تبیان، دستیار زندگی
هشتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده برگزیده فیزیک

هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

هشتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز هم چون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی"پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

ایده برگزیده فیزیک هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نام ایده :  ساخت سلول خورشیدی رنگدانه ای برای شارژ تلفن همراه

نام ارائه دهنده : فاطمه پایدار، فاطمه رویایی، فاطمه حاجیلری

زمینه و نوع پروژه : فیزیک - عملی

درجه سختی:  متوسط

سلول‌های خورشیدی حساس شده با رنگدانه‌ها نسبت به سلول‌های خورشیدی سیلیکونی ارزانتر و با دوام‌تر هستند. استفاده از سلول‌های خورشیدی حساس شده با رنگدانه‌ها همانند سلول‌های خورشیدی سیلیکونی در مرحله تحقیقاتی است و هنوز تجاری‌سازی نشده‌اند. اما هدف اغلب فعالیت‌هایی که با انرژی سروکار دارند و در راستای افزایش راندمان سلول‌های خورشیدی انجام می‌شوند، استفاده از منبع رایگان خورشید است؛ به طور کلی در آینده‌ای نه چندان دور نیاز به استفاده از این فناوری، صنایع، اماکن مسکونی، تجاری و دولتی را در بر خواهد گرفت.

در واقع، امروزه اکثر سلول های خورشیدی مورد استفاده در دنیا از نوع سیلیکونی می باشند. هزینه های بالای مواد مورد استفاده و فرایندهای ساخت این سلول ها، استفاده ی وسیع از این نوع سلول ها را ناممکن ساخته است. هم چنین انتظار می رود منبع خوراک سیلیکون در آینده ای نزدیک کاهش یابد.

بنابراین مواد نانوساختاری و لایه نازک جایگزین مواد توده ای شد، تا معایب این دسته از سلول ها برطرف شود.

ایده برگزیده فیزیک هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

 انواع سلول های خورشیدی نانوساختاری شامل:

1-   سلول های خورشیدی رنگدانه ای

2-   سلول های خورشیدی مبتنی بر نقاط کوانتومی

3-    سلول های خورشیدی آلی و پلیمری

دانش آموزان پژوهشگر در این پروژه به بررسی ساخت سلول خورشیدی با استفاده از آب انار برای شارژ کردن تلفن همراه پرداخته اند. در واقع دراین طرح به جای استفاده از مواد معمول (آلی و معدنی) برای ساخت سلول خورشیدی، از رنگدانه های طبیعی مانند آب انار برای این کار استفاده شده است. با ساخت دو الکترود شیشه ای و در مقابل نور مرئی قرار دادن آن، انرژی نورانی به الکتریسیته تبدیل می شود. با اتصال این منبع تغذیه به تلفن همراه ، می توان آن را شارژ کرد.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

ایده برگزیده فیزیک هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان 

ایده برگزیده زیست هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان