تبیان، دستیار زندگی

ماه عسل تان به سلامت

رمضان را به نیمه رسانده‌اید. 17 ساعت روزه‌داری کار ساده‌ای نیست و فقط ایمان به خداوند متعال است که بنده‌های مؤمن را در این روزهای گرم و طولانی یاری می‌دهد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
افطاری دادن

بدون شک انرژی‌ها نسبت به روزهای اول تحلیل رفته است و باید به فکر روش‌هایی بود تا روزهای باقیمانده را به سلامت گذراند. با ما باشید تا چند توصیه‌ی ساده اما موثر برای روزه‌داری سالم‌تر را با هم مرور کنیم.

 

به بهانه‌ی خواب از سحری صرف‌نظر نکنید

درست است که ساعت 3 نیمه شب بیدار شدن و غذا خوردن چندان خوشایند نیست؛ اما سحرها هم حس و حال خودش را دارد و هم اینکه حتماً باید سحری صرف شود. غذای این وعده از اهمیت بالایی برخوردار است به خاطر اینکه قرار است با همین میزان غذا انرژی لازم کل روز را تامین کنید. اگر نمی‌خواهید در طول روز مدام چرت بزنید، عصبی باشید یا نای راه رفتن نداشته باشید سحری را حتماً میل کنید. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی حاوی قندهای دیر جذب مانند مواد غذایی سبوس‌دار، رشته و غیره را در الویت قرار دهید به خاطر اینکه دیرتر هضم می‌شوند و بیشتر احساس سیری ایجاد می‌کنند. مصرف گوشت و پنیر نیز برای این وعده توصیه می‌شود. بدترین کاری که می‌توانید سحر انجام دهید این است که یک ربع مانده به اذان از جایتان بپرید و خلاصه سر و ته آن را هم بیاورید. برای این وعده وقت بگذارید. علاوه بر مواد غذایی سیرکننده مانند مواد غذایی پروتئین‌دار، از خوردن مواد غذایی سرشار از آب مانند میوه‌ها و سبزیجات و سبزی خوردن غافل نشوید. چون باید آب مورد نیاز بدنتان را نیز تامین کنید.

اگر نمی‌خواهید در طول روز مدام چرت بزنید، عصبی باشید یا نای راه رفتن نداشته باشید سحری را حتماً میل کنید

 

ظهر چرتی بزنید

روزه‌داری سالم فقط به خوردن نیست. از آنجایی که نیمه شب باید بیدار شوید و غذایی میل کنید ریتم طبیعی بدن به هم می‌ریزد. بهتر است در بین روز چرتی بزنید تا کم‌خوابی شبانه جبران شود. اگر سرکار هستید حتماً بعد از رسیدن به منزل کمی بخوابید؛ اما یادتان باشد نباید کل روز را در خواب بگذرانید و به بهانه‌ی روزه بودن از جایتان تکان نخورید.اگر نمی‌خواهید در طول روز مدام چرت بزنید، عصبی باشید یا نای راه رفتن نداشته باشید سحری را حتماً میل کنید

 

البته لازم است که فعالیت‌های بدنی را کاهش دهید حتی اگر ورزشکار هستید. افرادی که شغل‌های یدی و سخت دارند باید بیشتر حواسشان را جمع کنند. اگر می‌توانید مرخصی بگیرید و یا اینکه ساعات کاری‌تان را کاهش دهید. در هر حال بیشتر حواستان به سلامتی‌تان باشد.

 

بعدازظهر به سینما بروید

روزهای طولانی را شب کردن کمی سخت است برای همین لازم است که به نوعی سر خودتان را گرم کنید. بهتر است سری به بیرون بزنید؛ اما حواستان باشد که خودتان را از نور خورشید در امان نگه دارید و از مکان‌های سایه و خنک تردد کنید. در صورت گرمای شدید به مکان‌هایی بروید که هوای خنک داشته باشند مانند سینما. توجه داشته باشید که در روزهای گرم تابستان خطر دهیدراته شدن یا همان از بین رفتن آب بدن در کمین همه‌ی ماست و لازم است که روزانه یک و نیم لیتر آب نوشیده شود. شما باید این میزان آب را در دو وعده‌ی افطار و سحر و مابین آن تامین کنید. سر افطار از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش غافل نشوید. نان و پنیرتان را با هندوانه صرف کنید. نوشیدنی‌های مناسب میل کنید. یک بطری آب دم دستتان باشد و تا زمان خواب به طور مرتب گلویی تازه کنید.

 

سر افطار زیاده‌روی ممنوع!

درست است که چندین ساعت روزه بوده‌اید و دلتان می‌خواهد بعد از شنیدن صدای اذان دلی از عزا در آورید اما این کار اشتباه است. همه چیز را با هم و درهم میل نکنید. روزه را با یک نوشیدنی گرم و قندهای زودجذب باز کنید تا به سرعت انرژی‌تان بالا برود اما درعین‌حال خودتان را سنگین نکنید. خرما و میوه‌های دیگر مانند انجیر و غیره بهترین انتخاب هستند. سوپ، گوشت سفید یا ماهی و سبزیجات برای افطار کافی است. از خوردن افطار و شام سنگین بپرهیزید به خاطر اینکه بعد از آن تحرکی نخواهید داشت و همچنین باید به فکر این باشید که برای سحری هم جایی برای خوردن باقی بماند.

از خوردن افطار و شام سنگین بپرهیزید به خاطر اینکه بعد از آن تحرکی نخواهید داشت و همچنین باید به فکر این باشید که برای سحری هم جایی برای خوردن باقی بماند

 

حواستان به مواد غذایی شیرین باشد

افطار مانند یک جشن است و به برکت ماه رمضان سفره‌های افطاری همیشه رنگین و پر از غذاهای متنوع به خصوص شیرینی‌جات هستند. زولبیا، بامیه، نان قندی‌ها، انواع شیرمال‌ها، عسل، مربا و غیره. حواستان باشد که در مصرف این مواد غذایی دچار افراط نشوید. درست است که این مواد غذایی خیلی زود انرژی بدن را بالا می‌برند اما این خطر هم وجود دارد که بعد از ماه رمضان چند کیلو اضافه‌وزن روی دستتان بگذارند. ماه رمضان به این معنی نیست که تغذیه‌ی سالم را کنار بگذارید. بلکه برعکس. تغذیه‌ی سالم شاه‌کلید سالم ماند است.

 

برای دیابتی‌هایی که روزه می‌گیرند 

بهتر است قبل از ماه رمضان حتماً به پزشک مراجعه کنید و وضعیت سلامتی‌تان را بررسی کنید. برخی از داروهای مصرفی این بیماران احتمال افزایش خطر افت قند خون را بیشتر می‌کنند. در این صورت لازم است که پزشک در مورد نحوه و نوع داروی مصرف تصمیم‌گیری کند. در این ماه باید میزان قند خونتان به طور مرتب کنترل شود تا مشکلی پیش نیاید.

 


مطالب مرتبط:

روزه از نگاه محققان و دانشمندان بین‌المللی

مهمانی‌های چاقی‌آور در ماه مهمانی خدا

روزه: مفید برای سلامت قلب و عروق و تناسب اندام

رفـع بـوی بـد دهـان در ماه مبارک رمضان

اصول روزه‌داری در مبتلایان به سردرد

روزه‌داری با طعم سلامتی!

روزه چـاقـتـان نـکـنـد!

6 راه مقابله با کاهش آب بدن در ماه مبارک رمضان

روزه: از پاکسازی تا درمان

روزه از دیدگاه طب سنتی

دیابتی‌های روزه‌دار بخوانند

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.