یافت.

وزیر خارجه آمریکا: مذاکره فوق‌العاده‌ای با ظریف داشتم

وزیر امور خارجه آمریکا نیز پس از اتمام نشست دوجانبه با همتای ایرانی خود در وین گفت که مذاکرات فوق‌العاده‌ای داشته است.

«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا پس از ملاقات با «محمد جواد ظریف»، همتای ایرانی خود گفت که مذاکرات فوق‌العاده‌ای داشته ولی این هنوز ابتدای راه است.

وی پس از این اظهارات هتل «کوبورگ» محل مذاکره با طرف ایرانی را ترک کرد.

فرآوری: رضوانی

بخش سیاست تبیان


منابع : فارس/ ایسنا/ خبرانلاین

مطالب مرتبط:

اخبار رسمی از اختلافات و توافقات مذاکرات

صهیونیسم در مذاکرات هسته ای!

مذاکرات وین در چه حالی است؟